Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Tientallen deelnemers aan tocht voor doodgereden Wijchenaar

Tientallen deelnemers aan tocht voor doodgereden Wijchenaar

WIJCHEN (ANP) - Tientallen mensen zijn zaterdagavond om 19.00 uur de straat opgegaan voor een tocht ter nagedachtenis van de 42-jarige Wijchenaar die dinsdagavond in zijn woonwijk werd doodgereden. Ze liepen achter twee mensen aan die een groot spandoek met daarop een lieveheersbeestje, het teken tegen zinloos geweld, met zich meedroegen. De deelnemers hadden mondkapjes op, hielden zo goed mogelijk 1,5 meter tot elkaar en droegen blauwe ballonnen en lichtjes met zich mee.

Langs het parkoers dat ze aflegden stonden vele honderden mensen, velen hadden kaarsjes aangestoken. In stilte keken ze toe hoe de tocht voor Sebastiaan Theloosen aan hen voorbij trok. De wandeling was live te volgen op de website van Omroep Gelderland. Ook burgemeester Marijke van Beek en de Wijchense wethouders liepen mee. De tocht voerde door woonwijk De Ververt, waar het slachtoffer woonde, en langs de plek van de aanrijding, waar inmiddels heel veel bloemen en kaarsen zijn achtergelaten.

Aangekomen bij de plek waar Theloosen overleed, plaatsten veel mensen bloemen en kaarsen. Romeinse kaarsen werden aangestoken als een laatste eerbetoon. Onder een overkapping boven de plek hing een T-shirt en een vlag van voetbalclub NEC. Ook was een bord te zien met de tekst zinLOOS, een verwijzing naar zijn bijnaam Loos. Na ongeveer een half uur was de tocht ten einde.

Inzamelingsactie

Vrienden van de overleden man zijn zaterdag een inzamelingsactie begonnen voor de nabestaanden. Binnen een tijdsbestek van vijf uur hadden ze al ruim 22.000 euro bijeengebracht via gofundme.com.

"Dit verschrikkelijke nieuws raakt ons diep. Loos was nog maar 42 en we missen nu al zijn energie en hart van goud", schrijven ze op het crowdfundplatform. "Onze harten gaan uit naar zijn vrouw Liv, zijn zoon Lyam en dochter Loïs. We zouden willen dat we iets van hun verdriet konden wegnemen. Naast liefde en kracht, wensen we hen rust en vooral zo min mogelijk zorgen toe. Het verlies is al groot genoeg." Ze hopen 30.000 euro bijeen te brengen.

De Wijchenaar zou een 18-jarige pakketbezorger uit Woerden hebben aangesproken op zijn rijstijl in een woonwijk. De bezorger reed de man aan en ging er vandoor. De Wijchenaar overleed op straat aan zijn verwondingen. De chauffeur uit Woerden werd later door de politie klemgereden in Beuningen. De Woerdenaar is vrijdag voor veertien dagen in bewaring gesteld door de onderzoeksrechter.

Meer uit Binnenland

Opnieuw explosie bij woning aan de Cortenbachsingel in Rotterdam

ROTTERDAM (ANP) - Voor de tweede keer in korte tijd heeft er een explosie plaatsgevonden in de Cortenbachsingel in het zuidoosten van Rotterdam. Ook ditmaal ging het explosief af bij een woning, meldt de politie. Niemand raakte gewond.

19 minuten geleden
Provincie Zuid-Holland maakt ook excuses voor slavernijverleden

DEN HAAG (ANP) - Na Noord-Holland heeft ook de provincie Zuid-Holland excuses gemaakt voor haar rol in het slavernijverleden. Jaap Smit, commissaris van de Koning in Zuid-Holland, deed dat tijdens een bewonersbijeenkomst in het provinciehuis in Den Haag. Daar werden de resultaten gepresenteerd van het onderzoek dat de Universiteit Leiden heeft uitgevoerd naar het slavernijverleden in het gewest Holland en het latere Zuid-Holland.

5 uur geleden
Man en vrouw op scooter zwaargewond bij aanrijding met tractor

ROTTERDAM (ANP) - In Rotterdam-Zuid zijn donderdag een man en een vrouw zwaargewond geraakt bij een aanrijding met een tractor. De slachtoffers zaten op een scooter. Hoe het ongeluk heeft kunnen gebeuren is nog niet bekend, meldt de politie.

8 uur geleden
Vrouw bevalt op A12 bij Harmelen

HARMELEN (ANP) - Op de A12 bij Harmelen (Utrecht) is donderdag een vrouw bevallen van een meisje. Daardoor was de snelweg enige tijd dicht en moest het verkeer rekening houden met vertraging, zo meldde Rijkswaterstaat.

9 uur geleden
Kunstenares moet beschuldiging aanranding ex-PvdA'er rectificeren

AMSTERDAM (ANP) - Kunstenares Katinka Simonse, ook wel bekend als Tinkebell, moet op Twitter een rectificatie plaatsen vanwege beschuldigingen aan het adres van voormalig PvdA-Kamerlid Gijs van Dijk. Dit heeft de rechtbank in Amsterdam besloten in een door hem aangespannen kort geding. In een programma van NPO Radio 1 zei Simonse onder meer dat hij een vrouw heeft aangerand.

9 uur geleden
OM eist 6 jaar cel voor twee explosies met vuurwerkbom Amsterdam

AMSTERDAM (ANP) - Tegen een 22-jarige Amsterdammer is donderdag zes jaar cel geëist voor het veroorzaken van twee explosies in de nacht van 28 december. De explosies waren in Amsterdam-Zuidoost en in Amsterdam-Noord. De man stond ook terecht voor het bezit van een geladen vuurwapen en het witwassen van bijna 100.000 euro.

10 uur geleden
Winkeliersorganisatie: houd deuren dicht tijdens warme dagen

ZEIST (ANP) - Winkeliersorganisatie INretail roept ondernemers op de deuren gesloten te houden tijdens warme dagen. Volgens de vereniging doen steeds meer winkels dit al, maar is een herhaalde oproep gepast vanwege het zomerse weer dat op komst is.

10 uur geleden