Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Tientallen arrestaties bij protesten in Minneapolis

Tientallen arrestaties bij protesten in Minneapolis

MINNEAPOLIS (ANP) - In de Amerikaanse stad Minneapolis zijn sinds zaterdagavond enkele tientallen arrestaties verricht tijdens de al dagen durende rellen. Er zijn geen meldingen van ernstig gewonden, zei politiecommissaris Paul Schnell van de staat Minnesota.

Op een persconferentie zondagochtend in St. Paul zei Schnell dat er geen "substantiële" verwondingen waren bij de autoriteiten die betrokken waren bij de gewelddadige protesten en ook niet bij anderen.

Volgens Schnell vinden er nog steeds arrestaties plaats. Later op zondagochtend wordt een exact aantal verwacht.

In zeker dertig Amerikaanse steden zijn protesten uitgebroken na de dood van de ongewapende zwarte man George Floyd door toedoen van een politieagent in Minneapolis.

Meer uit Buitenland

Wieken van Parijse theater Moulin Rouge afgevallen

PARIJS (ANP/AFP) - De wieken van de molen op het beroemde cabarettheater Moulin Rouge in Parijs zijn er in de nacht van woensdag op donderdag afgevallen. De wieken kwamen op de Boulevard de Clichy terecht en er is lichte schade aan de gevel veroorzaakt. Niemand raakte gewond. Over de oorzaak is nog niets bekend.

35 minuten geleden
Circa 160 grienden gestrand op kust westen Australië

MARYBROOK (ANP/DPA) - In het westen van Australië zijn naar schatting 160 grienden gestrand. Er is een operatie op touw gezet om de dieren te redden. De grienden zijn op of vlak voor een strand beland bij Marybrook, circa 180 kilometer ten zuiden van Perth. Een aantal is snel doodgegaan en er zijn er die stervende zijn.

49 minuten geleden
Blinken: moeten verantwoordelijk omspringen met onenigheid China

SJANGHAI (ANP/AFP/RTR) - De Verenigde Staten en China moeten op een verantwoordelijke manier omspringen met hun meningsverschillen. Dat zei de Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken Antony Blinken donderdag aan de start van een meerdaags bezoek in China.

4 uur geleden
18 oud-adviseurs Trump aangeklaagd voor geknoei verkiezingen

PHOENIX (ANP/RTR/AFP) - In Arizona zijn achttien oud-adviseurs van Donald Trump aangeklaagd voor het proberen ongedaan maken van de verkiezingsnederlaag van de toenmalige president in 2020. Dat maakte het openbaar ministerie van de staat bekend op woensdag.

4 uur geleden
Hooggerechtshof VS buigt zich over onschendbaarheid Trump

WASHINGTON (ANP/AFP) - Het Amerikaanse hooggerechtshof buigt zich over de vraag of Donald Trump strafrechtelijk vervolgd kan worden voor zijn handelen als president. Hoewel het nog de vraag is of Trump kans maakt om de zaak te winnen, lijkt hij wel tijd gekocht te hebben in de zaak rond beschuldigingen dat hij probeerde te knoeien met de uitslag van de presidentsverkiezingen in 2020.

4 uur geleden
Dagjesmensen in Venetië moeten toegangskaartje tonen

VENETIË (ANP/AFP) - Toeristen die een dagje Venetië willen bezoeken, moeten donderdag voor het eerst een toegangskaartje hebben. Het gaat om een proef op de drukste momenten in het jaar. De stad hoopt dat de maatregel helpt om de negatieve gevolgen van de enorme aantallen toeristen die naar Venetië gaan te beperken.

5 uur geleden
Pro-Palestijnse betogingen aan universiteiten in VS breiden uit

AUSTIN (ANP/AFP) - Het aanzwellende protest aan Amerikaanse universiteiten tegen de oorlog van Israël in de Gazastrook is woensdag uitgebreid naar meer onderwijsinstellingen. De Republikeinse voorzitter van het Huis van Afgevaardigden Mike Johnson wil dat de Nationale Garde ingrijpt, zei hij woensdag tijdens een bezoek aan de Columbia University in New York.

6 uur geleden