Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Tientallen aanhoudingen in Europese mensensmokkelzaak

Tientallen aanhoudingen in Europese mensensmokkelzaak

DEN HAAG (ANP) - In vijf Europese landen, waaronder Nederland, zijn in totaal 39 mensen aangehouden bij een internationaal onderzoek naar mensensmokkel naar Groot-Brittannië via het Kanaal. Het onderzoek liep in Nederland, Duitsland, België, Engeland en Frankrijk, melden Europese opsporingsorganisaties Europol en Eurojust.

Dinsdag werd al bekend dat de Koninklijke Marechaussee en de politie in Nederland zes mensen hebben opgepakt in dit onderzoek. De arrestaties en doorzoekingen vonden plaats in onder meer Dongen en Tilburg. Bij de doorzoekingen in Nederland zijn "grote hoeveelheden" nautisch materiaal, zoals zwemvesten en boten, gevonden. "Die waren vermoedelijk bedoeld om migranten mee het Kanaal op te sturen tegen betaling van duizenden euro’s", aldus de marechaussee.

Tijdens de actie werden in de landen meer dan vijftig locaties doorzocht. In Duitsland werden achttien mensen aangehouden, in Frankrijk negen en in Groot-Brittannië en Nederland zijn zes mensen opgepakt. Er werden onder meer 1200 reddingsvesten, bijna 150 boten en 50 motoren, duizenden euro's aan contanten, vuurwapens en drugs in beslag genomen. De operatie was gericht tegen de leiders van het criminele netwerk en de geldstromen.

De smokkelverdachten vroegen een vergoeding van gemiddeld 2500 tot 3500 euro per persoon, afhankelijk van de nationaliteit van de migrant, voor de oversteek over het Kanaal. Volgens de politie werden tot vijftien boten bijna gelijktijdig te water gelaten, waarbij de helft met succes de oversteek naar het Verenigd Koninkrijk maakte.

De Nederlandse marechaussee liet dinsdag weten steeds vaker voertuigen aan te treffen die vol zitten met zwemvesten en opblaasboten. Bestuurders worden dan opgepakt "voor het voorbereiden van een mensensmokkeltransport".

Meer uit Binnenland

Groningers tien jaar na aardbeving Huizinge de straat op

HUIZINGE (ANP) - Omdat de problemen van de gaswinning nog altijd "onverminderd groot" zijn, gaan Groningers dinsdag de straat op om aandacht te vragen voor de "ramp in slow motion" in hun provincie. Precies tien jaar na de aardbeving bij Huizinge, met een kracht van 3.6 de zwaarste door gasboringen veroorzaakte beving in Nederland, beginnen Groningse organisaties daarom een actiemaand.

1 uur geleden
Piek coronagolf verder uit zicht, minste besmettingen in 10 weken

BILTHOVEN (ANP) - Voor de vijfde week op rij daalt het aantal nieuwe coronagevallen in Nederland. Het piekje van de zomergolf raakt steeds verder uit zicht. De corona-epidemie is terug op het niveau waar ze begin juni was.

1 uur geleden
COA verwacht dat 150 mensen bij Ter Apel buiten moeten slapen

TER APEL (ANP) - Het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA) verwacht dat in de nacht van maandag op dinsdag vanwege de drukte ongeveer 150 mensen buiten moeten slapen bij het aanmeldcentrum in Ter Apel. Een COA-woordvoerster liet weten dat er luifels zijn die beschutting kunnen bieden tegen de regen en dat er niet direct noodweer wordt verwacht.

8 uur geleden
Oorlog in voormalig Nederlands-Indië voor eerst in avond herdacht

DEN HAAG (ANP) - In Den Haag is met verhalen, zang en een minuut stilte bij het Indisch Monument de oorlog in voormalig Nederlands-Indië voor het eerst in de avond herdacht. Daarmee wilde de organisatie meer mensen de gelegenheid geven erbij te zijn of de herdenking via televisie te volgen. Onder anderen premier Mark Rutte en de ambassadeur van Indonesië, Mayerfas, waren aanwezig. Zij legden na elkaar een krans.

9 uur geleden
Rover wil 'maximale coulance' voor treinuitval Amersfoort dinsdag

AMERSFOORT (ANP) - Reizigersvereniging Rover wil dat de NS en ProRail "maximale coulance" bieden aan reizigers die getroffen worden door de treinuitval rond Amersfoort dinsdagavond. Daartoe zijn de organisaties verplicht, omdat de werkzaamheden "pas zo laat zijn aangekondigd", stelt Rover. Ook moet er snel meer duidelijkheid komen over de gevolgen voor treinritten op andere plekken in het land.

11 uur geleden
Bouwsector wil in gesprek Remkes aandacht voor eigen stikstofplan

ZOETERMEER (ANP) - De bouwsector gaat in het stikstofgesprek van woensdag met bemiddelaar Johan Remkes nogmaals aandacht vragen voor het plan dat vorig jaar samen met onder meer land- en tuinbouworganisatie LTO Nederland werd gepresenteerd om uit de stikstofcrisis te komen. Daarin staat dat de uitstoot in 2030 met zo'n 40 procent verminderd moet zijn, waar het kabinet nu werkt met een halvering. Verder wil een woordvoerder van Bouwend Nederland nog niet veel kwijt over het gesprek, dat ook wordt gevoerd met andere ondernemersorganisaties.

12 uur geleden
Politie meldt ruim honderd aanhoudingen na stikstofprotesten

DEN HAAG (ANP) - De afgelopen weken zijn ruim honderd mensen aangehouden, vanwege overtredingen en misdrijven die verband houden met de boerenprotesten, meldt de politie. Het gaat dan onder meer om snelwegblokkades, brandstichtingen en afvaldumpingen. De politie schreef ook meer dan zevenhonderd bekeuringen uit.

12 uur geleden