Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Tienduizenden extra reizigers nu alle nachttreinen weer rijden

Tienduizenden extra reizigers nu alle nachttreinen weer rijden

DEN HAAG (ANP) - De NS zet sinds vorige week maandag alle nachttreinen weer in en daardoor zijn 's nachts tienduizenden extra reizigers op de been. Vooral zaterdag- en zondagnacht was het een stuk drukker, blijkt uit cijfers van ov-chipkaartbedrijf Translink.

In de nacht van vrijdag op zaterdag checkten Nederlanders 34.000 keer met hun ov-chipkaart in bij een trein, bus, metro of tram tussen 00.00 en 05.00 uur. Dat is een ruime verviervoudiging vergeleken met een week eerder. In de nacht van zaterdag op zondag kwam het tot 29.000 check-ins en dat is drie keer meer dan een week eerder. Zondagnacht en doordeweeks is ook een toename te zien, al gaat het om kleinere aantallen.

De NS zette door de uitbraak van het coronavirus maandenlang minder nachttreinen in. Vorige week maandag ging de volledige dienstregeling van de nacht weer terug naar het oude. Dat deed de vervoerder omdat Nederlanders door een versoepeling van de coronamaatregelen meer mogelijkheden hadden om uit te gaan. De nachttreinen rijden op de trajecten Amsterdam-Haarlem, Utrecht-Amersfoort, Nijmegen-Utrecht en Rotterdam-Eindhoven-Utrecht. De uitgaanstreinen in de Randstad reden al.

Uitgaansleven

Vanwege het oplopende aantal coronabesmettingen heeft de regering veel van de versoepelingen voor het uitgaansleven zaterdagochtend om 06.00 uur weer teruggedraaid. Horeca moesten vanaf dan om middernacht dicht en discotheken en nachtclubs moesten opnieuw de deuren sluiten. Het is dus de vraag hoe druk het komend weekend zal zijn in het openbaar vervoer.

Ondanks de toegenomen drukte is het 's nachts nog steeds veel rustiger in het openbaar vervoer dan voor de uitbraak van het coronavirus. Zaterdagnacht was het 's nachts half zo rustig vergeleken met 2019.

Meer uit Binnenland

Ook maandagochtend geen treinen rond Amsterdam door storing

DEN HAAG (ANP) - Ook maandagochtend rijden er geen treinen van en naar Amsterdam, meldt spoorbeheerder ProRail op zijn website. "De IT-storing op de verkeersleidingspost van ProRail is helaas nog niet opgelost."

26 minuten geleden
Nachtopvang geregeld voor gestrande treinreizigers in Utrecht

DEN HAAG (ANP) - Voor zo'n honderd treinreizigers die door een treinstoring in de nacht van zondag op maandag op Utrecht Centraal zijn gestrand is nachtopvang geregeld, meldt een woordvoerder van de veiligheidsregio Utrecht. Een langdurige storing op de verkeersleidingspost in Amsterdam maakt dat er de hele nacht geen treinen van en naar de hoofdstad rijden, en evenmin van en naar Utrecht Centraal.

39 minuten geleden
Zaak-Promes krijgt nieuwe wending met verdenking drugssmokkel

AMSTERDAM (ANP) - De strafzaak tegen voetballer Quincy Promes over de mishandeling van zijn neef wordt maandag hervat in de rechtbank in Amsterdam. Kort daarna begint een nieuwe strafzaak die gaat over de invoer van twee partijen cocaïne, in totaal 1362 kilo, waarvoor Promes met een medeverdachte terechtstaat.

42 minuten geleden
Fans wachten in Ziggo Dome op vervoer na concert Harry Styles

DEN HAAG (ANP) - Zo'n 200 bezoekers van het concert van Harry Styles wachten zondag rond middernacht in de Ziggo Dome totdat zij naar huis kunnen. En er stromen rond dat tijdstip ook nog steeds meer mensen binnen. De concertgangers kunnen tijdelijk in de Ziggo Dome terecht vanwege een storing die het treinverkeer rond Amsterdam zondagavond stillegde en die ook in de nacht van zondag op maandag zal voortduren volgens de NS.

4 uur geleden
Oxfam: veel meer geld nodig voor arme landen door klimaatrisico's

DEN HAAG (ANP) - Arme landen hebben veel meer geld nodig om zich voor te bereiden op mogelijke klimaatrampen dan de jaarlijkse 100 miljard euro die nu is afgesproken, benadrukt Oxfam maandag in een nieuw rapport. Ook moet onder meer een flinke som geld erbij voor kwetsbare landen waarin al schade is ontstaan door klimaatverandering.

5 uur geleden
Geen treinen rond Amsterdam vannacht, ook impact maandagochtend

DEN HAAG (ANP) - Er zullen vannacht geen treinen meer van en naar Amsterdam rijden, meldt spoorbeheerder ProRail op Twitter. Dit komt door een storing op de verkeersleidingspost in Amsterdam. De verwachting is dat de storing ook impact zal hebben op de start van de treindienstregeling maandagochtend.

6 uur geleden
NS: treinreizigers van en naar Amsterdam moeten met ander vervoer

AMSTERDAM (ANP) - De NS roept treinreizigers in en rond Amsterdam zondagavond op ander vervoer te regelen. Het is volgens de spoorvervoerder uiterst onzeker of de treinen nog gaan rijden vanwege een storing die aan het einde van de middag begon en korte tijd was verholpen. Een woordvoerster zegt dat de mensen niet meer naar de stations moeten komen.

7 uur geleden