Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Tien positieve tests in aanloop naar NEC - De Graafschap

Tien positieve tests in aanloop naar NEC - De Graafschap

NIJMEGEN (ANP) - De dagen voorafgaand aan de voetbalwedstrijd NEC - De Graafschap, onderdeel van de Fieldlab-experimenten, hebben tien mensen positief getest op het coronavirus. Zij mochten het duel daarom niet bezoeken. De sneltesten die bij de ingangen van het Goffert-stadion werden uitgevoerd, leverden louter negatieve uitslagen op.

"Dat zijn heel interessante data", zegt Pieter Lubberts, programmamanager van Fieldlab Evenementen. "We kijken in dit onderzoek niet naar het medische deel, maar naar de coronamaatregelen. Voor de veiligheid laten we alle bezoekers wel een PCR-test doen. Deze testuitslagen laten zien dat de procedures werken. Van de 1300 bezoekers hebben we er vooraf bijna 1 procent uitgehaald door het laten uitvoeren van een PCR-test." Voorafgaand aan het eerste experiment, aan het begin van de week in Utrecht, testten zes van de zeshonderd bezoekers positief.

De bijna 1200 seizoenkaarthouders van NEC die zich hadden aangemeld voor het duel met De Graafschap, moesten vrijdag bij het stadion een coronatest doen. Dat gold ook voor alle genodigden, medewerkers en journalisten. Sommigen ondergingen zondagochtend bij de deur van het stadion ook nog een sneltest.

Logistiek

Volgens Lubberts is het praktisch vrijwel onmogelijk om bij evenementen alleen met sneltests op locatie te werken. "Logistiek is het bijna niet te doen om iedereen aan de deur te testen. Je zou dat dan decentraal moeten doen. Dus twee uur voor een bepaald evenement ergens testen en dan op weg daarnaartoe de uitslag ontvangen."

Na het eerste Fieldlab-evenement, maandag in het Beatrix Theater in Utrecht, kreeg een medewerker klachten. De medewerker bleek positief, terwijl de test voorafgaand aan het evenement negatief was. "Diegene is vermoedelijk tussen de test en het evenement besmet geraakt", zegt Lubberts. "We hebben altijd gezegd dat zoiets kan gebeuren. Je hebt nooit 100 procent zekerheid, dat geldt in de gewone samenleving ook. Maar de procedures zoals de GGD-melding en de CoronaMelder werken, dat is goed."

Meer uit Voetbal

Jong Ajax geeft in extra tijd voorsprong weg tegen FC Eindhoven

AMSTERDAM (ANP) - Jong Ajax is er niet in geslaagd de eerste competitiezege te boeken in de Keuken Kampioen Divisie. De Amsterdammers van trainer Dave Vos leken lang met 1-0 te gaan winnen van FC Eindhoven, maar de bezoekers kwamen in de extra tijd op gelijke hoogte.

6 uur geleden
Feyenoord-directeur wilde 3-0-stand Klassieker als einduitslag

HILVERSUM (ANP) - Als het aan algemeen directeur Dennis te Kloese van Feyenoord had gelegen was de 3-0-tussenstand bij de gestaakte Klassieker in Amsterdam ook de eindstand geworden. "De enige juiste uitkomst was geweest, het is 3-0. Dit is dusdanig slecht, dit is hét moment om dit een keer te doen", zei hij bij het programma Rondo op Ziggo over de incidenten die de aanleiding vormden voor het staken van de wedstrijd in de Johan Cruijff ArenA.

6 uur geleden
KNVB houdt vast aan datum restant Klassieker ondanks onvrede

ZEIST (ANP) - De KNVB houdt vast aan komende woensdag voor het uitspelen van de wedstrijd tussen Ajax en Feyenoord. De onvrede van Ajax en FC Volendam, die oorspronkelijk tegen elkaar zouden spelen op woensdag, heeft geen invloed op het besluit. "Vanuit onze kant is woensdag definitief", zei Jan Bluyssen, manager competitiezaken van de voetbalbond, over de nieuwe datum voor het restant van de Klassieker.

9 uur geleden
Ook fans Ajax tegen het verplaatsen van duel met FC Volendam

AMSTERDAM (ANP) - De supportersvereniging van Ajax wil niet dat het restant van de gestaakte wedstrijd tegen Feyenoord woensdagmiddag wordt uitgespeeld en dat het voor woensdagavond geplande duel met FC Volendam een andere datum krijgt.

9 uur geleden
Beslissing over keepster Oranje tegen Engeland pas dinsdag

UTRECHT (ANP) - Bondscoach Andries Jonker kan pas dinsdagmiddag beslissen wie het doel verdedigt in de wedstrijd tegen Engeland in de Nations League. Eerste keepster Daphne van Domselaar heeft volgens de bondscoach maandag meegetraind met het team. Jonker is in afwachting van de evaluatie van de medische staf. Pas dinsdag besluit hij of de keepster van Oranje inzetbaar is in de wedstrijd tegen de Engelse ploeg van bondscoach Sarina Wiegman.

10 uur geleden
FC Volendam niet akkoord met verplaatsen uitduel met Ajax

VOLENDAM (ANP) - FC Volendam laat weten overvallen te zijn door het besluit van de KNVB om de wedstrijd Ajax - FC Volendam, die gepland stond voor woensdag 27 september, te verplaatsen. De club gaat niet akkoord met dit besluit.

11 uur geleden
Ajax is het oneens met KNVB en overweegt juridische stappen

AMSTERDAM (ANP) - Ajax wil woensdag niet het restant van de gestaakte wedstrijd tegen Feyenoord uitspelen, maar het eerder geplande competitieduel met FC Volendam voetballen. De club verzet zich tegen de beslissing van de KNVB om het programma te wijzigen en overweegt juridische stappen.

12 uur geleden