Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Tien jaar en tbs voor reeks zedenmisdrijven Eindhovenaar

Tien jaar en tbs voor reeks zedenmisdrijven Eindhovenaar

DEN BOSCH (ANP) - De rechtbank in Den Bosch heeft de 26-jarige Jonathan M. uit Eindhoven tien jaar cel en tbs met dwangverpleging opgelegd, wegens tien zedenmisdrijven. Volgens de rechtbank heeft de man zich schuldig gemaakt aan verkrachting, aanranding en ontucht. Hij heeft zich "op gewetenloze wijze vergrepen aan zijn slachtoffers", aldus de rechter. M. filmde veel van zijn misdaden. De beelden laten zien welke "mensonterende seksuele en deels sadistische" dingen hij deed, stelt de rechtbank.

In juli 2019 overmeesterde M. in Eindhoven een Franse toeriste. Hij nam haar mee op een scooter en vergreep zich aan de vrouw in een park. Een paar dagen later maakte hij in een bosgebied tussen Valkenswaard en Aalst een 15-jarig meisje tot zijn slachtoffer. Kort daarna kon de politie hem aanhouden.

In de mobiele telefoon van M. vond de politie beelden van beide misdrijven, maar ook foto's en filmpjes van andere vrouwen en meisjes. Onderzoek wees vervolgens uit dat hij zich sinds januari 2017 schuldig heeft gemaakt aan drie verkrachtingen, vier aanrandingen en het plegen van ontucht met een aantal kinderen. Van de tien slachtoffers waren er acht minderjarig, variërend in leeftijd van 12 tot 16 jaar. De rechtbank acht M. ook schuldig aan het bezit van kinderporno. Ook verklaarde zij bewezen dat de man zijn toenmalige vriendin in 2019 heeft mishandeld.

Stoïcijns

"De verdachte had volstrekt lak aan zijn slachtoffers", stelt de rechtbank. Hij ging "stoïcijns door terwijl hij wist dat zijn slachtoffers soms pijn hadden". Meerdere slachtoffers vreesden dat zij het niet zouden overleven.

M. is eerder veroordeeld voor een zedendelict. Toen was hij minderjarig. In de huidige zaak hebben gedragskundigen een antisociale en narcistische persoonlijkheidsstoornis vastgesteld. De kans op herhaling is groot als de man niet wordt behandeld.

M. moet acht slachtoffers in totaal ruim 49.000 euro aan schade vergoeden.

Meer uit Binnenland

Rover hoopt op reizigersvriendelijke acties in treinen

AMERSFOORT (ANP) - Reizigersvereniging Rover hoopt op reizigersvriendelijke acties in treinen, nu NS de vakbonden niet tegemoet is gekomen voor een nieuwe cao. De vakbonden hebben daarop aangekondigd te zullen actievoeren en dreigen ook met stakingen. "Staken is natuurlijk hun goed recht maar het gaat hier wel om een essentiële sector waar vele reizigers gebruik van maken. We hopen dat ze eruit komen voordat het zover komt", aldus Freek Bos, voorzitter van Rover.

4 uur geleden
Brandweer roept op om bermen met spoed te maaien

ARNHEM (ANP) - Brandweer Nederland roept alle gemeenten, Rijkswaterstaat en de provincies op om wegbermen in de buurt van natuurgebieden met spoed te maaien en het maaisel op te ruimen. Dat is nodig omdat het risico op natuurbranden op dit moment fors verhoogd is door de aanhoudende droogte. Bermbeheerders moeten ook losliggende takken en dor hout in de wegbermen opruimen.

6 uur geleden
Politie krijgt vier tips over zedendelict 7-jarig meisje Heerenveen

HEERENVEEN (ANP) - De politie heeft vier tips ontvangen over een zedendelict waarbij een 7-jarig meisje begin augustus slachtoffer werd. Het delict vond plaats in het recreatiegebied De Heide in Heerenveen. De tips hebben nog niet geleid tot het aanhouden van een verdachte, meldt de politie vrijdag.

9 uur geleden
Meer dan 1500 mensen willen in geboortehuis Johan Cruijff wonen

AMSTERDAM (ANP) - Meer dan 1500 mensen hebben interesse in de woning in Amsterdam-Oost waar Johan Cruijff is opgegroeid. Volgens een woordvoerder van Ymere zijn er in totaal 1543 reacties binnengekomen op de sociale huurwoning van 62 vierkante meter in Betondorp. "Dat is ruim zeven keer meer dan gebruikelijk voor een huis als dit."

10 uur geleden
Onherstelbare natuurschade dreigt in Twente en Salland

ALMELO (ANP) - In Twente en een deel van Salland in Overijssel dreigt onherstelbare natuurschade te ontstaan door de droogte. Daarom heeft waterschap Vechtstromen vrijdag een sproeiverbod ingesteld voor de kwetsbare natuurgebieden en voor een zone van 200 meter rondom deze gebieden. Het schap kan op de hoge zandgronden geen water aanvoeren vanuit het IJsselmeer, zodat de natuur afhankelijk is van grondwater en regenval.

10 uur geleden
Eerste regionale hittegolf van het jaar een feit

HUPSEL (ANP) - De eerste regionale hittegolf van 2022 is een feit, meldt Weeronline. Om 11.30 uur werd het in Hupsel in de Achterhoek 30,1 graden en daarmee is aan de definitie van een hittegolf voldaan. De laatste regionale hittegolf dateert van half juni 2021, dat was in Limburg en delen van Brabant.

11 uur geleden
Steeds meer noodpompen om water in Nederland te verdelen

TIEL (ANP) - Waterbeheerders plaatsen steeds meer noodpompen langs rivieren en kanalen om te zorgen voor voldoende, liefst stromend water in het achterland. Door de droogte, de lage rivierwaterstanden en de hoge temperaturen vallen steeds meer beken, plassen en sloten droog. De natuur en landbouwers hebben daar ernstig onder te lijden.

11 uur geleden