Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Tien extra woonwijken in Peking in lockdown

Tien extra woonwijken in Peking in lockdown

PEKING (ANP/AFP) - In Peking zijn tien nieuwe woonwijken in quarantaine geplaatst. Dat heeft de burgemeester van de Chinese hoofdstad maandag bekendgemaakt. De afgelopen 24 uur zijn 36 nieuwe besmettingsgevallen in de metropool geregistreerd.

De autoriteiten maakten later maandag ook bekend dat alle binnensportlocaties en uitgaansgelegenheden tijdelijk dicht moeten om een verdere uitbraak van het virus te voorkomen. Ook moet vaker op temperatuur gecontroleerd worden in de stad en moeten mensen van buiten Peking worden geweerd.

De autoriteiten hebben nieuwe gevallen van besmetting ontdekt op een groothandelsmarkt in het noordwesten van de hoofdstad, in het district Haidian. De markt en nabijgelegen scholen zijn gesloten.

Gigantische markt

Vorige week week was er een virusuitbraak bij een gigantische markt met verse producten in het zuiden van de stad, in het Fengtai-district. In dit gebied zijn elf woonwijken in lockdown gegaan en de markt is dicht.

Het virus, dat eind vorig jaar voor het eerst de kop opstak in Wuhan, leek sinds maart grotendeels onder controle gebracht door een strikte lockdown die begin dit jaar werd ingesteld. Maar het afgelopen weekend was er een opleving van het aantal besmettingen.

Screening

De autoriteiten zijn begonnen met een massale screening van marktmedewerkers en bezoekers, evenals inwoners van het Fengtai-district. Meer dan 10.000 mensen zijn inmiddels getest.

In de afgelopen 24 uur zijn in het hele land 49 nieuwe gevallen geteld, waaronder 36 in Peking. Sinds vrijdag heeft de hoofdstad 75 nieuwe besmettingsgevallen. Verschillende steden in het land adviseren hun inwoners nu de stad te mijden.

Meer uit Buitenland

Hollywoodstudio's en scriptschrijvers sluiten voorlopig akkoord

LOS ANGELES (ANP) - De stakende scriptschrijvers hebben een voorlopig akkoord bereikt met de grote Hollywoodstudio's. Als de 11.500 leden van schrijversvakbond WGA akkoord gaan met de deal, zullen zij na bijna 150 dagen staken weer aan het werk gaan.

14 minuten geleden
Beruchte maffiabaas Messina Denaro overleden

ROME (ANP/DPA) - Een van de beruchtste maffiosi in Italië, Matteo Messina Denaro, is op 61-jarige leeftijd overleden. Messina Denaro was dertig jaar voortvluchtig, maar werd in januari gearresteerd in een kliniek in Palermo waar hij onder een valse naam werd behandeld voor darmkanker.

1 uur geleden
Steun voor meer inspraak inheemse bevolking Australië slinkt

CANBERRA (ANP/RTR) - Steeds minder Australiërs zijn van plan op 14 oktober in te stemmen met een plan om de inheemse bevolking van het land via een adviesorgaan meer inspraak te geven over het beleid. In beide opiniepeilingen die de stemming geregeld meten slinkt het aantal ja-stemmers behoorlijk.

1 uur geleden
Frankrijk trekt troepen en ambassadeur terug uit Niger

PARIJS (ANP/AFP) - Frankrijk trekt in de komende maanden zijn troepen terug uit Niger, meldt de Franse president Emmanuel Macron. Ook roepen de Fransen hun ambassadeur terug uit het West-Afrikaanse land. "Frankrijk heeft besloten zijn ambassadeur terug te roepen en de militaire samenwerking met Niger te beëindigen", zei Macron in een televisie-interview.

8 uur geleden
Doden na strijd bij Kosovaars klooster

PRISTINA (ANP/AFP/RTR) - De politie heeft de strijd tussen gewapende mannen en de Kosovaarse autoriteiten in een klooster nabij de Servische grens beëindigd, meldt minister Xhelal Svecla van Binnenlandse Zaken. Volgens de politie zijn minstens drie mannen gedood en vier anderen opgepakt. Ook een agent werd gedood.

8 uur geleden
Niger sluit het luchtruim voor alle Franse vliegtuigen

NIAMEY (ANP/AFP) - De Nigerese junta sluit het luchtruim voor alle Franse vliegtuigen. Dat betekent dat niet alleen Franse militaire vliegtuigen niet meer boven Niger mogen vliegen, maar ook de commerciële vluchten van Air France.

9 uur geleden
Amerikaanse ruimtecapsule met materiaal asteroïde op aarde geland

WASHINGTON (ANP) - Een Amerikaanse ruimtecapsule met aan boord materiaal van een asteroïde is teruggekeerd op aarde. De capsule landde in de woestijn van de Amerikaanse staat Utah, ongeveer 100 kilometer ten westen van Salt Lake City. De landing was live te volgen via de website van de Amerikaanse ruimtevaartorganisatie NASA.

12 uur geleden