Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Thuiswonende 75-plussers krijgen uitnodiging coronaprik

Thuiswonende 75-plussers krijgen uitnodiging coronaprik

BILTHOVEN (ANP) - Honderdduizenden 75- tot 79-jarige Nederlanders die nog op zichzelf wonen, zijn aan de beurt om een coronavaccin te krijgen. Zij ontvangen vanaf zaterdag een uitnodiging van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM), waarmee ze een prikafspraak kunnen maken. Het gaat om ongeveer 812.000 mensen, die worden ingeënt met het middel Comirnaty van Pfizer en BioNTech. Voor de prik kunnen ze terecht bij meer dan zestig vaccinatielocaties in het land.

In de afgelopen weken is al begonnen met het inenten van mensen van 80 jaar en ouder die nog zelfstandig wonen. In die groep zijn tot nu toe ongeveer 400.000 mensen gevaccineerd. Enkele honderden van hen hebben ook al een tweede prik gekregen, waarmee ze in elk geval voorlopig beschermd zouden moeten zijn tegen het coronavirus. Bij de vaccinatie werkt de overheid van oud naar jong, hierna zijn de 70- tot 74-jarigen aan de beurt.

Daarnaast zijn ongeveer 200.000 mensen in de langdurige zorg gevaccineerd, van wie ongeveer 100.000 ook al een herhaalprik hebben gehad. Hierbij gaat het niet alleen om ouderen in verpleeghuizen, maar ook om bewoners van instellingen in de gehandicaptenzorg en de geestelijke gezondheidszorg.

5 reacties

Om te reageren moet je eerst even inloggen.

pwverhelst 1 maand geleden
Rob Gellman: Vanaf morgen ontvangen de eerste mensen uit de leeftijdsgroep 75 tot en met 79-jarigen van het RIVM Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu een uitnodiging voor een coronavaccinatie. Het gaat om mensen die geboren zijn in de geboortejaren 1941 tot en met 1946.
hendrik S 1 maand geleden
Waarom echtparen waarvan èèn wel vaccineren (bv 70+) en de ander niet ?? Veiliger is beide te vaccineren, zodat je als echtpaar weer samen iets kan ondernemen.
Louis53 1 maand geleden
Waarom regelt het RIVM niet dat er doorlopend vlop gevaccineert kan worden en er tussen de leeftijdscategorieën geen minuut meer verloren gaat. Maar ja RIVM is ook geen logistieke operator en vertikt het om dat uit te besteden aan instanties die daar wel verstand van hebben. en waarom??? nobody's kniws en zij denken alles beter te kunnen. Ze kunnen nog niet eens fatsoenlijk het aantal besmettingen tellen
tati 1 1 maand geleden
i.d.d rob er staat niet tot en met, we wachten maar af.
Rob Gellman 1 maand geleden
En wanneer zijn de 74-jarigen aan de beurt?????????????

Meer uit Gezond

Aantal nieuwe coronagevallen gestegen, 1 op de 10 test positief

BILTHOVEN (ANP) - Het aantal coronabesmettingen in Nederland is afgelopen week verder toegenomen. Het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) heeft 53.981 positieve testresultaten geregistreerd, 5,3 procent meer dan een week eerder. "Met uitzondering van een dip door het Paasweekend, neemt sinds januari het aantal meldingen van mensen met een positieve coronatest, nagenoeg elke week toe", aldus het instituut.

1 uur geleden
Zuyderland sluit opnieuw operatiekamers om stijgende coronadrukte

HEERLEN (ANP) - Zuyderland sluit met ingang van dinsdag opnieuw vier operatiekamers in de ziekenhuizen van Heerlen en Sittard. Dat is nodig in verband met de stijging van het aantal coronapatienten in de ziekenhuizen en op de intensive cares. Personeel van de operatiekamers moet voor coronapatiënten worden ingezet, meldt een woordvoerder van Zuyderland.

7 uur geleden
'Ziekenhuizen vragen Covidpersoneel af te zien van meivakantie'

AMSTERDAM (ANP) - Een deel van de ziekenhuizen vraagt het personeel af te zien van vrije dagen in de meivakantie. Met name op de intensivecare- en Covid-afdelingen is de druk zo hoog dat verlof voor artsen en verpleegkundigen er nauwelijks in zit. Dat meldt de Volkskrant na een rondgang langs ziekenhuizen in onder meer Den Haag, Rotterdam, Den Bosch, Tilburg en Sittard.

10 uur geleden
45.000 inschrijvingen in twee uur voor proefreis Gran Canaria

RIJSWIJK (ANP) - In de eerste twee uur waarin het kon zijn bijna 45.000 inschrijvingen binnengekomen voor 180 plekken voor een proefreis naar Gran Canaria. Bij Corendon ging het om bijna 25.000 aanmeldingen voor de Fieldlab-reis, bij TUI om ruim 20.000. Bij beide touroperators, die elk 90 plekken hebben, stromen de aanmeldingen nog binnen.

1 dag geleden
EU licht optie voor 100 miljoen coronavaccins Pfizer/BioNTech

BRUSSEL (ANP) - De Europese Unie krijgt dit jaar geen 500 miljoen doses van het coronavaccin van Pfizer/BioNTech, maar 600 miljoen. Brussel heeft een optie gelicht uit het oorspronkelijke contract, meldt BioNTech. Alom was al rekening gehouden met die optie voor nog eens 100 miljoen vaccins.

1 dag geleden
'Denemarken gaat mogelijk toch AstraZeneca toedienen'

KOPENHAGEN (ANP/RTR) - De Deense gezondheidsautoriteiten achten het mogelijk dat het uit de roulatie genomen vaccin van AstraZeneca toch wordt toegediend aan mensen die dat willen. Het land stopte afgelopen week als eerste helemaal met het middel omdat er aanwijzingen zouden zijn dat het in heel schaarse gevallen kan leiden tot bloedstolsels. Persbureau Ritzau meldt maandag echter dat de autoriteiten AstraZeneca wel zien zitten als vaccin voor mensen die op vrijwillige basis met het middel tegen corona ingeënt willen worden.

1 dag geleden
Ook veel animo voor proefreis naar Gran Canaria

RIJSWIJK (ANP) - De inschrijvingen voor de tweede proefvakantie van Fieldlab naar Gran Canaria stromen binnen bij touroperators Corendon en TUI. Dat melden de twee bedrijven die de inschrijving maandag om 10.00 uur openden. Cijfers hebben ze nog niet.

1 dag geleden