Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Thuiswerker levert VodafoneZiggo meer zakelijke klanten op

Thuiswerker levert VodafoneZiggo meer zakelijke klanten op

UTRECHT (ANP) - Telecomprovider VodafoneZiggo heeft in het tweede kwartaal de omzet verder weten op te voeren. Daarbij profiteerde de concurrent van KPN van groei op de zakelijke markt, waar de vraag naar telefoon- en internetverbindingen voor thuiskantoren nog altijd hoog was.

De totale opbrengsten in april, mei en juni stegen ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar met 3 procent tot ruim 1 miljard euro. Zakelijke klanten op zoek naar een vaste internet- en telefoonverbinding wisten de telecomprovider goed te vinden, onder andere om het werken op afstand mogelijk te maken. Hybride werken, zoals het combineren van thuiswerken met forenzen naar kantoor wordt genoemd, lijkt ook na lockdowns een blijvertje te zijn.

De versoepeling van lockdowns had ook effect op de consumententak van VodafoneZiggo. Klanten sloten weer meer mobiele abonnementen af waarbij ze een nieuwe telefoon aanschaften. Financieel topman Ritchy Drost denkt dat dit te maken heeft met de heropening van winkels. Daarnaast kwamen nieuwe smartphones op de markt van Apple en Samsung die nieuwe klanten trokken. Per mobiele klant verdiende VodafoneZiggo overigens minder, omdat klanten niet zo vaak hun databundel overschreden als tijdens de lockdownmaanden van vorig jaar.

5G

Volgens Drost laten aanhoudende groeicijfers zien dat VodafoneZiggo goed kan concurreren op een markt die zelf niet meer sterk groeit. Het bedrijf streeft ernaar om zo'n 20 procent van de omzet weer te investeren in het netwerk en nieuwe diensten, waaronder de uitbreiding van het 5G-netwerk. Overigens daalde de winst enigszins. Het aangepaste resultaat voor belastingen, rentes en afschrijvingen slonk op jaarbasis met 2 procent tot 473 miljoen euro. Dat kwam deels doordat VodafoneZiggo vorig jaar profiteerde van lagere productiekosten voor Ziggo Sport door het uitvallen van veel wedstrijden, maar dat 'voordeel' viel dit jaar weg.

Onlangs testte het bedrijf samen met de Zweedse netwerkleverancier Ericsson voor het eerst een commerciële 5G-verbinding op de frequentie van 26 gigahertz, die nog moeten worden geveild door Nederland. Internetverbindingen via deze frequentie zullen nog grotere datadoorvoer mogelijk maken, met amper vertraging. "Dat is voor zakelijke klanten interessant, maar wordt ook voor consumenten belangrijker bij bijvoorbeeld gaming", zegt Drost.

Op het vlak van tv moest VodafoneZiggo onlangs een tegenvaller verwerken. Het bedrijf vond de uitzendrechten voor de Formule 1-races te duur worden, waardoor deze volgend jaar niet meer bij ZiggoSport te zien zijn. Desondanks verwacht Drost geen grote uitstroom van tv-klanten, omdat de bulk zegt tevreden te zijn, aldus de financieel topman.

Meer uit Financieel

Inflatie eurozone zwakt in september af tot 4,3 procent

LUXEMBURG (ANP) - De inflatie in de eurozone is in september afgezwakt tot 4,3 procent op jaarbasis, van 5,2 procent in augustus. Dat meldt het Europese statistiekbureau Eurostat in een voorlopige raming. De minder hoge inflatie is vooral te danken aan de gedaalde energieprijzen vergeleken met vorig jaar. Een jaar geleden schoten de energieprijzen nog de hoogte in door de oorlog in Oekraïne en de sterk geslonken gasleveringen van Rusland aan Europa.

15 minuten geleden
JetBlue klaagt over krimp Schiphol, wil dat VS KLM aanpakken

NEW YORK (ANP) - Luchtvaartmaatschappij JetBlue heeft bij het Amerikaanse ministerie van Transport een klacht ingediend over de voorgenomen krimp die de Nederlandse regering wil doorvoeren op Schiphol. De Amerikaanse budgetvlieger vreest zijn start- en landingsrechten op de luchthaven kwijt te raken door de vermindering van het aantal vluchten. Het bedrijf spoort het ministerie van Transport daarom aan zo'n verbanning van Schiphol te vergelden door KLM minder ruimte te geven op Amerikaanse luchthavens.

1 uur geleden
Credit Suisse verwacht 1,6 miljard verlies op verkoop leningen

ZÜRICH (ANP) - De geplaagde bank Credit Suisse rekent in het derde kwartaal op verliezen die kunnen oplopen tot 1,6 miljard dollar (1,5 miljard euro) door de verkoop van bepaalde leningen. Het gaat om een groep leningen die na de gedwongen overname van Credit Suisse door UBS niet meer tot de kernactiviteiten van de bank behoort.

1 uur geleden
AEX opent hoger in aanloop inflatiecijfers eurozone

AMSTERDAM (ANP) - De AEX-index op de aandelenbeurs in Amsterdam is vrijdag op de laatste handelsdag van de beursmaand september hoger geopend. Beleggers kijken vooral uit naar nieuwe cijfers over de inflatie in het eurogebied. Statistiekbureau Eurostat komt met voorlopige schattingen voor de inflatie in september. In de Verenigde Staten komt er ook een belangrijk inflatiecijfer naar buiten.

1 uur geleden
Blik beleggers op nieuwe inflatiecijfers eurozone

AMSTERDAM (ANP) - De aandacht van beleggers op de Europese aandelenbeurzen zal vrijdag voor een groot deel uitgaan naar nieuwe cijfers over de inflatie in het eurogebied. Statistiekbureau Eurostat komt met voorlopige schattingen voor de inflatie in september. In de Verenigde Staten komt er ook een belangrijk inflatiecijfer naar buiten.

2 uur geleden
Meer dan helft Duitse elektriciteit komt uit hernieuwbare bronnen

BERLIJN (ANP/DPA) - Duitsland, de grootste energieverbruiker van Europa, haalde in het eerste kwartaal meer dan de helft van zijn elektriciteit uit hernieuwbare bronnen. Die waren goed voor zo'n 52 procent van alle verbruikte stroom, berekende onderzoeksbureau ZSW samen met de koepelorganisatie voor nutsbedrijven BDEW.

2 uur geleden
Winkeliers verkopen minder maar halen hogere omzet

DEN HAAG (ANP) - Winkeliers hebben in augustus een hogere omzet behaald, maar verkochten minder. Supermarkten en andere verkopers van voedingsmiddelen zagen de omzet het hardst stijgen, meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).

3 uur geleden