Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Thuiswerker levert VodafoneZiggo meer zakelijke klanten op

Thuiswerker levert VodafoneZiggo meer zakelijke klanten op

UTRECHT (ANP) - Telecomprovider VodafoneZiggo heeft in het tweede kwartaal de omzet verder weten op te voeren. Daarbij profiteerde de concurrent van KPN van groei op de zakelijke markt, waar de vraag naar telefoon- en internetverbindingen voor thuiskantoren nog altijd hoog was.

De totale opbrengsten in april, mei en juni stegen ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar met 3 procent tot ruim 1 miljard euro. Zakelijke klanten op zoek naar een vaste internet- en telefoonverbinding wisten de telecomprovider goed te vinden, onder andere om het werken op afstand mogelijk te maken. Hybride werken, zoals het combineren van thuiswerken met forenzen naar kantoor wordt genoemd, lijkt ook na lockdowns een blijvertje te zijn.

De versoepeling van lockdowns had ook effect op de consumententak van VodafoneZiggo. Klanten sloten weer meer mobiele abonnementen af waarbij ze een nieuwe telefoon aanschaften. Financieel topman Ritchy Drost denkt dat dit te maken heeft met de heropening van winkels. Daarnaast kwamen nieuwe smartphones op de markt van Apple en Samsung die nieuwe klanten trokken. Per mobiele klant verdiende VodafoneZiggo overigens minder, omdat klanten niet zo vaak hun databundel overschreden als tijdens de lockdownmaanden van vorig jaar.

5G

Volgens Drost laten aanhoudende groeicijfers zien dat VodafoneZiggo goed kan concurreren op een markt die zelf niet meer sterk groeit. Het bedrijf streeft ernaar om zo'n 20 procent van de omzet weer te investeren in het netwerk en nieuwe diensten, waaronder de uitbreiding van het 5G-netwerk. Overigens daalde de winst enigszins. Het aangepaste resultaat voor belastingen, rentes en afschrijvingen slonk op jaarbasis met 2 procent tot 473 miljoen euro. Dat kwam deels doordat VodafoneZiggo vorig jaar profiteerde van lagere productiekosten voor Ziggo Sport door het uitvallen van veel wedstrijden, maar dat 'voordeel' viel dit jaar weg.

Onlangs testte het bedrijf samen met de Zweedse netwerkleverancier Ericsson voor het eerst een commerciële 5G-verbinding op de frequentie van 26 gigahertz, die nog moeten worden geveild door Nederland. Internetverbindingen via deze frequentie zullen nog grotere datadoorvoer mogelijk maken, met amper vertraging. "Dat is voor zakelijke klanten interessant, maar wordt ook voor consumenten belangrijker bij bijvoorbeeld gaming", zegt Drost.

Op het vlak van tv moest VodafoneZiggo onlangs een tegenvaller verwerken. Het bedrijf vond de uitzendrechten voor de Formule 1-races te duur worden, waardoor deze volgend jaar niet meer bij ZiggoSport te zien zijn. Desondanks verwacht Drost geen grote uitstroom van tv-klanten, omdat de bulk zegt tevreden te zijn, aldus de financieel topman.

Meer uit Financieel

Amerikaanse banken profiteren van herstel zakenbankieren

NEW YORK (ANP/BLOOMBERG) - De Amerikaanse banken Morgan Stanley en Bank of America hebben in het afgelopen kwartaal geprofiteerd van een herstel in zakenbankieren, het adviseren bij fusies en overnames, het begeleiden van beursgangen en de handel in aandelen en obligaties.

6 uur geleden
Autoproducent Tesla werft opnieuw personeel na grote ontslagronde

AUSTIN (ANP) - De Amerikaanse fabrikant van elektrische auto's Tesla is van plan bijna achthonderd nieuwe werknemers aan te nemen, slechts drie maanden nadat topman Elon Musk de grootste reeks ontslagen in de geschiedenis van het bedrijf abrupt had aangekondigd. De functies verschenen de afgelopen weken gestaag op de carrièrepagina van Tesla, meldt persbureau Bloomberg op basis van een eigen analyse.

7 uur geleden
Activistische druk op eigenaar datingapp Tinder groeit

NEW YORK (ANP/BLOOMBERG) - De eigenaar van datingapp Tinder staat onder steeds grotere druk om de prestaties te verbeteren. De activistische belegger Starboard Value heeft namelijk een belang genomen in Tinder-eigenaar Match Group. Het is de derde activistische belegger die dit jaar in Match is gestapt om aan te dringen op verbetering.

7 uur geleden
Nederland exporteert meer bloemen naar Oost-Europa

ZOETERMEER (ANP) - De Nederlandse export van bloemen is in de eerste helft van 2024 met 5 procent gegroeid tot een waarde van 2,5 miljard euro, meldt de Vereniging van Groothandelaren in Bloemkwekerijproducten (VGB). In het eerste kwartaal bleef het aantal verkochte bloemen nog vrijwel onveranderd ten opzichte van een jaar geleden. Volgens VGB-directeur Matthijs Mesken lijkt vooral de afzet naar Oost-Europese landen de groeimotor van de sector te zijn.

9 uur geleden
Samenwerking Yara en PepsiCo voor duurzamer geteelde snacks

NEW YORK (ANP/BLOOMBERG) - De Amerikaanse frisdrank- en snackproducent PepsiCo heeft een deal gesloten met kunstmestproducent Yara International om boeren in Europa duurzamer te laten produceren. Daarbij gaat Yara duurzamere voedingsstoffen voor gewassen aan boeren leveren, die de aardappelen en andere gewassen vervolgens verkopen aan PepsiCo. De meststoffen komen voor een deel uit de Nederlandse kunstmestfabriek van Yara in Zeeuws-Vlaanderen.

9 uur geleden
Tonnen boete voor Kruidvat voor heimelijk volgen websitebezoekers

DEN HAAG (ANP) - De eigenaar van drogisterijketen Kruidvat heeft een boete van 600.000 euro gekregen voor privacyschendingen. Het bedrijf volgde het internetgedrag van bezoekers van de site Kruidvat.nl namelijk zonder dat deze mensen dat wisten. Daarmee verwerkte Kruidvat-moederbedrijf AS Watson deze persoonlijke gegevens onrechtmatig.

10 uur geleden
Cartier-eigenaar Richemont ziet Chinese verkopen met kwart dalen

GENÈVE (ANP/BLOOMBERG) - Het Zwitserse luxeconcern Richemont, bekend van dure merken als Chloé en Cartier, heeft last van een dalende vraag in China door een haperende economie. In het afgelopen kwartaal daalden de verkopen in China met 27 procent, maakte het bedrijf bekend. Richemont wijt de daling aan een laag consumentenvertrouwen onder Chinezen.

11 uur geleden