Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Thuisdrinkers zorgen voor recordverkoop flessen champagne

Thuisdrinkers zorgen voor recordverkoop flessen champagne

DEN HAAG (ANP/BELGA) - De verkoop van champagne is vorig jaar op recordhoogte uitgekomen. In totaal werden 320 miljoen flessen verkocht. Die waren volgens voorlopige cijfers goed voor een omzet van 5,5 miljard euro, meldden vertegenwoordigers van de sector. Vooral thuis werd meer champagne gedronken.

De champagneverkoop steeg afgelopen jaar op jaarbasis met 32 procent. In het eerste jaar van de crisis werd de verkoop van de drank nog hard geraakt, deels doordat de horeca lange tijd dicht was en evenementen niet doorgingen. In 2020 was sprake van een verkoopmin van 20 procent.

Volgens het Comité champagne, dat de champagnehuizen en -wijngaarden vertegenwoordigt, is de crisis nog steeds niet voorbij. De consumptie van champagne thuis heeft daarbij wel "het voortouw genomen". "Consumenten hebben besloten om zich thuis een pleziertje te gunnen, ondanks de sombere sfeer."

Het plotse herstel van de vraag heeft sommige producenten verrast. Dat leidde tot een tekort aan voorraad door de problemen binnen de toeleveringsketens door het coronavirus. Champagnehuizen als Ruinart, Moët & Chandon en Dom Pérignon konden bijvoorbeeld in Spanje niet voldoen aan de vraag.

De omzet vorig jaar lag aanzienlijk hoger dan de 5 miljard euro die voor de pandemie regelmatig werd gehaald. De sector hoopt dat het cijfer een voorbode is voor een nieuwe "groeicyclus".

0 reacties

Om te reageren moet je eerst even inloggen.

Meer uit Financieel

Betoging tegen exploratieboringen Shell in Zuid-Afrika

KAAPSTAD (ANP/BLOOMBERG) - Demonstranten zijn zaterdag in het Zuid-Afrikaanse Kaapstad de straat opgegaan om te demonstreren tegen Shell. Het protest was in aanloop naar een rechterlijke uitspraak tegen exploratieboringen voor de kust van Zuid-Afrika door het olie- en gasconcern.

12 minuten geleden
President Bundesbank voorziet meerdere rentestappen dit jaar

FRANKFURT (ANP/BLOOMBERG) - De Europese Centrale Bank (ECB) zal dit jaar meermaals de rente verhogen om te proberen de torenhoge inflatie te beteugelen. Volgens Joachim Nagel, president van de Duitse Bundesbank en tevens lid van de raad van bestuur van de ECB, is er ruimte voor verdere verhogingen in de tweede helft van dit jaar na de beoogde eerste verhoging in juli.

38 minuten geleden
FNV stelt grensoverschrijdend gedrag in horeca aan de kaak

DEN HAAG (ANP) - Vakbond FNV komt in actie tegen seksueel grensoverschrijdend gedrag in de horeca. Bij de bond komen veel signalen binnen van misdragingen, al ontbreken exacte cijfers. Vaak is het ook zo dat personeel niet weet waar ze met klachten heen kunnen, aldus de bond na berichtgeving door AT5 en NH Nieuws over de kwestie.

48 minuten geleden
Lufthansa vermindert aantal vluchten van Schiphol nog niet

FRANKFURT (ANP) - De Duitse luchtvaartonderneming Lufthansa heeft het aantal vluchten van en naar Schiphol nog niet verminderd ondanks de drukte. De onderneming waar ook maatschappijen als Austrian Airlines, SWISS en Eurowings toe behoren geeft desgevraagd aan de situatie op Schiphol op de voet te volgen en staat passagiers zo goed mogelijk bij.

3 uur geleden
Nederlandse Loterij pleit voor uniforme speellimiet na kritiek

DEN HAAG (ANP) - Mensen die meedoen aan online kansspelen moeten beter beschermd kunnen worden tegen verslaving en risicovol speelgedrag. Om die reden zouden er branchebrede afspraken moeten worden gemaakt over probleemspelers en uniforme speellimieten voor alle spelers. Dat bepleit de Nederlandse Loterij in een reactie op bevindingen van Pointer. Het journalistieke onderzoeksplatform stelt dat gokwebsites als TOTO, Kansino en Betcity ernstig tekort schieten met hun wettelijke gokbescherming.

4 uur geleden
Erdogan blijft tegen hogere rentes als middel tegen inflatie

ANKARA (ANP/BLOOMBERG) - De Turkse president Recep Tayyip Erdogan heeft zich andermaal uitgesproken tegen het verhogen van de rente om daarmee de torenhoge inflatie in het land te beteugelen. Erdogan gaf een toelichting op de beslissing van de Turkse centrale bank eerder deze week om de rentes voor de vijfde maand op rij ongewijzigd te laten op 14 procent, ondanks de oplopende inflatie en de druk op de Turkse munt, de lira.

4 uur geleden
Onderzoek: Duitsers minder happig op asperges door inflatie

BONN (ANP/DPA) - Duitsers lijken dit jaar minder happig op asperges. Consumenten laten de doorgaans prijzige voorjaarsdelicatesse vaker links liggen vanwege de sterk gestegen inflatie. Ze kiezen ervoor hun euro's voor andere doeleinden te gebruiken. Landbouwmarktonderzoeksbureau AMI spreekt van duidelijk mindere verkopen. Een soortgelijke trend meldt de Duitse vereniging voor consumentenonderzoek (GfK).

4 uur geleden