Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Thuisbezorgd-moeder Just Eat aan kop in nipt hogere AEX

Thuisbezorgd-moeder Just Eat aan kop in nipt hogere AEX

AMSTERDAM (ANP) - Just Eat Takeaway was dinsdag de grote winnaar in de AEX-index, die licht opveerde na de verliesbeurt een dag eerder. Het moederbedrijf van Thuisbezorgd.nl won bijna 4 procent na een verhoging van het koersdoel door analisten van Degroof Petercam. Het aandeel laat vaker flinke koersschommelingen zien. Afgelopen vrijdag steeg de maaltijdbezorger ruim 25 procent na de verkoop van een onderdeel. Maandag volgde een koersval van dik 9 procent.

Beleggers bleven verder in de ban van de Europese energiecrisis en de vrees voor een recessie. Door een verdere krimp van de economische activiteit in de eurozone in augustus is de kans op een recessie verder toegenomen. De gasprijs daalde daarentegen weer wat. Maandag werd gas flink duurder doordat het Russische staatsgasbedrijf Gazprom de Nord Stream-gaspijplijn eind deze maand drie dagen sluit vanwege onderhoud. Dit wakkerde de vrees aan dat Rusland de gastoevoer naar Duitsland verder zal verminderen.

De hoofdindex op Beursplein 5 noteerde rond het middaguur 0,1 procent in de plus op 711,45 punten. De MidKap klom 0,7 procent tot 941,17 punten. De beurzen in Frankfurt en Parijs klommen 0,2 procent. Londen verloor 0,4 procent. De Britse economische groei is deze maand vrijwel tot stilstand gekomen na een onverwachte sterke krimp van de industrie.

Shell

Olie- en gasconcern Shell won 1,6 procent dankzij een herstel van de olieprijzen. De olieprijzen veerden op doordat Saudi-Arabië liet weten de olieproductie mogelijk iets te verminderen om de prijs te stutten. Een vat Amerikaanse olie kostte 1,6 procent meer op 91,76 dollar en Brentolie werd 1,3 procent duurder op 97,70 dollar per vat.

IMCD verloor 0,3 procent na een overname. De Rotterdamse chemicaliëndistributeur koopt de Mexicaanse leverancier van plastics en kunstharsen PromaPlast. Verzekeraar Aegon (min 0,9 procent) noteerde ex-dividend. De dataleveranciers RELX en Wolters Kluwer stonden onderaan met minnen tot 2,5 procent.

MidKap

In de MidKap stonden de staalbedrijven Aperam en AMG bovenaan met winsten van ruim 2 procent. Ook oliedienstverlener SBM Offshore deed goede zaken en won 2 procent. Logistiek vastgoedbedrijf CTP sloot de rij met een verlies van 1 procent.

De euro schommelde rond het laagste niveau in twintig jaar en noteerde op 0,9918 dollar. Een dag eerder werd de eenheidsmunt net als ruim een maand geleden weer minder waard dan de dollar. De euro staat onder druk door de vrees voor een recessie in Europa en de hogere rente in de VS, die de dollar aantrekkelijker maakt.

Meer uit Financieel

Energiebedrijven vinden akkoord 'goede basis' energietransitie

DEN HAAG (ANP) - Het hoofdlijnenakkoord is "een goede basis" om verder te gaan met de overgang van fossiele naar duurzame energie, vindt Energie-Nederland. PVV, NSC, BBB en VVD hebben onder meer afgesproken dat de energietransitie "een grote impuls" krijgt en gericht moet zijn op minder afhankelijkheid van "onbetrouwbare landen" voor energie. Nederland moet meer eigen duurzame energie produceren.

20 minuten geleden
Verzekeraar Aegon stijgt in licht lagere AEX na handelsbericht

AMSTERDAM (ANP) - Aegon behoorde donderdag tot de stijgers in de AEX-index op het Damrak, na een handelsupdate van de verzekeraar. Topman Lard Friese sprak daarin van aanhoudende positieve omstandigheden in de Verenigde Staten en Brazilië. Ook stroomde er meer geld naar de vermogensbeheeractiviteiten. Aegon handhaafde verder de doelstellingen voor dit jaar en 2025. Om de aandeelhouders te belonen gaat de verzekeraar voor 200 miljoen euro aan eigen aandelen inkopen. Het aandeel werd daarop 1 procent hoger gezet.

1 uur geleden
Aandacht voor resultaten Aegon en Lucas Bols op Damrak

AMSTERDAM (ANP) - Op de Amsterdamse beurs gaat de aandacht donderdag onder meer uit naar de resultaten van verzekeraar Aegon en drankenconcern Lucas Bols. Topman Lard Friese van Aegon sprak in een handelsbericht van aanhoudende positieve omstandigheden in de Verenigde Staten en Brazilië. Ook stroomde er meer geld naar de vermogensbeheeractiviteiten. Aegon handhaafde verder de doelstellingen voor dit jaar en 2025.

2 uur geleden
EasyJet verwacht 'recordzomer' door sterke vraag naar vliegreizen

LUTON (ANP) - EasyJet verwacht flink te profiteren van de sterke vraag naar vliegreizen in het zomerseizoen. Dat meldt de luchtvaartmaatschappij bij de presentatie van de halfjaarresultaten over haar gebroken boekjaar. EasyJet gaat daardoor uit van een "sterke winstgroei". Over de afgelopen zes maanden noteerde de airline nog wel rode cijfers, al viel dat verlies mee in vergelijking met dezelfde periode een jaar eerder.

2 uur geleden
Akkoord geeft boeren en tuinders weer perspectief, volgens LTO

DEN HAAG (ANP) - Land- en Tuinbouw Organisatie (LTO) is tevreden over het nieuwe coalitieakkoord. "Dit geeft boeren en tuinders perspectief", heeft LTO-voorzitter Ger Koopmans gezegd in het WNL-programma Goedemorgen Nederland.

2 uur geleden
Ondernemersvereniging evofenedex blij met regeerakkoord

ZOETERMEER (ANP) - Het regeerakkoord van PVV, VVD, NSC en BBB biedt "genoeg aanknopingspunten om de positie van handels- en productiebedrijven te versterken", reageert de ondernemersvereniging voor handel en logistiek evofenedex.

2 uur geleden
MKB-Nederland vooral blij met 'wat niet in coalitieakkoord staat'

DEN HAAG (ANP) - MKB-Nederland is vooral tevreden over wat er niet in het coalitieakkoord staat. Dat heeft voorzitter Jacco Vonhof gezegd in het WNL-programma Goedemorgen Nederland.

2 uur geleden