Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Thijs Römer meldt zich bij gevangenis voor uitzitten celstraf

Thijs Römer meldt zich bij gevangenis voor uitzitten celstraf

DEN HAAG (ANP) - Thijs Römer heeft zich vrijdag bij de gevangenis gemeld om de maand celstraf uit te zitten die hij vorig jaar opgelegd kreeg voor het online misbruiken van drie minderjarige meisjes. Dat bevestigt Maartje Schaap, de advocaat van de slachtoffers, na een bericht hierover van juicekanaal Reality FBI.

Vanwege privacyredenen zijn er geen mededelingen gedaan waar Römer zich heeft gemeld.

De 45-jarige Römer meldde begin deze maand dat hij toch niet in hoger beroep gaat tegen zijn straf. In augustus veroordeelde de rechtbank in Assen hem voor onlinezedendelicten met drie minderjarige meisjes. Hij kreeg een celstraf van drie maanden, waarvan twee voorwaardelijk. Ook kreeg hij een maximale taakstraf van 240 uur en moet hij zich laten behandelen bij een instelling voor geestelijke gezondheidszorg.

Römer ging in eerste instantie in hoger beroep omdat hij zich niet herkende in het vonnis, maar zag daar later van af. "Ik realiseer me dat de gebeurtenissen grote impact hebben gehad op de slachtoffers en dat hier maar één persoon verantwoordelijk is: ikzelf", zo stelde hij.

Meer uit Binnenland

Steden beleven drukke Koningsdag zonder grote incidenten

DEN HAAG (ANP) - Hoewel veel mensen op Koningsdag naar de grote steden kwamen, was er geen sprake van grote incidenten. Een woordvoerder van de politie Amsterdam spreekt van een dag "zonder noemenswaardige incidenten". Wel was er sprake van enkele kleine voorvallen, zoals vechtpartijen. "Maar het is te vergelijken met een normale vrijdag- of zaterdagavond", zegt de woordvoerder.

4 minuten geleden
Ruim 100 arrestaties na XR-demonstratie A10, circa 30 nog vast

AMSTERDAM (ANP) - De politie heeft meer dan honderd mensen opgepakt tijdens de demonstratie van Extinction Rebellion (XR) zaterdagmiddag in Amsterdam. Volgens een woordvoerster van de politie zijn zo'n negentig demonstranten direct weer heengezonden. Enkele tientallen mensen moeten langer in de cel blijven. Zij worden verdacht van het opzettelijk veroorzaken van gevaar op de snelweg. Een precies aantal kan de woordvoerster niet geven, maar het zou gaan om "om en nabij de dertig mensen".

2 uur geleden
Ongeveer 30.000 bezoekers in Emmen

EMMEN (ANP) - Tijdens de koninklijke wandeling waren er ongeveer 30.000 bezoekers in Emmen. Dat laat een woordvoerder van de gemeente weten. Het koninklijk bezoek aan de Drentse plaats is volgens burgemeester Eric van Oosterhout goed verlopen.

3 uur geleden
NVWA geeft 25 waarschuwingen bij voedselcontroles op Koningsdag

UTRECHT (ANP) - De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) heeft op Koningsdag 25 waarschuwingen gegeven omdat mensen zich met het aangeboden voedsel niet aan de hygiëneregels hadden gehouden. De autoriteit heeft daarnaast één boete uitgedeeld. Een boete ligt tussen de 525 en 1050 euro.

4 uur geleden
Burgemeester Emmen: Koningsdag is goed verlopen

EMMEN (ANP) - Koningsdag in Emmen is goed verlopen, zegt burgemeester Eric van Oosterhout enkele uren nadat zijn gemeente de koning en zijn gezin had uitgezwaaid. "De koninklijke familie was volgens mij oprecht verwonderd over hoe mooi het hier is, hoe fijn het hier is en hoe relaxed de bevolking is", aldus Van Oosterhout.

4 uur geleden
Drukte in grote steden neemt toe

AMSTERDAM/UTRECHT (ANP) - In de grote steden neemt de drukte zaterdag aan het eind van de middag toe door Koningsdag. De gemeente Amsterdam meldt op X dat het "erg druk" is in de Westerstraat in het centrum van de hoofdstad en roept mensen op om Koningsdag op een andere locatie te vieren.

4 uur geleden
Berg metalen in brand bij sloperij in Haarlem

HAARLEM (ANP) - In Haarlem woedt een brand bij een auto- en scheepssloperij aan de Hendrik Figeeweg, in de wijk Waarderpolder. Volgens de veiligheidsregio Kennemerland staat er een berg schroot in brand.

6 uur geleden