Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Thijs Römer hoort in rechtbank Assen uitspraak in zedenzaak

Thijs Römer hoort in rechtbank Assen uitspraak in zedenzaak

ASSEN (ANP) - Thijs Römer krijgt in de rechtbank van Assen te horen of hij schuldig is aan onlinezedendelicten met minderjarige meisjes. De 45-jarige acteur moest vorige maand voor de rechter komen omdat hij tussen 2015 en 2017 foto's en tekstberichten zou hebben uitgewisseld met meisjes tussen de 14 en 16 jaar oud.

Römer riskeert een werkstraf van 240 uur en een gevangenisstraf van negentig dagen. Daarvan zijn 89 dagen voorwaardelijk met een proeftijd van een jaar. Die ene dag zou Römer niet naar de gevangenis hoeven vanwege de dagen dat hij verhoord is. Ook zou hij zich verplicht onder behandeling moeten laten stellen bij De Waag, een centrum voor forensische geestelijke gezondheidszorg.

De acteur gaf tijdens de behandeling van de zaak toe "een grens over" te zijn gegaan en dat hij met de meisjes in appgroepen sprak over "seksualiteit en over masturbatie". Ook heeft hij hen tips gegeven over hoe zij zichzelf moesten vingeren. De vermeende slachtoffers gaven aan tegen Römer op te kijken en zich bijzonder te voelen door het persoonlijke contact dat zij met hem hadden.

Een van de drie vermeende slachtoffers beweerde door Römer gedwongen te zijn om seksueel getinte foto's, filmpjes en spraakberichten naar de acteur te sturen. Om die reden wordt hem ook bezit van kinderporno ten laste gelegd. Römer ontkent dat er sprake is geweest van dwang.

Römer zei tijdens de zitting dat de effecten van deze zaak op zijn privé- en werkleven "niet groot, maar gigantisch" zijn. Zo zou hij al een jaar geen werk meer hebben en zou zijn inkomstenbron vrijwel volledig opgedroogd zijn. De acteur is uit films geknipt, is rollen kwijtgeraakt en zijn gezin worstelt met de situatie.

Meer uit Binnenland

Besluit ingrijpen ME 'niet lichtzinnig' genomen, zegt Halsema

AMSTERDAM (ANP) - Het besluit om de mobiele eenheid in te laten grijpen bij protesten is niet "lichtzinnig" genomen, schrijft de Amsterdamse burgemeester Femke Halsema in een brief aan de gemeenteraad.

54 minuten geleden
Nog geen mannen opgepakt die slaags raakten met UvA-betogers

AMSTERDAM (ANP) - De circa tien mannen die maandagavond in gevecht raakten met de pro-Palestijnse betogers bij de Roeterseilandcampus van de Universiteit van Amsterdam (UvA) zijn nog niet aangehouden. De politie laat weten dat het onderzoek naar deze groep nog loopt.

55 minuten geleden
Terugplaatsen kleine Joodse monumentjes Dordrecht duurt maanden

DORDRECHT (ANP) - Het terugplaatsen van drie verdwenen Stolpersteine in Dordrecht gaat waarschijnlijk een paar maanden duren. Dat verwacht de werkgroep Stolpersteine Dordrecht. De stenen moeten besteld worden en de namen van de mensen worden met de hand op de nieuwe stenen gezet. Dat kost tijd, zo verklaart de werkgroep.

59 minuten geleden
Formerende partijen hinten op onderhandelingen in het weekend

DEN HAAG (ANP) - Het is goed mogelijk dat de formatiegesprekken dit weekend door zullen gaan, laten de onderhandelende partijen doorschemeren. "Het zou moeten kunnen", zegt VVD-leider Dilan Yeşilgöz op de vraag of ze er vrijdag uit gaan komen. "Maar misschien hebben we er nog een paar dagen voor nodig."

1 uur geleden
NPO 3FM lobbyt met vliegtuigjes in Polen en VK voor Joost Klein

DEN HAAG (ANP) - Radiozender NPO 3FM heeft vliegtuigjes boven Polen, Oostenrijk en het Verenigd Koninkrijk laten vliegen die de tekst " achter zich aan trokken. Ook reed er door Malmö een wagen door de stad met daarop dezelfde tekst. De beelden werden op sociale media gedeeld. Ook Joost Klein zelf deelde de beelden op Instagram.

1 uur geleden
Zwaargewond slachtoffer steekpartij Spijkenisse is jongen van 17

SPIJKENISSE (ANP) - Het zwaargewonde slachtoffer van de steekpartij die donderdag rond 17.00 uur plaatsvond in Spijkenisse is een 17-jarige jongen uit de Zuid-Hollandse plaats. Dat meldt de politie vrijdag.

1 uur geleden
Gedetineerde gewond door brand gevangenis Veenhuizen

VEENHUIZEN (ANP) - Een gevangene is vrijdagochtend gewond geraakt nadat brand was uitgebroken in een gevangeniscel in het Drentse Veenhuizen. Dat bevestigt een woordvoerder van de veiligheidsregio na berichtgeving van RTV Drenthe.

4 uur geleden