Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

'Thijs H. wilde weten hoe het is om iemand aan een mes te rijgen'

'Thijs H. wilde weten hoe het is om iemand aan een mes te rijgen'

MAASTRICHT (ANP) - Een onlangs opgedoken getuige heeft in de zaak tegen vermoedelijk drievoudig moordenaar Thijs H. verklaard dat hij H. in oktober 2018 in een café in Den Haag is tegengekomen. H. zou zich hebben voorgesteld en onder meer hebben gezegd dat hij "wel eens wilde weten hoe het was om iemand aan een mes te rijgen."

H. (28) zegt dat hij het café niet kent en dat hij daar nooit is geweest. Het Openbaar Ministerie vatte de verklaring van de getuige dinsdag kort samen, voorafgaand aan het requisitoir. In dat betoog, dat circa drie uur zal duren, formuleert het OM de eis tegen H.

H. heeft bekend dat hij op 4 mei vorig jaar in de Scheveningse Bosjes in Den Haag een 56-jarige vrouw heeft gedood. Drie dagen later sloeg hij toe op de Brunssumerheide, waar hij eerst een 63-jarige vrouw doodstak en korte tijd later een 68-jarige man. H. had een studentenkamer in Den Haag. Ten tijde van de moorden in Limburg verbleef hij in het huis van zijn ouders in Brunssum. De slachtoffers werden onverhoeds aangevallen en met veel geweld om het leven gebracht.

Deskundigen van het Pieter Baan Centrum beschouwen de verdachte als volledig ontoerekeningsvatbaar en hebben de rechtbank geadviseerd tbs met dwangverpleging op te leggen. H. zou psychotisch zijn geweest toen hij de moorden pleegde.

0 reacties

Om te reageren moet je eerst even inloggen.

Meer uit Binnenland

Schoolvakantie ook van start in regio Zuid

EINDHOVEN (ANP) - Scholen in de regio Zuid gaan vrijdagmiddag dicht voor de zomervakantie. Onder de regio Zuid vallen de provincies Zeeland, Noord-Brabant en Limburg en gemeenten in Gelderland.

5 uur geleden
Utrecht krijgt slavernijmonument in 2023

UTRECHT (ANP) - Utrecht krijgt een monument voor het slavernijverleden. Het monument moet tijdens de viering van Keti Koti op 1 juli 2023 worden onthuld. In dat jaar is het 150 jaar geleden dat de slavernij is afgeschaft.

5 uur geleden
Raad Utrecht stemt voor omstreden windmolens in groene polders

UTRECHT (ANP) - De gemeenteraad van Utrecht heeft in de nacht van donderdag op vrijdag gestemd voor acht mega-windmolens en zonnevelden in de groene polders Rijnenburg en Reijerscop. Na een kritisch debat was er een nipte meerderheid voor het voorstel van het college van burgemeester en wethouders.

5 uur geleden
Een aanhouding na vechtpartij in Deventer

DEVENTER (ANP) - In Deventer is donderdagavond een persoon aangehouden na een vechtpartij aan de Tabakswal. Volgens een politiewoordvoerder betreft het een zaak in de familiesfeer.

6 uur geleden
Boeren voeren actie bij Lelystad Airport

LELYSTAD (ANP) - Een groep boeren heeft donderdagavond met tractoren de toegangsweg naar Lelystad Airport geblokkeerd. De politie schat dat het om 100 à 150 boeren gaat, laat een woordvoerder weten.

11 uur geleden
Schouten vraagt experts naar gezondheidseffecten voermaatregel

DEN HAAG (ANP) - Landbouwminister Carola Schouten gaat met experts en veeartsen in gesprek over eventuele gezondheidseffecten die het verlagen van ruw eiwit in veevoer heeft voor de gezondheid van het vee. Er zijn genoeg aanwijzingen dat de omstreden 'voermaatregel' geen negatief effect heeft, maar wegens de maatschappelijke onrust en de boerenprotesten, vraagt Schouten naar extra advies, schrijft ze in een brief aan de Tweede Kamer.

11 uur geleden
Weer besmetting op twee nertsenhouderijen ontdekt

DEN HAAG (ANP) - Opnieuw zijn bij nertsenbedrijven besmettingen vastgesteld met het coronavirus. Het gaat om een bedrijf in Ospel (met 6400 moederdieren) en een bedrijf in Vredepeel (met 12.500 moederdieren). De bedrijven worden zo snel mogelijk geruimd, meldt het ministerie van VWS donderdag.

12 uur geleden