Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Thijs H. weer voor de rechter in Maastricht

Thijs H. weer voor de rechter in Maastricht

MAASTRICHT (ANP) - Drievoudig moordverdachte Thijs H. (28) komt dinsdag voor de derde keer naar de rechtbank in Maastricht, waar een regiezitting plaatsvindt in zijn zaak. Daarin zullen de verdediging en het Openbaar Ministerie hun eventuele onderzoekswensen aan de rechter voorleggen. Ook wordt besproken in hoeverre deskundigen van het Pieter Baan Centrum de verdachte toerekeningsvatbaar achten. De verdachte heeft bekend en daarbij verklaard dat hij in een psychose verkeerde.

Diverse media berichtten vorige week dat uit het rapport blijkt dat H. volledig ontoerekeningsvatbaar is voor zijn daden vanwege zijn psychiatrische klachten. Dat zou ertoe kunnen leiden dat de verdachte alleen wordt veroordeeld tot tbs met dwangverpleging. De rechter moet dat uiteindelijk beslissen tijdens het proces.

H. wordt ervan verdacht dat hij op 4 mei in Den Haag een willekeurige vrouw doodstak die haar hondjes uitliet in de Scheveningse Bosjes. Drie dagen later zou hij een man en een vrouw hebben doodgestoken die aan het wandelen waren op de Brunssummerheide bij Heerlen, de regio waar H. vandaan komt. De verdachte woonde sinds kort in Den Haag.

Het Nederlands Forensisch Instituut komt ook met de resultaten van enkele onderzoeken.

Meer uit Binnenland

NPO-baas Leeflang heeft overleg met AVROTROS en EBU over Klein

MALMÖ (ANP) - NPO-baas Frederieke Leeflang heeft zaterdagochtend in Malmö overleg met AVROTROS en EBU, die het Eurovisie Songfestival organiseert, over de situatie rond zanger Joost Klein. Dat heeft de NPO desgevraagd aan het ANP bevestigd.

7 minuten geleden
NPO-baas Leeflang in Malmö, bezoek was al gepland voor Joost-rel

MALMÖ (ANP) - Frederieke Leeflang, de hoogste baas van de NPO, is zaterdag in Malmö aanwezig. Dat heeft een woordvoerder van de NPO bevestigd. Leeflang is zaterdagavond aanwezig bij de finale van het Eurovisie Songfestival in de Zweedse stad. Dit was al langer gepland.

23 minuten geleden
Joost Klein stijgt sinds onderzoek weer bij bookmakers

MALMÖ (ANP) - Joost Klein en Nederland zijn sinds de bekendmaking van het onderzoek naar de zanger weer gestegen bij de bookmakers. Nederland is nu opgeklommen naar de zevende plek in het lijstje waarin de wedkantoren voorspellen wie de grootste kans maakt om het liedjesfestijn te winnen.

36 minuten geleden
Wereldwijd stemmen uitgesteld om onderzoek Joost Klein

MALMÖ (ANP) - Het stemmen voor het Eurovisie Songfestival door mensen van buiten Europa is uitgesteld om het onderzoek naar de Nederlandse inzending Joost Klein. Eigenlijk zou de stemming zaterdag om middernacht opengaan.

1 uur geleden
Organisaties betogen op Dam op Palestijnse dag van 'catastrofe'

AMSTERDAM (ANP) - In Amsterdam vraagt een groep organisaties aandacht voor 76 jaar Nakba (de catastrofe). Woensdag wordt herdacht dat na het ontstaan van de staat Israël in 1948 honderdduizenden Palestijnen werden verdreven of op de vlucht sloegen. Dat is voor meer dan zestig organisaties en actiegroepen aanleiding om zaterdag te demonstreren.

4 uur geleden
Pegida-voorman probeert opnieuw een koran te verbranden in Arnhem

ARNHEM (ANP) - Pegida-voorman Edwin Wagensveld probeert zaterdag opnieuw een koran te verbranden in Arnhem. Hij is van plan dit rond 14.00 uur te doen op een door de gemeente aangewezen plek onder de Nelson Mandelabrug.

5 uur geleden
Feest in Groningen na zege en promotie FC Groningen

GRONINGEN (ANP) - In Groningen vieren supporters van FC Groningen feest in de kroegen nu hun favoriete club promotie naar de Eredivisie heeft bereikt. Door een 2-0 overwinning op Roda JC keert de ploeg volgend seizoen terug in de hoogste voetbalklasse.

11 uur geleden