Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Thijs H. gaat in cassatie tegen 22 jaar celstraf

Thijs H. gaat in cassatie tegen 22 jaar celstraf

DEN BOSCH (ANP) - Thijs H., die in hoger beroep is veroordeeld tot 22 jaar cel en tbs met dwangverpleging, gaat in cassatie bij de Hoge Raad. H. heeft dit donderdagmiddag in samenspraak met zijn advocaten Serge Weening en Job Knoester besloten.

De advocaten zochten H. op in het penitentiair psychiatrisch centrum van de gevangenis in Vught. Daar hebben ze samen besloten de uitspraak van het hof aan te vechten bij de Hoge Raad.

De advocaten zeggen meerdere aanknopingspunten te hebben. "We hebben een aantal zaken gehoord waarvan wij denken: hier is het hof uitgegleden", reageerde Knoester op de uitspraak. "De uitspraak is een teleurstelling. Wat ik volledig mis is de uitleg van het hof voor de keuze om van de adviezen van deskundigen af te wijken. Verdachten kunnen in de toekomst beslissen niet mee te werken aan deskundigenrapporten, als rechters toch afwijken van de adviezen in de rapportages."

Verminderd toerekeningsvatbaar

Het hof acht H. verminderd toerekeningsvatbaar voor de drie moorden die H. pleegde, terwijl de verdediging had ingezet op volledige ontoerekeningsvatbaarheid. Knoester: "Ze hebben wel gezegd dat ze aannemen dat er een stoornis is. Ze benoemden niet welke. Vervolgens zeggen ze dat die stoornis maar ten dele het gedrag van de verdachte heeft beïnvloed. Terwijl de deskundigen die er iets over konden zeggen, menen dat het volledig zijn gedragingen heeft beïnvloed. Daar wijkt het hof van af."

Advocaat Sébas Diekstra stond nabestaanden van twee slachtoffers bij tijdens het strafproces. Diekstra: "Cliënten moeten de uitspraak van het gerechtshof nog even goed op zich laten inwerken. Maar uit hun eerste reacties komt naar voren dat zij met de opgelegde gevangenisstraf, vooral ook door de duidelijke motivering van het gerechtshof, goed kunnen leven. Mijn cliënten zijn het Openbaar Ministerie en de politie heel dankbaar voor al hun onvermoeibare inspanningen, hun hulp en hun steun."

Meer uit Binnenland

Vrouw komt om bij botsing scooter en auto in Vught

VUGHT (ANP) - Een 33-jarige vrouw uit Den Bosch is om het leven gekomen door een botsing in Vught. De vrouw reed op een scooter en kwam donderdag rond 22.00 uur op de Boxtelseweg in botsing met een auto, meldt de politie.

5 minuten geleden
Politie behandelt dinsdag geen asielaanvragen als onderdeel actie

BAARN (ANP) - Politiemedewerkers van de Afdeling Vreemdelingenpolitie, Identificatie en Mensenhandel (AVIM) op de locaties in Ter Apel en Budel nemen komende dinsdag geen asielaanvragen in behandeling. Ze sluiten zich aan bij de acties voor een structureel vroegpensioen, meldt het Landelijk Actiecentrum Politieacties (LAC).

1 uur geleden
Politie vraagt om 'evenementluwe periode' rondom NAVO-top

DEN HAAG (ANP) - De politie vraagt om een 'evenementluwe periode' rondom de NAVO-top die volgend jaar in Nederland wordt georganiseerd. Verder geldt voor alle politiepersoneel in de periode een verlofbeperking. Dit is nodig omdat de top "een van de grootste veiligheidsoperaties ooit" is in Nederland, aldus de politie in een verklaring.

2 uur geleden
Hof doet uitspraak in zaak tegen Haagse politicus Richard de Mos

DEN HAAG (ANP) - Het gerechtshof in Den Haag doet vrijdag uitspraak in de zaak tegen de onder meer van omkoping verdachte Haagse politicus Richard de Mos en zes medeverdachten. Dat is bijna vijf jaar nadat de politie bij de fractievoorzitter van Hart voor Den Haag binnenviel. De Mos heeft alle beschuldigingen altijd ontkend.

3 uur geleden
FlixBus ziet 'Swift-effect', ook pendelbus in trek voor concert

AMSTERDAM (ANP) - Busbedrijf FlixBus ziet in aanloop naar het concert van Taylor Swift in de Amsterdamse Johan Cruijff ArenA een klein "Taylor Swift-effect", met een toename van 8 tot 13 procent in het aantal boekingen rond de concertdagen vergeleken met een normale periode. Ook de Twentse busvervoerder Brookhuis merkt dat er veel vraag is naar vervoer van en naar Amsterdam. Het busbedrijf brengt van 4 tot en met 6 juli ruim tweehonderd Taylor Swift-fans van en naar het concert van de popster. Er zijn nog maar enkele plaatsen vrij, laat het bedrijf donderdag weten.

3 uur geleden
Kookadvies verlengd voor Goor, ook waarschuwing voor IJhorst

N i e u w bericht, ook kookadvies voor IJhorst in kop en 2e alinea

5 uur geleden
Honderden vaten met vermoedelijk chemicaliën gevonden in Tilburg

TILBURG (ANP) - De politie heeft in een opslagbox in Tilburg honderden vaten met daarin vermoedelijk chemicaliën aangetroffen. Volgens een politiewoordvoerder werden de vaten gevonden bij een bedrijf dat opslagruimte verhuurt.

11 uur geleden