Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Thierry Baudet (FvD) heeft stem uitgebracht in kerk Amsterdam

Thierry Baudet (FvD) heeft stem uitgebracht in kerk Amsterdam

AMSTERDAM (ANP) - Forum voor Democratie-leider Thierry Baudet heeft woensdagochtend zijn stem uitgebracht in de Amsterdamse Posthoornkerk voor de Tweede Kamerverkiezingen.

Baudet droeg een mondkap en kwam samen met zijn vriendin het stemlokaal binnen, waar twee agenten voor de deur stonden. De partijleider zei op Freek Jansen te stemmen, de nummer zeven op de kieslijst van zijn partij.

FvD heeft nu 2 zetels in de Tweede Kamer.

Meer uit Politiek

BBB'ers Wiersma en Rummenie lijken op landbouwposten te komen

DEN HAAG (ANP) - BBB-politici Femke Wiersma en Jean Rummenie worden waarschijnlijk respectievelijk minister en staatssecretaris op het ministerie van Landbouw. Niet alleen in Den Haag klinken sterke geluiden over deze benoemingen, ook in de regio (Wiersma is momenteel gedeputeerde in Friesland) en in het landbouwveld gaan de namen rond, blijkt uit gesprekken van het ANP met bronnen.

14 uur geleden
VS zien 'groeiend momentum' voor aanstellen Rutte als NAVO-chef

BRUSSEL (ANP) - De Verenigde Staten zien "groeiend momentum" voor de benoeming van demissionair premier Mark Rutte als topman van de NAVO. De Amerikaanse NAVO-ambassadeur Julianne Smith is er "absoluut van overtuigd" dat de westerse militaire alliantie er nog voor de top in Washington volgende maand uitkomt.

14 uur geleden
Van der Burg: EU moet optreden bij overtreden migratiepact

DEN HAAG (ANP) - De Europese Commissie moet optreden tegen landen die de afspraken uit het EU-migratiepact niet nakomen, vindt demissionair staatssecretaris Eric van der Burg (Asielzaken). Hij zal daar bij de Europese Commissie op aandringen en gaat ervan uit dat het nieuwe kabinet dat ook gaat doen, zei hij in debat met de Tweede Kamer.

15 uur geleden
Keijzer bevestigt woonminister en vicepremier te worden

DEN HAAG (ANP) - Mona Keijzer (BBB) bevestigt tegen De Telegraaf dat zij in het volgende kabinet minister van Volkshuisvesting en Ruimtelijke Ordening wordt. Ook wordt zij namens haar partij een van de vicepremiers. Dinsdag bevestigden bronnen al dat Keijzer de woonportefeuille zou krijgen en vicepremier zou worden.

15 uur geleden
Van der Burg heeft gemeente voor gesloten opvang asielzoekers

DEN HAAG (ANP) - Demissionair staatssecretaris Eric van der Burg (Asielzaken) is "nagenoeg" rond met een gemeente die een gesloten locatie voor kansarme asielzoekers binnen haar grenzen wil hebben. Nederland moet over twee jaar zo'n gesloten locatie hebben, zo is afgesproken in het Europees migratiepact. Jarenlang zochten Van der Burg en zijn voorgangers tevergeefs naar een tweede aanmeldcentrum naast Ter Apel en naar speciale opvanglocaties voor overlastgevende asielzoekers.

17 uur geleden
Alle bewindslieden behalve Schoof verbonden aan coalitiepartij

DEN HAAG (ANP) - Alle bewindslieden die in het aankomende kabinet-Schoof komen, zijn verbonden aan een van de vier coalitiepartijen, behalve premier Dick Schoof zelf. Dat blijkt uit het overzicht dat het bureau van de kabinetsformatie heeft gepubliceerd.

17 uur geleden
Kabinet krijgt 13 staatssecretarissen, 4 voor de PVV

DEN HAAG (ANP) - In het nieuwe kabinet komen 13 staatssecretarissen. De aantallen ministers waren al bekend, maar nu heeft het bureau van de kabinetsformatie de verdeling van de hele kabinetsploeg inclusief staatssecretarissen bekendgemaakt. In totaal komen er 29 bewindslieden.

18 uur geleden