Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

'Thialf moet nationaal centrum voor wintersporten worden'

'Thialf moet nationaal centrum voor wintersporten worden'

LEEUWARDEN (ANP) - Provinciale Staten van Friesland heeft met een meerderheid aan stemmen goedkeuring verleend aan het herstelplan voor het noodlijdende Thialf. De provincie gaat twee miljoen euro bijdragen om het ijsstadion in Heerenveen van een faillissement te redden. De Europese Commissie stemde eerder deze week in met deze staatssteun.

Het resterende bedrag, bijna 1 miljoen euro, moet komen van de gemeente Heerenveen. De gemeenteraad neemt daarover op 22 juni een besluit, aldus schaatsen.nl. Als die akkoord gaat, kan Thialf tot na de zomer van 2022 vooruit met het reddingskrediet, mits het herstel of de vervanging van de zonnepanelen niet te veel geld kost. Sportkoepel NOC*NSF staat vanaf 2021 jaarlijks 250.000 euro extra af voor de huur.

De PvdA wil Thialf laten uitgroeien tot het nationale schaatscentrum of zelfs het Papendal voor de wintersporten. Daarin zou ook het bondsbureau van de KNSB, dat nu gevestigd is in Utrecht, ondergebracht kunnen worden. De fractie vroeg om de haalbaarheid van die ambitie te onderzoeken. Die motie haalde het ruim.

Meer uit Sport

Arsenal-coach Arteta onder de indruk van eigen ploeg na CL-zege

LONDEN (ANP/AFP) - Arsenal-trainer Mikel Arteta was onder de indruk van de prestatie van zijn ploeg na de 6-0-zege op RC Lens in de Champions League. De Engelse formatie verzekerde zich met de overwinning van de groepswinst in de poule van PSV. "We hebben het op een prachtige manier gedaan", zei de coach na afloop.

3 uur geleden
IOC wil Franse Alpen en Salt Lake City voor Spelen 2030 en 2034

PARIJS (ANP/AFP) - De Franse Alpen en het Amerikaanse Salt Lake City zijn overgebleven als enige kandidaten voor de Winterspelen van respectievelijk 2030 en 2034. Dat bevestigde het Internationaal Olympisch Comité (IOC) woensdag in Parijs

9 uur geleden
Duitsland wil organisatie overnemen van sleesporten Spelen 2026

BERLIJN (ANP/DPA) - De Duitse bobsleebond wil de organisatie overnemen van alle sleesporten van de Olympische spelen van 2026 in Milaan en Cortina d'Ampezzo. Dat heeft voorzitter Andreas Trautvetter van de Duitse bobslee- en rodelfederatie (BSD) aan het Duitse persbureau DPA laten weten.

10 uur geleden
Broch was international af, maar 'een kriebel zei let's go' voor WK

FREDERIKSHAVN (ANP) - Handbalster Yvette Broch kijkt uit naar haar rentree bij Oranje, uitgerekend op het wereldkampioenschap. Donderdag tegen Argentinië hoopt de 32-jarige cirkelspeelster, die woensdag bekendmaakte haar loopbaan na dit seizoen te beëindigen, weer op haar eerste speelminuten.

11 uur geleden
Broch stopt na dit seizoen met handballen

FREDERIKSHAVN (ANP) - Yvette Broch stopt na dit seizoen met handballen. De 32-jarige cirkelspeelster maakt tijdens het aankomende WK na jaren absentie haar rentree in Oranje. Donderdag begint Nederland met een duel met Argentinië.

12 uur geleden
Dopinglab in Italië niet klaar voor Winterspelen 2026

ROME (ANP/AFP) - Het is onzeker of de dopingtesten van de Olympische Winterspelen van 2026 in Milaan en Cortina d'Ampezzo in Italië gecontroleerd kunnen worden. Het enige laboratorium in Italië dat door wereldantidopingbureau WADA is goedgekeurd, is niet klaar voor de Winterspelen.

14 uur geleden
Wielrenner Pidcock deze winter tien keer van start in het veld

MANCHESTER (ANP) - Tom Pidcock start zijn veldritseizoen op 16 december bij de cross in Herentals uit de XO2 Trofee. De 24-jarige Britse wereldkampioen van 2022 kondigde aan dat hij tien keer in actie komt deze winter. Het WK veldrijden in het Tsjechische Tabor op 4 februari staat vooralsnog niet op zijn programma.

15 uur geleden