Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

The New York Times koopt populaire internetspel Wordle

The New York Times koopt populaire internetspel Wordle

NEW YORK (ANP) - The New York Times heeft het populaire internetspelletje Wordle gekocht. Het exacte bedrag waarvoor de Amerikaanse krant het spelletje heeft overgenomen is niet bekendgemaakt. Wel gaat het om een bedrag "met zes nullen". Door de aankoop wil The New York Times zijn spelletjesaanbod uitbreiden.

Wordle werd bedacht door de in New York woonachtige Brit Josh Wardle, die het spel vier maanden geleden uitbracht. Spelers moeten in zes pogingen een woord met vijf letters raden. In november kende het spel slechts negentig spelers. Begin januari was het aantal spelers al uitgegroeid tot meer dan 300.000 en inmiddels wordt Wordle dagelijks door miljoenen mensen gespeeld. De populariteit is mogelijk te verklaren doordat gebruikers hun resultaten makkelijk kunnen delen via sociale media, zonder daarbij antwoorden te verklappen.

Volgens The New York Times blijft Wordle gratis. Ook zegt de krant dat er niets aan het spel verandert.

Meer uit Buitenland

SpaceX-raket blijft aan de grond na mislukte lancering

WASHINGTON (ANP/RTR) - De Amerikaanse luchtvaartautoriteit FAA heeft vrijdag besloten de Falcon 9-raket van SpaceX aan de grond te houden. Dit nadat een raket van dit type bij een lancering in de ruimte uiteen brak waardoor een lading satellieten voor Starlink in een verkeerde baan om de aarde terechtkwam. Het is de eerste mislukte lancering in zeven jaar van dit type raket van het bedrijf van Elon Musk.

24 minuten geleden
Groep Democraten wil meer kandidaten voor presidentiële nominatie

WASHINGTON (ANP/AFP) - 24 voormalige Democratische congresleden dringen er bij president Joe Biden op aan om andere kandidaten te laten meedingen naar de presidentiële nominatie van de partij. In een vrijdag gepubliceerde open brief zeggen ze dat hun partijgenoot Biden daarmee "de natie waar hij van houdt het beste dient".

25 minuten geleden
Biden tegen aanhangers in Michigan: we gaan winnen

DETROIT (ANP) - Tijdens een bijeenkomst vrijdag in de stad Detroit heeft de Amerikaanse president Joe Biden zijn aanhangers verzekerd dat hij Donald Trump gaat verslaan in de verkiezingen in november. Hij noemde de beoogde Republikeinse presidentskandidaat een "bedreiging voor de natie".

2 uur geleden
Elon Musk doneert aan groep die Trump in het Witte Huis wil

WASHINGTON (ANP) - Miljardair Elon Musk heeft gedoneerd aan een politiek actiecomité (PAC) dat zich inzet voor de herverkiezing van Donald Trump. Dat zeggen bronnen aan persbureau Bloomberg.

5 uur geleden
Rechter verwerpt aanklacht tegen Alec Baldwin rond schietincident

SANTA FE (ANP/RTR/AFP) - Een rechter in New Mexico heeft de aanklacht tegen acteur Alec Baldwin rond het dodelijk schietincident op de set van de film Rust verworpen. Volgens Amerikaanse media eindigt de zaak tegen Baldwin hiermee. Er zou bewijs zijn achtergehouden dat ontlastend zou zijn voor de acteur.

6 uur geleden
Beperkingen voor Trump op Facebook en Instagram verdwijnen

WASHINGTON (ANP) - De beperkingen voor de Instagram- en Facebookaccounts van voormalig president Donald Trump worden binnenkort ingetrokken. Dat meldt het Amerikaanse nieuwsplatform Axios, dat zich baseert op de eigenaar van deze sociale media, het bedrijf Meta.

8 uur geleden
Rechtszaken tegen Giuliani, ex-advocaat Trump, kunnen doorgaan

NEW YORK (ANP/RTR) - Een Amerikaanse rechter heeft een einde gemaakt aan het bankroet van Rudy Giuliani, een voormalig advocaat van ex-president Donald Trump. Daardoor kunnen rechtszaken voor smaad en seksuele intimidatie en andere claims tegen Giuliani worden voortgezet.

10 uur geleden