Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

The New York Times koopt populaire internetspel Wordle

The New York Times koopt populaire internetspel Wordle

NEW YORK (ANP) - The New York Times heeft het populaire internetspelletje Wordle gekocht. Het exacte bedrag waarvoor de Amerikaanse krant het spelletje heeft overgenomen is niet bekendgemaakt. Wel gaat het om een bedrag "met zes nullen". Door de aankoop wil The New York Times zijn spelletjesaanbod uitbreiden.

Wordle werd bedacht door de in New York woonachtige Brit Josh Wardle, die het spel vier maanden geleden uitbracht. Spelers moeten in zes pogingen een woord met vijf letters raden. In november kende het spel slechts negentig spelers. Begin januari was het aantal spelers al uitgegroeid tot meer dan 300.000 en inmiddels wordt Wordle dagelijks door miljoenen mensen gespeeld. De populariteit is mogelijk te verklaren doordat gebruikers hun resultaten makkelijk kunnen delen via sociale media, zonder daarbij antwoorden te verklappen.

Volgens The New York Times blijft Wordle gratis. Ook zegt de krant dat er niets aan het spel verandert.

Meer uit Buitenland

Doden en veel schade door tornado en stormen in Mississippi

JACKSON (ANP) - In de Amerikaanse staat Mississippi zijn meer dan twintig doden gevallen door een tornado. De meeste doden vielen volgens Amerikaanse media in het dorp Rolling Fork, ruim honderd kilometer ten noordwesten van Mississippi's hoofdstad Jackson.

12 minuten geleden
Kiev: 'slagen erin situatie rond Bachmoet te stabiliseren'

BACHMOET (ANP/AFP) - Nadat eerder op zaterdag de Britse inlichtingendienst al liet weten dat de Russische aanval op Bachmoet "grotendeels tot stilstand is gekomen", zegt nu ook het hoofd van het Oekraïense leger Valery Zaluzhny dat zijn troepen "erin slagen om de situatie te stabiliseren".

23 minuten geleden
Britse regering wil migranten uit hotels verhuizen

LONDEN (ANP/RTR) - De Britse regering is volgens SkyNews van plan asielzoekers die in hotels zijn opgevangen, te verhuizen naar onder meer militaire bases of naar veerboten die niet meer varen. Het verhuisplan zou binnen enkele weken worden geopenbaard. De regering ziet naar verluidt niets in de opvang in vakantiedorpen of studentenonderkomens.

1 uur geleden
VN beschuldigen Rusland en Oekraïne van standrechtelijke executies

KYIV (ANP/AFP) - De mensenrechtencommissie van de Verenigde Naties in Oekraïne maakt zich ernstige zorgen over standrechtelijke executies door zowel Russische als Oekraïense strijdkrachten. Matilda Bogner, het hoofd van de VN-mensenrechtenmissie in Oekraïne, laat weten dat de organisatie documentatie heeft van dergelijke executies van gevangenen aan beide kanten van de strijd.

6 uur geleden
VS klagen Russische infiltrant strafhof Den Haag aan

WASHINGTON (ANP/AFP) - De Verenigde Staten klagen de Rus aan die vorig jaar onder een valse Braziliaanse identiteit probeerde te infiltreren bij het Internationaal Strafhof (ICC) in Den Haag. De Amerikanen beschuldigen hem van spionage en diverse vormen van fraude.

11 uur geleden
Geen celstraf voor man die ruim duizend manuscripten stal

NEW YORK (ANP) - De man die zich als anderen voordeed om zo aan ruim duizend nog niet gepubliceerde boeken te komen, is aan een gevangenisstraf ontkomen. Tegen de 30-jarige Italiaan was een jaar cel geëist, maar een rechter in New York oordeelde volgens The New York Times dat hij al lang genoeg in voorarrest had gezeten. Wel wordt hij uitgezet naar Italië of het Verenigd Koninkrijk.

12 uur geleden
Aanklager van Trump met dood bedreigd

NEW YORK (ANP/DPA) - De New Yorkse aanklager Alvin Bragg die een onderzoek leidt naar de Amerikaanse ex-president Donald Trump, is met de dood bedreigd. In het gebouw met het kantoor van Bragg is een envelop afgeleverd met een kaart met daarop de tekst: Alvin, ik ga je vermoorden. In de envelop zat ook een wit poeder, maar dat bleek onschadelijk, melden Amerikaanse media.

15 uur geleden