Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

The Moscow Times: Spotify verwijdert pro-Russische artiesten

The Moscow Times: Spotify verwijdert pro-Russische artiesten

STOCKHOLM (ANP) - Muziekdienst Spotify is begonnen met het verwijderen van Russische artiesten die de oorlog in Oekraïne steunen. Dat meldt de Russische krant The Moscow Times. Eerder sloot Spotify al het kantoor in Moskou, sloot het diensten af in het land en sprak het steun uit aan Oekraïense medewerkers.

Artiesten als Lyube, Grigory Leps, Oleg Gazmanov, Polina Gagarina en Shaman zijn volgens de Russische krant niet meer te vinden op de streamingdienst.

In 2022 sloot Spotify het kantoor in Rusland "voor onbepaalde tijd" als reactie op de inval van Rusland in Oekraïne. De organisatie liet weten "individuele ondersteuning" te bieden aan medewerkers van het kantoor in Moskou, net als aan de "wereldwijde gemeenschap van Oekraïense medewerkers".

De muziekdienst besloot zich kort daarna volledig terug te trekken uit Rusland, omdat het land een nieuwe wet invoerde die het illegaal maakt om gebeurtenissen te melden die het Russische leger in de problemen zouden kunnen brengen. "Spotify is nog steeds van mening dat het van cruciaal belang is om te proberen onze service in Rusland operationeel te houden en zo te voorzien in betrouwbaar, onafhankelijk nieuws en informatie uit de regio," liet het bedrijf weten.

Meer uit Buitenland

Franse regering van premier Attal wordt demissionair

PARIJS (ANP/AFP) - De Franse president Emmanuel Macron aanvaardt dinsdag volgens plaatselijke media het ontslag van zijn premier Gabriel Attal. Die blijft wel aan en wijdt zich als demissionaire premier aan de lopende zaken. De Franse politiek verkeert in een impasse sinds de parlementsverkiezingen eind juni en begin deze maand.

1 dag geleden
Bonus Moskou voor soldaten die F-16-jets Oekraïne neerhalen

MOSKOU (ANP) - Russisch militair personeel dat in de strijd tegen Oekraïne als eerste een Amerikaanse F-15- of F-16-gevechtsvliegtuig neerschiet, krijgt 15 miljoen roebel bonus. Dat meldt het Russische staatspersbureau RIA Novosti, dat zich baseert op het Russische ministerie van Defensie. Het gaat omgerekend om een afschotpremie van ruim 150.000 euro.

1 dag geleden
Herkozen voorzitter Europarlement waarschuwt voor polarisatie

STRAATSBURG (ANP) - De voorzitter van het Europees Parlement, Roberta Metsola, heeft in haar eerste toespraak na haar herbenoeming gewaarschuwd voor polarisatie in de samenleving. Die heeft geleid tot "meer confronterende politiek, zelfs tot politiek geweld". Daar moet een einde aan komen, maar daarvoor zijn geen gemakkelijke politieke oplossingen, erkende Metsola in het Europees Parlement.

1 dag geleden
Orbán: Trump gaat meteen na verkiezing vrede sluiten in Oekraïne

BRUSSEL/BOEDAPEST (ANP) - Als Donald Trump de Amerikaanse presidentsverkiezingen wint, gaat hij onmiddellijk proberen een einde te maken aan de oorlog tussen Rusland en Oekraïne, zegt de Hongaarse premier Viktor Orbán. Trump zou hem hebben verteld dat hij gedetailleerde vredesbemiddelingsplannen heeft.

1 dag geleden
Maltese conservatief Metsola herkozen als voorzitter Europarlement

STRAATSBURG (ANP) - De conservatieve Maltese Roberta Metsola blijft aan als voorzitter van het Europees Parlement. Het dinsdag nieuw aangetreden parlement heeft haar herkozen voor nog eens minstens tweeënhalf jaar.

1 dag geleden
Kremlin wil weten wat Zelensky met vredesbijeenkomst bedoelt

MOSKOU (ANP/AFP) - Het Kremlin heeft laten weten dat het eerst wil begrijpen wat de Oekraïense president Volodymyr Zelensky bedoelt met zijn vredesconferentie. De reactie wordt gezien als een voorzichtige. Eerder deed Moskou Zelensky's vredesconferentie als onzin af.

1 dag geleden
Psychiatrische zorg voor verdachte van aanval op Franse militair

PARIJS (ANP/AFP) - De man die verdacht wordt van een mesaanval op een Franse militair, krijgt nu psychiatrische zorg, zegt een politiebron tegen persbureau AFP. Het incident komt op een moment waarop de beveiliging in Parijs is opgeschroefd, mede vanwege de Olympische Spelen die eind juli beginnen.

1 dag geleden