Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

The Crown grote winnaar bij Golden Globes

The Crown grote winnaar bij Golden Globes

LOS ANGELES/NEW YORK (ANP/AFP) - Netflix-serie The Crown heeft de hoge verwachtingen kunnen waarmaken tijdens de Golden Globes. De show over het Britse koningshuis was genomineerd voor zes beeldjes en wist er daarvan vier te verzilveren. Chadwick Boseman, die vorig jaar overleed, werd door de jury postuum uitgeroepen tot beste acteur voor zijn optreden in bluesfilm Ma Rainey's Black Bottom.

Emma Corrin en Josh O’Connor, die de rollen van prinses Diana en prins Charles spelen in het vierde seizoen van The Crown, wonnen in de categorie voor beste rol in een dramaserie. Corrin sprak bij het in ontvangst nemen van haar award, dat digitaal gebeurde, haar dank uit aan de in 1997 verongelukte Diana. "Je hebt me medeleven en empathie geleerd die ik me nooit had kunnen voorstellen."

Gillian Anderson kreeg een Golden Globe voor haar rol als Margaret Thatcher, als beste ondersteunende actrice. Daarnaast werd The Crown uitgeroepen tot beste dramaserie.

Beste comedy

De comedyserie Schitt's Creek, die vorig jaar nog zes Emmy Awards won, sleepte de prijs voor beste comedy en beste actrice in een tv-comedy (Catherine O'Hara) in de wacht. Ook de film Borat Subsequent Moviefilm won twee prijzen, voor beste comedyfilm en beste comedy-acteur (Sacha Baron Cohen).

De prijs voor beste dramafilm ging naar Nomadland, geregisseerd door Chloé Zhao. Zij was tevens de tweede vrouw, én gekleurde vrouw, die een Golden Globe won voor beste regisseur. De Golden Globes werden voor het eerst uitgereikt vanaf twee verschillende locaties, New York en Los Angeles, en werden gepresenteerd door Amy Poehler en Tina Fey. Alle genomineerden keken vanuit huis mee via een Zoom-verbinding.

Meer uit Buitenland

Veiligheidsraad eist eind belegering Soedanese provinciehoofdstad

NEW YORK (ANP/AFP) - De Veiligheidsraad van de Verenigde Naties heeft zich, op initiatief van Groot-Brittannië, in grote meerderheid uitgesproken voor een resolutie die een onmiddellijk einde eist aan de belegering van de Soedanese deelstaatshoofdstad Al Fasher, ongeveer 800 kilometer ten westen van Khartoem. Alle leden stemden voor en Rusland onthield zich van stemming. De stad wordt belegerd door de Rapid Support Forces (RSF), een voormalige elite-eenheid van het regime van dictator Omar Hassan al Bashir, die van 1989 tot 2019 aan de macht was.

22 minuten geleden
Rechter handhaaft straffen handlangers aanslagpleger Nice

PARIJS (ANP/AFP) - In Frankrijk heeft de rechter besloten dat de straf van twee mannen die betrokken waren bij de aanslag in Nice in 2016 gehandhaafd blijft. Het tweetal werd in 2022 veroordeeld tot 18 jaar cel, maar ging in hoger beroep.

38 minuten geleden
Franse linkse partijen vormen front voor parlementsverkiezingen

PARIJS (ANP/RTR/BLOOMBERG) - In Frankrijk bundelen de linkse politieke partijen hun krachten voor de aankomende parlementsverkiezingen. In een gezamenlijke verklaring spreken de partijen over "een nieuwe pagina in de geschiedenis van Frankrijk".

1 uur geleden
Zuid-Afrikaanse ANC zegt met eenheidsregering verder te kunnnen

KAAPSTAD (ANP/AFP) - Het Afrikaans Nationaal Congres (ANC) heeft in Zuid-Afrika de vorming van een regering van nationale eenheid aangekondigd. De linkse partij verloor in de verkiezingen eind mei na ongeveer dertig jaar de meerderheid in het parlement, maar blijft de grootste in het land. Partijchef Fikile Mbalula zei dat de nieuwe coalitie "naar het centrum zal opschuiven".

1 uur geleden
VS en Oekraïne tekenen veiligheidsdeal voor tien jaar

FASANO (ANP/RTR/DPA) - De Oekraïense president Volodymyr Zelensky en zijn Amerikaanse ambtgenoot Joe Biden hebben een veiligheidsovereenkomst getekend met een looptijd van tien jaar. Volgens de tekst is de overeenkomst bedoeld als een stap in de richting van een Oekraïens NAVO-lidmaatschap. De overeenkomst werd getekend in de marge van de G7-top in Italië.

2 uur geleden
Scholz begroet plan voor miljardenleningen aan Oekraïne

BARI (ANP/DPA) - Bondskanselier Olaf Scholz heeft een initiatief van de G7 om Oekraïne aan tientallen miljarden te helpen begroet als "een duidelijk teken aan het adres van president Vladimir Poetin". Volgens Scholz is diens plan de oorlog voort te zetten net zo lang tot de bondgenoten van Oekraïne de hulp aan Oekraïne stoppen. Dat plan is nu mislukt volgens Scholz met de toezegging van circa 46 miljard euro. Hij sprak tijdens de topconferentie van de G7 in Zuid-Italië.

3 uur geleden
Lidstaten EU verlengen bescherming Oekraïense vluchtelingen

LUXEMBURG (ANP) - De Europese ministers van asiel- en migratiezaken hebben donderdag ingestemd met de verlenging van de bescherming voor Oekraïense vluchtelingen met nogmaals een jaar. "Zolang er bommen in Oekraïne vallen, is de situatie daar niet veilig", zei de Belgische staatssecretaris Nicole de Moor (Asiel en Migratie) na afloop van de vergadering van EU-ministers.

3 uur geleden