Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

The Crown grote winnaar bij Golden Globes

The Crown grote winnaar bij Golden Globes

LOS ANGELES/NEW YORK (ANP/AFP) - Netflix-serie The Crown heeft de hoge verwachtingen kunnen waarmaken tijdens de Golden Globes. De show over het Britse koningshuis was genomineerd voor zes beeldjes en wist er daarvan vier te verzilveren. Chadwick Boseman, die vorig jaar overleed, werd door de jury postuum uitgeroepen tot beste acteur voor zijn optreden in bluesfilm Ma Rainey's Black Bottom.

Emma Corrin en Josh O’Connor, die de rollen van prinses Diana en prins Charles spelen in het vierde seizoen van The Crown, wonnen in de categorie voor beste rol in een dramaserie. Corrin sprak bij het in ontvangst nemen van haar award, dat digitaal gebeurde, haar dank uit aan de in 1997 verongelukte Diana. "Je hebt me medeleven en empathie geleerd die ik me nooit had kunnen voorstellen."

Gillian Anderson kreeg een Golden Globe voor haar rol als Margaret Thatcher, als beste ondersteunende actrice. Daarnaast werd The Crown uitgeroepen tot beste dramaserie.

Beste comedy

De comedyserie Schitt's Creek, die vorig jaar nog zes Emmy Awards won, sleepte de prijs voor beste comedy en beste actrice in een tv-comedy (Catherine O'Hara) in de wacht. Ook de film Borat Subsequent Moviefilm won twee prijzen, voor beste comedyfilm en beste comedy-acteur (Sacha Baron Cohen).

De prijs voor beste dramafilm ging naar Nomadland, geregisseerd door Chloé Zhao. Zij was tevens de tweede vrouw, én gekleurde vrouw, die een Golden Globe won voor beste regisseur. De Golden Globes werden voor het eerst uitgereikt vanaf twee verschillende locaties, New York en Los Angeles, en werden gepresenteerd door Amy Poehler en Tina Fey. Alle genomineerden keken vanuit huis mee via een Zoom-verbinding.

Meer uit Buitenland

Russen: Oekraïne trekt zich langs hele frontlinie terug

MOSKOU (ANP/RTR) - Volgens de Russen trekken de Oekraïense strijdkrachten zich terug langs de hele frontlinie in Oekraïne. Russische troepen zouden dit jaar inmiddels 547 vierkante kilometer grondgebied hebben veroverd, zegt de Russische defensieminister Sergej Sjojgoe.

10 minuten geleden
China begonnen aan ambitieuze missie naar achterkant maan

WENCHANG (ANP) - China wil het eerste land worden dat rotsen en bodem ophaalt van de achterkant van de maan. Het vaartuig dat dit moet uitvoeren, de Chang'e-6, is vrijdag gelanceerd vanaf het zuidelijke eiland Hainan. Hij moet in juni landen in de krater Apollo, bij de zuidpool van de maan.

32 minuten geleden
Klimaatplan van Britse regering opnieuw onwettig verklaard

LONDEN (ANP/RTR) - Een Londense rechtbank heeft opnieuw een klimaatplan van de Britse regering onwettig verklaard. Drie klimaatactiegroepen spanden een rechtszaak aan omdat ze vinden dat niet genoeg wordt gedaan om de uitstoot van broeikasgassen tegen te gaan.

38 minuten geleden
2000 arrestaties bij pro-Palestijnse acties op universiteiten VS

WASHINGTON (ANP) - Meer dan 2000 mensen zijn aangehouden bij pro-Palestijnse demonstraties op universiteiten in de Verenigde Staten. De arrestaties vonden plaats op meer dan veertig campussen in zeker 25 verschillende staten, melden CNN, NBC en andere Amerikaanse media op basis van eigen tellingen.

2 uur geleden
Turkije eist ook wapenstilstand voor hervatting handel Israël

ANKARA (ANP/RTR/BLOOMBERG) - Turkije stelt ook een permanente wapenstilstand in de Gazastrook als voorwaarde voor het hervatten van de handel met Israël, meldt handelsminister Ömer Bolat. Het land maakte donderdag bekend de handel per direct op te schorten in afwachting van "ononderbroken en voldoende" humanitaire hulp voor het Palestijnse gebied.

2 uur geleden
Frontex gaat België helpen met grenscontroles en uitzettingen

BRUSSEL (ANP) - De Europese grensbewakingsdienst Frontex gaat België helpen met grenscontroles, onder meer op het internationale treinstation Brussel-Zuid, en uitzettingen. De Belgische Kamer heeft hiermee ingestemd.

3 uur geleden
Celstraf voor kapitein na dodelijke brand op schip in Californië

LOS ANGELES (ANP/RTR) - De kapitein van een Californisch schip dat in 2019 in brand vloog, waardoor 34 mensen omkwamen, moet vier jaar de cel in. De inmiddels 70-jarige Jerry Boylan krijgt de celstraf voor "grove nalatigheid, onoplettendheid bij het nakomen van zijn plichten, en roekeloze minachting voor menselijk leven".

4 uur geleden