Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Thalys stopt tot eind april met directe treinreizen naar Parijs

Thalys stopt tot eind april met directe treinreizen naar Parijs

AMSTERDAM (ANP) - Het is vanaf dinsdag voorlopig niet meer mogelijk om direct met de trein van Amsterdam naar Parijs te reizen. Thalys past het reisschema, vanwege de afgenomen hoeveelheid reizigers door de maatregelen rond het nieuwe coronavirus, tot en met 30 april aan.

Mensen die met de Thalys van Amsterdam naar Parijs willen, zullen eerst een dag in Brussel moeten blijven. Een dag later komen ze dan in Frankrijk aan. Er vertrekt namelijk nog maar één keer per dag een Thalys vanuit Amsterdam. Mensen die vanuit Parijs met de Thalys naar Amsterdam gaan, hebben de komende maand ook een extra dag reistijd.

Reizigers die hun eerder geboekte reis van Thalys willen uitstellen, kunnen dit nog tot 30 april 2021 doen. "We hopen uit de grond van ons hart dat u en uw familie in een goede gezondheid deze periode doorkomen", schrijft de leiding van Thalys.

Meer uit Binnenland

Roemeen (38) in Tiel aangehouden voor moord op stiefdochter

TIEL (ANP) - Een 38-jarige man uit Roemenië is zaterdagmiddag in Tiel (Gelderland) aangehouden. Hij wordt verdacht van moord op zijn 12-jarige stiefdochter.

1 uur geleden
Brand in Ter Aar werd snel groot door twee brandhaarden

TER AAR (ANP) - De brand die vrijdagavond uitbrak in het Zuid-Hollandse Ter Aar werd zo groot omdat er al snel sprake was van twee verschillende brandhaarden, zo laat een woordvoerder van de veiligheidsregio weten. De brand ontstond bij TN Plastics, een producent van kunststofproducten, maar al snel woedde er ook een andere brand in een nabijgelegen bedrijfspand.

2 uur geleden
Reddingsbrigade heeft drukke dag met kleine en grotere incidenten

DEN HAAG (ANP) - De Reddingsbrigade Nederland heeft zaterdag "zoals verwacht" een drukke dag. Door het warme weer zoeken veel mensen verkoeling bij stranden of recreatieplassen.

2 uur geleden
Ook zaterdag meer pechmeldingen bij ANWB door warm weer

DEN HAAG (ANP) - Door het zomerse weer zijn zaterdag meer mensen met pech stil komen te staan langs de weg. De ANWB heeft zo'n 10 procent meer meldingen binnengekregen dan gebruikelijk op een zaterdag, laat een woordvoerster van de ANWB weten. "We zitten daarmee op prognose." Vrijdag lag het aantal meldingen 11 procent hoger dan normaal.

2 uur geleden
Festivals verlopen ondanks de hitte goed

HILVARENBEEK/TERSCHELLING (ANP) - De festivals Best Kept Secret en Oerol verlopen ondanks de hitte tot nu toe voorspoedig. Vooralsnog zijn er geen bijzonderheden te melden door de hoge temperaturen, laten de festivaldirecteuren zaterdagmiddag weten.

2 uur geleden
13-jarig meisje verdronken in recreatieplas Alblasserdam

ALBLASSERDAM (ANP) - In een recreatieplas in het Zuid-Hollandse Alblasserdam is zaterdagmiddag een 13-jarig meisje verdronken, zo meldt de veiligheidsregio. Het meisje raakte rond 14.45 uur vermist nadat ze had gespeeld in of vlakbij het water.

3 uur geleden
Zwempauzes en genoeg water bieden personeel strandtent verkoeling

AMSTERDAM (ANP) - Veel mensen zoeken met de hoge temperaturen verkoeling aan zee, waar strandpaviljoens goede zaken doen. Eigenaren van strandtenten zorgen op verschillende manieren dat de bediening en koks goed met de hitte om kunnen gaan, variërend van een plons in het water tot schaduwdoeken.

5 uur geleden