Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Thailand wil met quarantainevrije visums veel toeristen trekken

Thailand wil met quarantainevrije visums veel toeristen trekken

BANGKOK (ANP/BLOOMBERG) - Thailand verwacht weer honderdduizenden vakantiegangers per maand te verwelkomen, nu het land begint met een quarantainevrij visumprogramma. Vanaf dinsdag kunnen bezoekers van alle nationaliteiten een aanvraag indienen voor quarantainevrije toegang tot Thailand, op voorwaarde dat ze volledig zijn gevaccineerd.

De regering denkt dat alleen al in februari tussen de 200.000 en 300.000 reizigers gebruik zullen maken van het zogenaamde Test & Go-programma, en de verwachting is dat dit aantal de komende maanden zal toenemen. Thailand verwelkomde eerder ook al weer toeristen, al was de openstelling toen nog gericht op bezoekers uit een veel kleiner aantal landen. Ongeveer 350.000 bezoekers maakten gebruik van de eerste fase van het Test & Go-programma voordat het eind december werd geschorst om de verspreiding van de omikronvariant tegen te gaan.

De bredere heropening sluit aan bij het streven van premier Prayut Chan-o-cha te werken aan een 'leven met Covid'. Dat laatste is belangrijk voor Thailand om de coronacrisis achter zich te kunnen laten en de economie er weer bovenop te krijgen. Voor de virusuitbraak was toerisme goed voor ongeveer een vijfde van het bruto binnenlands product (bbp). De regering verwacht dit jaar in totaal al ongeveer 5 miljoen buitenlandse bezoekers, voornamelijk uit Europa en de Verenigde Staten. Het aantal zou hoger kunnen uitpakken als ook Chinese en Indiase toeristen weer massaal naar de Thaise stranden afreizen.

Het reisadvies van de Nederlandse overheid voor Thailand staat nog op oranje, wat wil zeggen dat niet-noodzakelijke reizen afgeraden worden. Dat is voor veel verre landen nog het geval. Toch beginnen de boekingen naar verre bestemmingen toe te nemen, merkten reisorganisatoren zoals Voja Travel, vliegticketverkoper Vliegtickets.nl en reisbrancheorganisatie ANVR eerder deze week. Traditionele vakantiebestemmingen zoals Thailand, Indonesië en Vietnam blijven vanwege reisbeperkingen wel achter, wist reisspecialist Koning Aap daarbij te melden.

Meer uit Financieel

Klokkenluider: Belastingdienst zette zich in om Uber te helpen

DEN HAAG (ANP) - De Belastingdienst heeft zich actief ingezet om taxiapp Uber te helpen. Zo kreeg het Amerikaanse bedrijf van de fiscus precies te horen wat er met andere landen werd besproken, en wat standpunten van landen als Frankrijk en België waren. Ook hoefde Uber in Nederland nauwelijks belasting te betalen. Dat zei klokkenluider Mark MacGann dinsdag tegen de commissie Financiën van de Tweede Kamer.

7 minuten geleden
Banken grote winnaars op aandelenbeurs Amsterdam

AMSTERDAM (ANP) - Europese banken hebben dinsdag een van hun beste handelsdagen van dit jaar op de aandelenbeurzen gehad, met forse winsten voor onder andere ING en ABN AMRO in Amsterdam. Grote financieel dienstverleners wonnen aan waarde na sussende woorden van toezichthouders, die stelden dat risicovollere schuldpapieren van banken die onder hun toezicht staan niet zomaar waardeloos worden. Verwarring over de volledige afschrijving van bepaalde obligaties van het in problemen geraakte Credit Suisse zorgde begin deze week nog voor onzekerheid.

27 minuten geleden
ECB: geen beperkingen bij dividenduitkeringen banken

BRUSSEL (ANP/BLOOMBERG) - De Europese Centrale Bank (ECB) is niet van plan vanwege de recente onrust in de financiële sector beperkingen op te leggen bij het uitkeren van dividend en aandeleninkoopprogramma's van banken. Dat zei Andrea Enria, die bij de ECB gaat over bankentoezicht in het Europees Parlement.

31 minuten geleden
Rusland produceert minder olie tot eind juni

MOSKOU (ANP/BLOOMBERG/AFP) - Rusland zal tot zeker eind juni van dit jaar minder olie produceren, meldt de Russische vicepremier Alexander Novak dinsdag aan lokale media. Het is een reactie van Rusland op sancties vanuit westerse landen, waaronder een importverbod van de Europese Unie voor olie die wordt vervoerd met tankers. Daarmee wil het Westen de olie-inkomsten voor Moskou verminderen vanwege de oorlog in Oekraïne.

54 minuten geleden
Vakbond: ziekenhuismedewerkers staken half april opnieuw

UTRECHT (ANP) - Ziekenhuismedewerkers leggen half april opnieuw hun werk neer en draaien dan een zondagsdienst. Ook revalidatiecentra doen mee met de staking, kondigt vakbond FNV dinsdag aan. Een zondagsdienst houdt in dat in principe alleen de spoedeisende hulp doorgaat.

1 uur geleden
Honderden aanvragen tegemoetkoming van energiekosten bedrijven

DEN HAAG (ANP) - In totaal hebben 364 ondernemers dinsdag een aanvraag ingediend bij de overheid voor een tegemoetkoming in de hoge energiekosten. Het loket voor de zogenaamde TEK-regeling ging dinsdagochtend om 09.00 uur open voor bedrijven die minimaal 7 procent van de omzet kwijt waren aan energiekosten.

1 uur geleden
Reuters: Duitse bonden plannen grote transportstaking op maandag

BERLIJN (ANP) - Duitse vakbonden zijn van plan volgende week maandag een grote staking in het trein-, bus- en luchtverkeer te organiseren. Dat zeggen bronnen tegen persbureau Reuters. Naar verluidt wordt daarover donderdag een persconferentie gehouden door de bonden Verdi en EVG.

1 uur geleden