Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Thailand verwelkomt ingeënte buitenlanders zonder quarantaine

Thailand verwelkomt ingeënte buitenlanders zonder quarantaine

BANGKOK (ANP) - De Thaise autoriteiten laten vanaf 1 november weer een heleboel buitenlanders, onder wie veel toeristen, toe zonder ze te verplichten in quarantaine te gaan. Er is vrijdag een lijst van 46 landen gepresenteerd van waar gevaccineerde reizigers naar Thailand kunnen vliegen, aldus The Bangkok Post. Op de lijst staan België en Nederland ook, maar Luxemburg niet.

Maar de gastvrijheid is onderhevig aan een heleboel andere regels. De autoriteiten verwachten dat toeristen naar bepaalde luchthavens bij populaire bestemmingen vliegen en dat ze enige tijd op die bestemming blijven en niet meteen gaan rondtrekken.

De volledige vaccinatie van de reiziger moet twee weken voor de aankomst zijn afgerond. De reiziger moet ook minimaal drie weken in het land van vertrek hebben vertoefd voor de reis naar Thailand begon. Bovendien moet hij kort voor de vliegreis een coronatest doen en een reisverzekering hebben afgesloten die minimaal 43.000 euro dekt. Bij aankomst wordt nog een coronatest gedaan en in afwachting van de uitslag moet er in een door de autoriteiten geselecteerd hotel worden overnacht.

Het land hoopt ondanks de coronabureaucratie op de terugkeer van toeristen. Voor de coronamaatregelen het reizen vrijwel onmogelijk maakten, bezochten in 2019 bijna veertig miljoen toeristen het Zuidoost-Aziatische land. Ze gaven gemiddeld 1400 euro per bezoeker uit. Zij zorgden zo voor minstens 12 procent van het bruto binnenlands product.

Meer uit Buitenland

Schrijversstaking Hollywood is voorbij

LOS ANGELES (ANP) - De Writers Guild of America (WGA), de vakbond van schrijvers voor film en televisie in de Verenigde Staten, laat weten dat haar leden woensdag weer aan het werk kunnen gaan. De grote Hollywoodstudio's stelden zaterdag een nieuw driejarig contract voor aan de al sinds begin mei stakende scriptschrijvers, dat zij hun laatste bod noemden. Daarmee is de WGA akkoord gegaan.

5 uur geleden
ABC: Blinken ondervraagd over omgang Biden met geheime documenten

WASHINGTON (ANP) - De Amerikaanse buitenlandminister Antony Blinken is een van de ondervraagden in het federale onderzoek naar de omgang door president Joe Biden met geheime documenten voordat hij president werd, meldt ABC News. Het onderzoek belicht onder meer veiligheidsprotocollen uit het Obama-tijdperk (2009-2017) en interne processen in het huidige Witte Huis.

6 uur geleden
CNN: hond van Biden bijt Witte Huis-personeel voor de elfde keer

WASHINGTON (ANP) - De hond van de Amerikaanse president Joe Biden, een Duitse herder genaamd Commander, heeft maandagavond een veiligheidsagent in het Witte Huis gebeten, meldt CNN. Het was volgens de veiligheidsdienst de elfde keer dat de tweejarige hond iemand beet.

7 uur geleden
Steeds meer Democraten vragen beschuldigde Menendez op te stappen

WASHINGTON (ANP) - Een groeiend aantal Democraten heeft hun partijgenoot Robert Menendez opgeroepen om af te treden als senator. Hij wordt verdacht van omkoping, maar ontkent iets verkeerd gedaan te hebben en wil door in de Amerikaanse Senaat. Dat vinden steeds meer partijgenoten volgens The Washington Post een slecht idee.

10 uur geleden
Armeense premier: etnische zuivering Nagorno-Karabach al begonnen

STEPANAKERT (ANP/BLOOMBERG/RTR) - De Armeense premier Nikol Pashinyan zegt dat de "etnische zuivering" waar veel mensen in Nagorno-Karabach voor vrezen al aan de gang is. Er zijn inmiddels al meer dan 28.000 "gedwongen ontheemden" naar Armenië gevlucht uit de betwiste enclave sinds Azerbeidzjan daar de controle lijkt te hebben overgenomen. Dat is al bijna een kwart van de totale geschatte bevolking.

12 uur geleden
Noord-Korea spreekt bij VN over dreigende kernoorlog

NEW YORK (ANP/RTR/AFP) - Volgens Noord-Korea staat het Koreaanse schiereiland op de "rand van een nucleaire oorlog". De Noord-Koreaanse ambassadeur in New York zei bij de Algemene Vergadering van de Verenigde Naties dat de militaire situatie dit jaar steeds dreigender is geworden en legt de schuld daarvoor bij de Verenigde Staten.

12 uur geleden
Amerikaanse bank schikt Epstein-zaak voor tientallen miljoenen

NEW YORK (ANP) - JPMorgan Chase schikt een rechtszaak over oud-klant Jeffrey Epstein voor 75 miljoen dollar (70 miljoen euro). De Amerikaanse Maagdeneilanden hadden de rechtszaak aangespannen tegen de grote bank. Die kreeg het verwijt jarenlang uit financiële overwegingen zorgelijke signalen te hebben genegeerd over de praktijken van de steenrijke zedendelinquent.

13 uur geleden