Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Textielwasserijen naar de rechter om staking FNV

Textielwasserijen naar de rechter om staking FNV

DEN HAAG (ANP) - Werkgevers bij industriële wasserijen staan woensdag tegenover vakbond FNV in de rechtszaal. Ze eisen in een kort geding dat de bond stopt met stakingen bij textielwasserijen, die FNV sinds vorige week houdt om de cao-eisen kracht bij te zetten.

Werkgeversorganisatie Federatie Textielbeheer Nederland vreest dat de gevolgen voor klanten van wasserijen te groot zijn, laat directeur Arthur Linssen desgevraagd weten. Onder andere verpleeghuizen of ziekenhuizen zijn voor de aanlevering van schone lakens afhankelijk van de wasserijen. "Het gaat erom of de stakingen proportioneel zijn of niet", stelt Linssen.

Ook zou het moment van staken onlogisch zijn. Met een andere vakbond, CNV, hebben de textielwasserijen volgens Linssen namelijk een onderhandelingsakkoord bereikt waar leden binnenkort over stemmen. Het zou daarom redelijker zijn om die stemming af te wachten voordat FNV acties afkondigt.

FNV-bestuurder Yolanda Reus geeft aan dat de acties nodig zijn omdat een aantal door werkgevers gewenste cao-wijzigingen "onbespreekbaar" zijn, zoals meer flexibiliteit rond de werkroosters. De vakbond heeft werkgevers voorafgaand aan de stakingen ook aangeboden om te blijven overleggen om eventuele risico's te beperken, zegt Reus.

Meer uit Financieel

Baas CrowdStrike belooft 'volledige transparantie' over storing

AUSTIN (ANP) - George Kurtz, topman van cyberbeveiligingsbedrijf CrowdStrike, belooft "volledige transparantie" over de toedracht van de wereldwijde computerstoringen die vrijdag voor problemen zorgden. Die waren het gevolg van een software-update van CrowdStrike. Kurtz zal daarbij ook duidelijk maken welke stappen het bedrijf zet om herhaling te voorkomen.

7 uur geleden
CrowdStrike verliest ruim tiende van beurswaarde na grote storing

NEW YORK (ANP) - Cyberbeveiliger CrowdStrike is vrijdag 11 procent minder waard geworden op de aandelenbeurs in New York. Een fout in een automatische update van de beveiliger zorgde wereldwijd voor storingen van het besturingssysteem van Microsoft. Banken, winkels, vliegvelden en ziekenhuizen kwamen in de problemen doordat computers niet meer werkten.

8 uur geleden
EU en Servië werken samen aan lithium- en accu-industrie

BELGRADO (ANP/AFP) - De Europese Unie en Servië hebben een overeenkomst gesloten waarin ze afspreken samen te werken rond de winning van lithium en de productie van accu's voor elektrische auto's. In de bodem van het Balkanland zit veel lithium, een belangrijke grondstof voor batterijen en de energietransitie.

9 uur geleden
Bloomberg: Unilever is verkoopgesprekken ijsjestak begonnen

LONDEN (ANP) - Unilever is aan eerste gesprekken begonnen met bedrijven die mogelijk de ijsjestak van het verzorgings- en levensmiddelenconcern willen kopen. De divisie, met onder andere de merken Magnum en Ben & Jerry's, kan tot 15 miljard pond (meer dan 17,8 miljard euro) waard zijn. Dat meldt persbureau Bloomberg op basis van ingewijden.

11 uur geleden
Ryanair claimt overwinning op Booking in Amerikaanse rechtszaak

DUBLIN (ANP) - Luchtvaartmaatschappij Ryanair zegt in de Verenigde Staten een rechtszaak te hebben gewonnen van het moederbedrijf van Booking.com. Een jury in de staat Delaware oordeelde dat het internetbedrijf regels tegen onlinefraude heeft overtreden, meldt Ryanair.

12 uur geleden
Luchtvaartbedrijven verliezen op Europese beurzen na storing

AMSTERDAM (ANP) - Aandelen van luchtvaartbedrijven hebben vrijdag aan waarde verloren nadat een wereldwijde IT-storing vluchtschema's in de war had geschopt. Op de Amsterdamse aandelenbeurs zakte Air France-KLM. Bij beleggers nam verder de nervositeit toe en de belangrijkste graadmeters in Europa sloten in de min.

12 uur geleden
Advies: huurverhoging van 3 procent bovenop inflatie mag

DEN HAAG (ANP) - Verhuurders in de vrije sector mogen in principe huurverhogingen doorvoeren van maximaal 3 procent bovenop de inflatie. Dat staat althans in een belangrijk advies aan de Hoge Raad rond twee rechtszaken over huurachterstanden. Een lagere rechtbank had daarbij vragen gesteld aan de Hoge Raad om duidelijk te krijgen hoe bepaalde rechtsregels rond huuropslag moeten worden uitgelegd.

12 uur geleden