Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

'Tevreden' Van Duijn kon niet tippen aan 'onmenselijke' Chinezen

'Tevreden' Van Duijn kon niet tippen aan 'onmenselijke' Chinezen

TOKIO (ANP) - Celine van Duijn kijkt ondanks een wat minder optreden in de finale "met een tevreden gevoel" terug op haar olympische debuut. De 28-jarige van Duijn haalde de finale van de 10-metertoren, waarin er slechts een bijrol voor haar was weggelegd. De finale werd gedomineerd door de Chinese tieners Quan Hongchan en Chen Yuxi.

"Tevreden ben ik zeker, want ik kan terugkijken op een succesvol toernooi. Ik ben altijd heel kritisch, maar nu moet en kan ik tevreden zijn", aldus Van Duijn, die met een score van 287,70 als tiende eindigde.

"Het was niet de ideale finale. Maar ik was echt helemaal op en leeg na de afgelopen 24 uur, met ook nog een voorrondde en halve finale. Met het laatste beetje energie heb ik dit kunnen neerzetten. Mijn eerste twee sprongen waren niet scherp genoeg en mijn laatste drie wel oké. Ik heb geen grote fouten gemaakt, maar mijn landingen waren niet zo strak. Dat is ook mijn zwaktepunt."

Perfecte sprongen

Van Duijn sprak haar verbazing uit over de korte periode tussen de halve finale en finale. "Ik had er liever nog een nachtje over geslapen, want het is echt een aanslag op je lijf. Mijn schouders doen zeer en mijn kuiten zijn verzuurd."

Van Duijn had met verwondering gekeken naar de pas 14-jarige Quan en de een jaar oudere Chen, die vijf nagenoeg perfecte sprongen hadden. "Dat was onwerkelijk en bizar, ik heb er geen woorden voor wat zij laten zien. Zo klein, zo jong en zo explosief. Het is bijna onmenselijk, maar heel gaaf om te zien", aldus de Nederlandse.

Tot rust komen

"Het was pas de eerste keer dat Quan meedeed en ik haar zag. Maar we zijn het wel gewend; als er Chinezen aanwezig zijn, dan winnen ze alles. De aanwas van Chinezen kunnen we niet vergelijken met ons. Schoonspringen is in Nederland zo klein, terwijl ze er in China zo nog dertig in de rij hebben staan die op dit niveau kunnen presteren."

Van Duijn, die van plan is eerdaags een olympische tatoeage te laten zetten, is voornemens door te gaan met haar sport. "Op dit moment is het even belangrijk tot rust te komen en weer helemaal op te laden. In principe kijk ik hoe het gaat lopen en hoe ik me mentaal en fysiek voel. Maar in principe zie ik nog genoeg uitdaging."

Meer uit Sport

Internationale prijs voor atletiekcoach Meuwly

MONACO (ANP) - Atletiektrainer Laurent Meuwly heeft de Coaching Achievement Award gewonnen. De 49-jarige Zwitser is onder meer de coach van Femke Bol en van de 4x400 meter vrouwenestafetteploeg, beide goed voor goud op de WK in Boedapest. De prijs wordt door wereldatletiekbond World Athletics omschreven als een erkenning voor coaches die bijzondere prestaties hebben geleverd en hebben bijgedragen aan de ontwikkeling, aanmoediging en versterking van coaching op alle niveaus in de atletiek.

4 uur geleden
Handbalsters treffen Spanje en Brazilië in hoofdronde WK

FREDERIKSHAVN (ANP) - De Nederlandse handbalsters kennen voor het spelen van hun laatste wedstrijd in de groepsfase van het wereldkampioenschap in Denemarken, Zweden en Noorwegen al hun drie tegenstanders in de hoofdronde. Dat zijn Spanje, Brazilië en Oekraïne, respectievelijk de nummers 1, 2 en 3 in poule G.

10 uur geleden
Nederlandse top veldrijden slaat wereldbeker Val di Sole over

NIEUWEGEIN (ANP) - Veel Nederlandse topveldrijders slaan de eerstvolgende wedstrijd om de wereldbeker in het Italiaanse Val di Sole over. Bondscoach Gerben de Knegt reist met slechts acht cyclocrossers (vijf mannen en drie vrouwen) af naar wedstrijd op 10 december. Onder anderen Lars van der Haar, Pim Ronhaar, Fem van Empel en Lucinda Brand ontbreken in de selectie. Ceylin del Carmen Alvarado, die bij de vrouwen het wereldbekerklassement aanvoert, rijdt wel in Val di Sole.

11 uur geleden
Zwemmer Kamminga neemt revanche op Corbeau in Rotterdam

ROTTERDAM (ANP) - Arno Kamminga en Caspar Corbeau hebben bij limietwedstrijden zwemmen in Rotterdam er op de 100 meter schoolslag een mooi gevecht van gemaakt. Kamminga won in een tijd van 59,26 seconden. Dat was onder de limiet (59,49) voor deelname aan de Spelen, een grens die hij in oktober in Boedapest al had geslecht.

1 dag geleden
Schaatssters grijpen in Stavanger naast zege op teamsprint

STAVANGER (ANP) - De Nederlandse schaatssters hebben bij de wereldbeker in Stavanger naast het goud gegrepen op de teamsprint. Marrit Fledderus, Femke Kok en Antoinette Rijpma-de Jong konden met 1.28,17 niet tippen aan de tijd van de Verenigde Staten (1.27,92) en werden tweede. Canada eindigde als derde.

1 dag geleden
Schaatsers vallen uit op teamsprint na val Scheperkamp

STAVANGER (ANP) - De Nederlandse schaatsers zijn bij de wereldbekerwedstrijden in Stavanger uitgevallen op het onderdeel teamsprint. Bij de start ging de schaats van Merijn Scheperkamp kapot, die daardoor ten val kwam. Hein Otterspeer en Tijmen Snel waren de andere schaatsers.

1 dag geleden
Streep door super-G in Beaver Creek door harde wind en sneeuwval

BEAVER CREEK (ANP) - Ook de super-G bij de mannen van zondag in het Amerikaanse Beaver Creek is afgelast. De internationale skifederatie FIS laat weten dat de harde wind en de hevige sneeuwval daartoe hebben geleid. Op vrijdag en zaterdag ging er al een streep door de eerste en tweede afdaling.

1 dag geleden