Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Tests op Terschelling brengen één coronageval aan het licht

Tests op Terschelling brengen één coronageval aan het licht

MIDSLAND (ANP) - De coronatests in de buurt van camping Appelhof op Terschelling hebben één nieuwe besmetting aan het licht gebracht. Bij negen mensen is de uitslag nog niet bekend, 133 andere mensen hebben geen corona.

Daarmee stijgt het totaal aantal besmettingen naar negen. Dat heeft de Friese GGD donderdag bekendgemaakt na de eerste dag op een testlocatie. Vrijdag kunnen meer mensen zich laten testen bij de kerk in het dorp Midsland. Op de eerste testdag wilden zo veel mensen zich laten testen, dat de locatie langer openbleef. Ongeveer zestig mensen die tegen het einde werden getest, horen vrijdag de uitslag.

Acht tot tien jongeren die geen corona bleken te hebben, zijn met een watertaxi naar het vasteland teruggebracht.

Appelhof

De testlocatie in een kerk in het dorp Midsland gaat vrijdagochtend om 9.30 uur weer open. Tot 11.30 kunnen jongeren van camping Appelhof, eilanders en andere toeristen met klachten zich er laten testen, net als medewerkers van de camping en de nabijgelegen supermarkt, die veel contact hebben gehad met jongeren. Ze hoeven daar geen afspraak voor te maken. Daarna gaan de monsters met de veerboot naar het vasteland. In de loop van vrijdag horen deze mensen de uitslag.

Twee jongeren uit de regio Kennemerland (Haarlem en omstreken) bleken na een vakantie op Appelhof het coronavirus te hebben opgelopen. Op woensdag werden ook vier van hun tentgenoten positief getest, net als twee andere campinggasten. Het is niet bekend waar zij vandaan komen. Het is ook niet bekend of de jongeren op de camping besmet zijn geraakt, of al ziek waren en anderen misschien hebben aangestoken. Alle jongeren die in de afgelopen periode op Appelhof zijn geweest hebben een bericht gekregen dat ze zich moeten laten testen als ze milde klachten hebben.

Geen nieuwe gasten

Appelhofgangers die het coronavirus onder de leden hebben, worden apart "op verantwoorde wijze" naar het vasteland vervoerd. Hoe dat precies gaat, zegt de GGD niet. Wie geen klachten heeft, hoeft zich volgens de GGD niet te laten testen en kan de vakantie voortzetten.

Appelhof is een van de populairste jongerencampings van Nederland. Het terrein gaat voor de laatste weken van het zomerseizoen dicht. Nieuwe gasten worden niet meer toegelaten en het aantal gasten dat er nu is wordt volgens de gemeente "stapsgewijs afgebouwd".

0 reacties

Om te reageren moet je eerst even inloggen.

Meer uit Binnenland

Kinderen weer massaal naar buiten voor les

UTRECHT (ANP) - De leerlingen van meer dan 3800 basisscholen verspreid over het land krijgen dinsdag buiten les. Het is voor de vijfde keer Nationale Buitenlesdag.

2 uur geleden
Rutte en De Jonge tegenover kritische Kamer in nieuw coronadebat

DEN HAAG (ANP) - De Tweede Kamer debatteert dinsdag opnieuw over het coronavirus en premier Mark Rutte en coronaminister Hugo de Jonge staan een kritische ontvangst te wachten. Het virus is sinds het laatste coronadebat begin deze maand bezig aan een flinke opmars.

2 uur geleden
Rechtbank vonnist in zaak verdronken peuter Ubbena

ASSEN (ANP) - De rechtbank in Assen doet dinsdag uitspraak in de strafzaak tegen de 40-jarige Paul den B., die wordt verdacht van doodslag op zijn 3-jarige zoontje. Het jongetje verdronk op 18 december vorig jaar in het Noord-Willemskanaal bij het Drentse Ubbena, nadat zijn vader hem daar naartoe had meegenomen.

2 uur geleden
Hoger beroep in zaak-Hümeyra begint

ROTTERDAM (ANP) - Negen maanden na de veroordeling van Bekir E. voor het doodschieten van de 16-jarige Hümeyra, begint het gerechtshof aan het hoger beroep. De 33-jarige E. werd eind vorig jaar veroordeeld tot veertien jaar cel en tbs met dwangverpleging voor doodslag. Het OM ging daartegen in hoger beroep en probeert het gerechtshof te overtuigen dat sprake is van moord.

2 uur geleden
Proces-Holleeder in hoger beroep van start

AMSTERDAM (ANP) - In de extra beveiligde rechtszaal op Schiphol maakt het gerechtshof Amsterdam dinsdag een begin met de inhoudelijke behandeling van de strafzaak in hoger beroep tegen Willem Holleeder (62). Dinsdag en donderdag zal een drietal getuigen worden gehoord, onder wie voormalig xtc-handelaar Ronald van Essen.

2 uur geleden
Ongeveer 13.000 nieuwe coronabesmettingen

BILTHOVEN (ANP) - Het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) komt dinsdag weer met zijn wekelijkse cijfers over de uitbraak van het coronavirus in Nederland. Het instituut meldt dan hoe vaak het virus in de afgelopen week is vastgesteld, hoeveel mensen in een ziekenhuis zijn opgenomen en hoeveel patiënten zijn overleden. Dat het aantal besmettingen hard oploopt, staat vast. Waarschijnlijk zijn in de afgelopen week meer dan 13.000 nieuwe coronagevallen vastgesteld.

2 uur geleden
De Jonge: genoeg beschermingsmiddelen tegen corona op voorraad

DEN HAAG (ANP) - Nederland heeft momenteel voor de zorgsector voldoende persoonlijke beschermingsmiddelen tegen het coronavirus beschikbaar en in voorraad. Het Landelijk Consortium Hulpmiddelen (LCH) dat de centrale inkoop doet namens de overheid, gaat er ook van uit dat er genoeg spullen zijn als er weer een piek komt in het verbruik, vergelijkbaar met die in het voorjaar. Dat schrijft zorgminister Hugo de Jonge ook namens zijn collega Tamara van Ark aan de Tweede Kamer, ter voorbereiding op een debat dinsdagavond.

4 uur geleden