Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Tests in Charlois brachten 900 coronagevallen aan het licht

Tests in Charlois brachten 900 coronagevallen aan het licht

ROTTERDAM (ANP) - Bij het grootschalige testen op het coronavirus in de Rotterdamse buurt Charlois zijn 900 mensen positief getest. In totaal hebben 15.662 mensen zich laten testen. Ongeveer de helft van hen kwam uit Charlois. Vier op de tien geteste personen kwamen van buiten Rotterdam-Zuid. De anderen kwamen uit de buurten Feijenoord en IJsselmonde, die naast Charlois liggen.

GGD Rotterdam-Rijnmond begon op 26 januari met het gerichte testprogramma, het tweede in zijn soort in Nederland. Verspreid over Charlois stonden elf testlocaties. Mensen konden onder meer naar een grote teststraat in Ahoy, metrostation Maashaven en bij de uitgang van de Maastunnel. Het gerichte testen eindigde afgelopen vrijdag.

De Rotterdamse GGD verwachtte vooraf ongeveer 20.000 mensen te gaan testen. De testlocaties moesten echter een paar keer dicht, onder meer vanwege avondklokrellen en winterweer. Arts Ewout Fanoy van GGD Rotterdam-Rijnmond zegt in een verklaring dat de test onder meer bedoeld was om te kijken "of lokale testplekken drempelverlagend kunnen zijn".

Ongeveer 11 procent van alle inwoners van Charlois heeft zich laten testen. Fanoy is daar niet ontevreden over. "Dat is een serieus aantal", zegt hij. "Daarnaast hebben we in totaal 900 diagnoses gesteld en dankzij isolatiemaatregelen waarschijnlijk een flink aantal nieuwe besmettingen voorkomen."

Meer uit Binnenland

Groningers tien jaar na aardbeving Huizinge de straat op

HUIZINGE (ANP) - Omdat de problemen van de gaswinning nog altijd "onverminderd groot" zijn, gaan Groningers dinsdag de straat op om aandacht te vragen voor de "ramp in slow motion" in hun provincie. Precies tien jaar na de aardbeving bij Huizinge, met een kracht van 3.6 de zwaarste door gasboringen veroorzaakte beving in Nederland, beginnen Groningse organisaties daarom een actiemaand.

1 uur geleden
Piek coronagolf verder uit zicht, minste besmettingen in 10 weken

BILTHOVEN (ANP) - Voor de vijfde week op rij daalt het aantal nieuwe coronagevallen in Nederland. Het piekje van de zomergolf raakt steeds verder uit zicht. De corona-epidemie is terug op het niveau waar ze begin juni was.

1 uur geleden
COA verwacht dat 150 mensen bij Ter Apel buiten moeten slapen

TER APEL (ANP) - Het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA) verwacht dat in de nacht van maandag op dinsdag vanwege de drukte ongeveer 150 mensen buiten moeten slapen bij het aanmeldcentrum in Ter Apel. Een COA-woordvoerster liet weten dat er luifels zijn die beschutting kunnen bieden tegen de regen en dat er niet direct noodweer wordt verwacht.

8 uur geleden
Oorlog in voormalig Nederlands-Indië voor eerst in avond herdacht

DEN HAAG (ANP) - In Den Haag is met verhalen, zang en een minuut stilte bij het Indisch Monument de oorlog in voormalig Nederlands-Indië voor het eerst in de avond herdacht. Daarmee wilde de organisatie meer mensen de gelegenheid geven erbij te zijn of de herdenking via televisie te volgen. Onder anderen premier Mark Rutte en de ambassadeur van Indonesië, Mayerfas, waren aanwezig. Zij legden na elkaar een krans.

9 uur geleden
Rover wil 'maximale coulance' voor treinuitval Amersfoort dinsdag

AMERSFOORT (ANP) - Reizigersvereniging Rover wil dat de NS en ProRail "maximale coulance" bieden aan reizigers die getroffen worden door de treinuitval rond Amersfoort dinsdagavond. Daartoe zijn de organisaties verplicht, omdat de werkzaamheden "pas zo laat zijn aangekondigd", stelt Rover. Ook moet er snel meer duidelijkheid komen over de gevolgen voor treinritten op andere plekken in het land.

10 uur geleden
Bouwsector wil in gesprek Remkes aandacht voor eigen stikstofplan

ZOETERMEER (ANP) - De bouwsector gaat in het stikstofgesprek van woensdag met bemiddelaar Johan Remkes nogmaals aandacht vragen voor het plan dat vorig jaar samen met onder meer land- en tuinbouworganisatie LTO Nederland werd gepresenteerd om uit de stikstofcrisis te komen. Daarin staat dat de uitstoot in 2030 met zo'n 40 procent verminderd moet zijn, waar het kabinet nu werkt met een halvering. Verder wil een woordvoerder van Bouwend Nederland nog niet veel kwijt over het gesprek, dat ook wordt gevoerd met andere ondernemersorganisaties.

12 uur geleden
Politie meldt ruim honderd aanhoudingen na stikstofprotesten

DEN HAAG (ANP) - De afgelopen weken zijn ruim honderd mensen aangehouden, vanwege overtredingen en misdrijven die verband houden met de boerenprotesten, meldt de politie. Het gaat dan onder meer om snelwegblokkades, brandstichtingen en afvaldumpingen. De politie schreef ook meer dan zevenhonderd bekeuringen uit.

12 uur geleden