Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Testlocatie zorgverleners in garage bij Topsportcentrum Rotterdam

Testlocatie zorgverleners in garage bij Topsportcentrum Rotterdam

ROTTERDAM (ANP) - De GGD in Rotterdam gaat de parkeergarage nabij het Topsportcentrum in Rotterdam inrichten als testlocatie voor zorgmedewerkers met klachten die passen bij het coronavirus. Komende dinsdag kunnen de eerste zorgmedewerkers getest worden. Daarnaast zet de GGD Rotterdam-Rijnmond ook een bus als mobiele testlocatie in. Deze bus bezoekt dagelijks een andere zorgorganisatie. Medewerkers van de zorgorganisaties worden door hun werkgever verwezen naar de extra testlocaties.

Minister Hugo de Jonge (Volksgezondheid) maakte dinsdag bekend dat er een ruimer testbeleid komt voor zorgverleners. De parkeergarage in Topsportcentrum Rotterdam wordt ingericht als drive-in locatie. In de eigen auto van de zorgverlener neemt een GGD-medewerker de test af.

"Onze testcapaciteit is hiermee uitgebreid, waardoor meer zorgmedewerkers die in onze regio werken getest kunnen worden', vertelt Saskia Baas (directeur Publieke Gezondheid). Veel zorgorganisaties testen hun eigen personeel al en er zijn organisaties die afspraken hebben met laboratoria. "Het is goed dat dit al gebeurt. De extra locaties die wij nu opzetten zijn hier een aanvulling op. Doordat een team van de GGD meerdere testen achter elkaar afneemt, is het bovendien een efficiënte manier van testen."

Meer uit Binnenland

Zeven agenten lichtgewond geraakt tijdens Ajax - Marseille

AMSTERDAM (ANP) - Zeven politieagenten zijn donderdagavond lichtgewond geraakt tijdens hun inzet bij de voetbalwedstrijd Ajax - Olympique Marseille, meldt de politie vrijdag. Het gaat om verwondingen zoals brandwonden en gehoorschade. Een agent is in het gezicht geslagen. De agenten hebben aangifte gedaan.

25 minuten geleden
OM eist 25 jaar en levenslang voor moorden Lieshout en Amsterdam

DEN BOSCH (ANP) - Het Openbaar Ministerie heeft vrijdag een levenslange celstraf geëist tegen de 52-jarige Bill C. voor twee moorden. Tegen de 34-jarige medeverdachte Sharona de J. luidde de eis 25 jaar cel. Het tweetal staat voor de rechtbank in Den Bosch terecht voor de moord op zakenman Willem van der Willigen (70) in Lieshout, in mei 2021, en voor de moord op Benito van Ommeren (65) een maand later in Amsterdam.

50 minuten geleden
Provincie: RIVM-studie stimulans voor werken aan schonere IJmond

HAARLEM (ANP) - De provincie Noord-Holland ziet in het rapport van het RIVM over Tata Steel een stimulans en bevestiging om hard te blijven werken aan een gezondere en schonere IJmond. Verder vindt de provincie dat Tata Steel de uitstoot van stoffen zo snel mogelijk moet verminderen en de staalproductie moet verduurzamen door het maken van 'groen' staal.

1 uur geleden
Advocaat Ficq vindt uitkomst RIVM-rapport Tata Steel 'shockerend'

VELSEN (ANP) - Advocaat Bénédicte Ficq noemt het rapport van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) over de kortere levensverwachting en de gezondheidsrisico's door de uitstoot van Tata Steel "shockerend". Uit het nieuwe onderzoek van het RIVM blijkt dat de emissies de levensverwachting van inwoners van Wijk aan Zee met 2,5 maand verkorten.

1 uur geleden
Dorpsraad: uitstoot leidt onomstotelijk tot gezondheidsschade

WIJK AAN ZEE (ANP) - De dorpsraad Wijk aan Zee is blij dat dat nu officieel is geconstateerd dat de uitstoot van Tata Steel onomstotelijk leidt tot gezondheidsschade. Dat stelt Linda Valent, woordvoerster van de dorpsraad Wijk aan Zee. Ze reageert daarmee op de conclusies van een RIVM-onderzoek naar gezondheidsrisico's die voortkomen uit de uitstoot van Tata Steel.

1 uur geleden
Heijnen over Tata: onacceptabel dat mensen onnodig risico's lopen

DEN HAAG (ANP) - Dat bewoners rond Tata Steel extra kans hebben om ziek te worden door de uitstoot vanaf het terrein van het staalbedrijf vraagt om "vervolgacties" van het kabinet om de situatie daar beter te maken, zei staatssecretaris van Milieu, Vivianne Heijnen, vrijdag na afloop van de ministerraad. Dat bewoners onnodig gezondheidsrisico's lopen door de uitstoot vindt ze "onacceptabel".

2 uur geleden
VluchtelingenWerk verwijt overheid tekort aan menswaardige opvang

DEN HAAG (ANP) - De overheid schendt haar verplichting om te zorgen voor een adequate menswaardige opvang voor asielzoekers. Een jaar geleden sprak de rechter al uit dat de opvangomstandigheden moesten worden verbeterd, maar er is weinig tot niets veranderd. Nog steeds verblijven meer dan 20.000 mensen in locaties die niet bedoeld zijn voor een langdurig verblijf. Dat zei VluchtenlingenWerk vrijdag in een reactie op de noodoproep van staatssecretaris Eric van der Burg (Asiel) voor onmiddellijk honderden extra opvangplekken.

2 uur geleden