Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Tesla verlaagt prijzen in VS voor tweede keer dit jaar

Tesla verlaagt prijzen in VS voor tweede keer dit jaar

AUSTIN (ANP/BLOOMBERG) - Tesla heeft de prijzen van twee van zijn modellen van elektrische auto's op de Amerikaanse thuismarkt voor de tweede keer dit jaar verlaagd. Het bedrijf dat wordt geleid door miljardair Elon Musk hoopt daarmee de vraag aan te wakkeren, na verschillende kwartalen van tegenvallende leveringen.

Tesla verkoopt zijn auto's rechtstreeks aan consumenten en past vaak de prijzen aan. In januari werden de prijzen al tot 20 procent verlaagd om de verkoop te stimuleren. Dit keer gingen de prijzen van de Model S sedan en Model X SUV in de Verenigde Staten met respectievelijk 5000 dollar en 10.000 dollar omlaag.

De Model S-vierwielaandrijving kost nu 89.990 dollar (zo'n 84.500 euro), een daling van ruim 5 procent ten opzichte van de eerdere prijs. De Model S Plaid kost nu 109.990 dollar, ruim 4 procent minder. De prijs van de Model X-vierwielaandrijving ging met meer dan 9 procent omlaag tot 99.990 dollar en de Model X Plaid werd dik 8 procent goedkoper op 109.990 dollar.

Tijdens de investeerdersdag van het bedrijf eerder deze maand verklaarde Musk al dat "de wens van mensen om een Tesla te bezitten extreem groot" is, maar dat de prijs een beperkende factor is. Eerder verlaagde Tesla ook de prijzen in Europa en China om de vraag aan te wakkeren. De fabrikant lijkt daarmee een prijzenoorlog te starten op de markt van elektrische voertuigen.

Meer uit Financieel

Kranten: EK zorgt voor kleine boost kwakkelende Duitse economie

BERLIJN (ANP/DPA) - Het Europees kampioenschap voetbal dat dit jaar in Duitsland wordt gehouden geeft waarschijnlijk een beperkte boost aan de kwakkelende Duitse economie. Volgens onderzoeksinstituut IWH uit Halle, waarover verschillende Duitse kranten zaterdag schrijven, kan de toerismesector bij de oosterburen zo'n 250 miljoen euro aan extra inkomsten tegemoet zien dankzij het toernooi.

59 minuten geleden
Advocaten achter schrappen megabeloning Musk willen zelf miljarden

WILMINGTON (ANP/BLOOMBERG/RTR) - De advocaten achter de zaak tegen het megabeloningspakket voor Tesla-topman Elon Musk willen zelf een vergoeding van 6 miljard dollar voor hun bewezen diensten. Dat bedrag zou volgens hen niet contant overgemaakt moeten worden, maar zien ze het liefst in aandelen uitgekeerd.

2 uur geleden
Bronnen: KLM zette druk op Schiphol om rapport niet te publiceren

SCHIPHOL (ANP) - KLM heeft vorig jaar druk gezet op Schiphol om een rapport niet te publiceren waarin krimp van de luchthaven en verschillende milieumaatregelen werden doorgerekend. Dat bevestigen ingewijden na berichtgeving van de Volkskrant. Volgens de studie zou een hogere vliegtaks voor verre vluchten en transferpassagiers een slim alternatief zijn voor Schiphol, een maatregel die het verdienmodel van KLM flink onderuit kan halen.

3 uur geleden
AI slaagt over vijf jaar voor alle examens, zegt topman Nvidia

PALO ALTO (ANP/RTR) - Kunstmatige intelligentie (AI) kan over vijf jaar slagen voor alle examens die mensen ook kunnen halen. Dat heeft topman Jensen Huang van maker van chips voor AI-toepassingen Nvidia voorspeld op een bijeenkomst aan de Amerikaanse Stanford Universiteit. Hij voegde er wel aan toe dat daarmee nog niet gezegd is dat computers dan even slim zijn als mensen.

4 uur geleden
Computerfabrikant Dell blinkt uit op Wall Street na cijfers

NEW YORK (ANP) - Dell Technologies was vrijdag een uitblinker op de aandelenbeurzen in New York. De computerfabrikant kwam met beter dan verwachte jaarcijfers. Ook de geplaagde vliegtuigtoeleverancier Spirit AeroSystems stond in de belangstelling na berichten door zakenkrant The Wall Street Journal over gesprekken met Boeing over een overname van het bedrijf.

15 uur geleden
WSJ: Reddit mikt op waardering tot 6,5 miljard bij beursgang

NEW YORK (ANP) - Het Amerikaanse socialemediaplatform Reddit mikt bij zijn beursgang in New York op een waardering van maximaal 6,5 miljard dollar. Dat meldt The Wall Street Journal. Reddit zou aandelen willen verkopen voor een prijs tussen de 31 en 34 dollar per stuk, aldus de zakenkrant.

16 uur geleden
Bloomberg: miljarden aan belastingverlaging Duitse bedrijven

BERLIJN (ANP) - De Duitse regering werkt aan een pakket ter waarde van ongeveer 7 miljard euro aan belastingverlagingen voor bedrijven om zo de economie te stimuleren. Dat meldden bronnen in Berlijn aan persbureau Bloomberg. Naar verluidt wil de regering van bondskanselier Olaf Scholz nog voor de zomer goedkeuring van het parlement voor de belastingverlagingen.

16 uur geleden