Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Tesla toont herstel op licht hoger Wall Street

Tesla toont herstel op licht hoger Wall Street

NEW YORK (ANP) - Tesla toonde vrijdag wat herstel op de aandelenbeurs in New York en won ruim 1 procent. Volgens persbureau Bloomberg leverde de fabrikant van elektrische auto's bij zijn fabriek in Shanghai in februari weer meer voertuigen af dan een jaar geleden, mede dankzij de prijsverlagingen van zijn modellen in China. Donderdag verloor Tesla nog bijna 6 procent na de presentatie van tegenvallende toekomstplannen door het bedrijf.

De algehele stemming op Wall Street bleef optimistisch. Donderdag trokken beleggers zich al op aan uitlatingen van Fed-bestuurder Raphael Bostic. De president van de Federal Reserve Bank of Atlanta verklaarde voorstander te zijn van kleine renteverhogingen van een kwart procentpunt. Fed-gouverneur Christopher Waller waarschuwde echter dat het uiteindelijke rentetarief mogelijk hoger zal uitvallen als de inflatie onvoldoende afkoelt.

De Dow-Jonesindex noteerde kort na aanvang van de handel 0,2 procent hoger op 33.078 punten. De brede S&P 500 steeg 0,5 procent tot 3999 punten en techbeurs Nasdaq won 0,6 procent tot 11.534 punten. De hoofdgraadmeters koersen daarmee af op een weekwinst.

Apple

Apple won bijna 2 procent. Analisten van Morgan Stanley verwachten dat het aandeel van de iPhone-maker met 20 procent zal stijgen. Procter & Gamble steeg 0,5 procent. Analisten van JPMorgan verhoogden het advies voor het levensmiddelenconcern, bekend van merken als Pampers, Gillette, Head & Shoulders.

Dell Technologies won 1 procent. De computerfabrikant, die in februari aankondigde duizenden werknemers te ontslaan, boekte in het laatste kwartaal van 2022 meer omzet en winst dan kenners hadden verwacht. De vooruitzichten van het bedrijf stelden echter teleur.

Hewlett Packard Enterprise

Hewlett Packard Enterprise dikte 1,4 procent aan. Het IT-bedrijf keerde terug naar winst in het afgelopen kwartaal, na een verlies een jaar eerder en gaf ook een positieve verwachting voor het huidige kwartaal af.

Silvergate Capital verloor nog eens 5 procent. Donderdag zag de cryptobank bijna 60 procent aan beurswaarde verdampen door zorgen over het voortbestaan van het bedrijf. Silvergate staat onder druk door de ineenstorting van cryptobeurs FTX, die heeft geleid tot een kapitaaluitstroom van miljarden dollars bij de cryptobank.

De euro was 1,0615 dollar waard, tegen 1,0593 dollar een dag eerder. Een vat Amerikaanse olie kostte 1,5 procent minder op 77,03 dollar. Brentolie werd 1,5 procent goedkoper op 83,55 dollar per vat.

Meer uit Financieel

Apple verkoopt fors meer iPhones in China na prijsverlagingen

CUPERTINO (ANP/BLOOMBERG) - Apple heeft vorige maand fors meer iPhones verkocht in China na prijsverlagingen, volgens eigen berekeningen van persbureau Bloomberg. Het gaat volgens Bloomberg om een stijging van 52 procent in april vergeleken met dezelfde periode een jaar eerder.

9 minuten geleden
Meer investeringen in energiebesparing en duurzame energie

DEN HAAG (ANP) - Nederlandse bedrijven hebben afgelopen jaar meer geld gestoken in maatregelen om energie te besparen en in technieken voor duurzame energie. Dat meldt de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO). Volgens de RVO werd daarbij veel gebruikgemaakt van een subsidieregeling voor bedrijven. Die zogeheten EIA-subsidie werd door bijna 23.000 ondernemers aangevraagd.

45 minuten geleden
Nederlander die replica's van LEGO verkoopt moet stoppen van rechter

DEN HAAG (ANP) - Een Nederlandse man die treinreplica's van LEGO-stenen maakt en doorverkoopt moet daarmee stoppen van de rechter. LEGO, de grootste speelgoedfabrikant ter wereld in omzet, sleepte de man eerder deze maand in een kort geding voor de rechter, omdat hij inbreuk zou maken op het merkrecht van LEGO.

1 uur geleden
EU en Australiƫ sluiten overeenkomst over belangrijke mineralen

BRUSSEL/CANBERRA (ANP/BLOOMBERG) - De Europese Unie en Australiƫ hebben een overeenkomst gesloten om de samenwerking en investeringen in belangrijke mineralen te stimuleren. Deze kritieke grondstoffen zoals koper, lithium, nikkel en platina zijn essentieel voor de energietransitie, omdat ze nodig zijn voor bijvoorbeeld batterijen voor elektrische auto's.

1 uur geleden
Nieuw topvrouw Petrobras wil zoeken naar olie opvoeren

BRASILIA (ANP/AFP) - De nieuwe topvrouw van het Braziliaanse staatsolieconcern Petrobras, Magda Chambriard, wil dat het bedrijf snel meer werk maakt van de zoektocht naar nieuwe oliebronnen. In haar eerste persconferentie verklaarde ze dat daarbij "nieuwe grenzen" moeten worden opgezocht. Dat is volgens haar van groot belang voor Petrobras.

1 uur geleden
'Massale' verkoop huurwoningen dreigt door nieuwe wet, stelt branche

LEIDEN (ANP) - Verhuurders voelen zich gedwongen om hun vastgoed te verkopen als de Wet Betaalbare huren van demissionair minister van Volkshuisvesting Hugo de Jonge wordt aangenomen door de Eerste Kamer. Dat stelt Stichting Fair Huur na onderzoek onder de ruim 150 leden die samen 6 miljard euro aan vastgoed bezitten in Nederland. Door de wet zou het verhuren van betaalbare woonruimte niet meer rendabel zijn.

2 uur geleden
Zuid-Korea vindt hoge concentratie weekmakers in Shein-spullen

SEOUL (ANP/AFP) - Kinderproducten van de oorspronkelijk Chinese webwinkel Shein bevatten veel te hoge concentraties van bepaalde chemische stoffen, meldt de Zuid-Koreaanse overheid. Kinderschoenen, leren tassen en een riem bevatten soms honderden keren de maximaal toegestane hoeveelheid ftalaten, weekmakers die producten zacht en buigzaam maken. Die stoffen kunnen hormoonverstoringen veroorzaken.

2 uur geleden