Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Tesla stijgt op roodgekleurd Wall Street na koopadvies

Tesla stijgt op roodgekleurd Wall Street na koopadvies

NEW YORK (ANP) - Tesla werd donderdag 1,7 procent hoger gezet op de beurs in New York. Analisten van de Zwitserse bank UBS zijn positiever geworden over de fabrikant van elektrische auto's. Ze denken dat de aandelenkoers mogelijk nog ruim 50 procent kan stijgen en verhoogden hun beleggingsadvies naar kopen. De graadmeters in New York stonden in het rood.

Beleggers op Wall Street verwerkten daarnaast het besluit van de Europese Centrale Bank (ECB) om de rente in het eurogebied ongewijzigd te laten. Wel gaf de ECB aan dat de rente in juli voor het eerst sinds 2011 zal worden verhoogd. Ook wordt uitgekeken naar het belangrijke Amerikaanse inflatiecijfer, dat vrijdag op het programma staat. Net als in Europa is het levensonderhoud in de Verenigde Staten flink duurder geworden, maar is de Federal Reserve al begonnen met het verhogen van de rente om de inflatie in te dammen.

De Dow-Jonesindex noteerde kort na de openingsbel 0,3 procent lager op 32.787 punten. De brede S&P 500 zakte 0,4 procent tot 4097 punten en techgraadmeter Nasdaq verloor 0,7 procent tot 12.003 punten.

Alibaba

Webwinkelconcern Alibaba daalde 4,5 procent. Persbureau Bloomberg meldde op basis van ingewijden dat de Chinese autoriteiten mogelijk groen licht zouden geven voor de beursgang van Ant Group, het betaalbedrijf van Alibaba. In 2020 moest Alibaba de beursgang van Ant op het laatste moment afblazen en openden toezichthouders een kartelonderzoek naar het concern. De toezichthouder liet in een reactie op het bericht weten dat er niet wordt gewerkt aan een herziening van de beursgang van Ant.

Ook Twitter (min 0,3 procent) bleef in de belangstelling staan. De krant Washington Post meldde woensdag al dat de berichtendienst Tesla-topman Elon Musk toegang wil geven tot alle informatie over de hoeveelheid zogeheten bots die op het sociale netwerk actief zijn. Musk claimt namelijk dat het probleem met dergelijke nepaccounts op Twitter veel groter is dan het bedrijf zelf meldt en heeft zijn overnamepoging van Twitter daarom stilgelegd.

Nio zakte 6,7 procent na tegenvallende resultaten en vooruitzichten van de Chinese fabrikant van elektrische auto's. Spotify ging licht omhoog. De streamingdienst denkt binnen twee jaar winst te kunnen maken met het aanbieden van podcasts. De afgelopen jaren stak het bedrijf omgerekend ruim 933 miljoen euro in podcasts met als doel om de belangrijkste speler in die markt te worden. Dat drukte echter op de winstgevendheid en de koers van het aandeel.

Meer uit Financieel

Finse bouwer voor Lightyear schrapt bijna duizend banen

UUSIKAUPUNKI (ANP) - Het Finse bedrijf Valmet Automotive, dat de zonneauto's voor het Helmondse Lightyear zou bouwen, schrapt 940 banen. Dat is volgens de onderneming nodig omdat er te weinig bestellingen binnenkomen. In januari, toen de eerste reorganisatieplannen werden aangekondigd, ging de autobouwer nog uit van 630 banen. Sindsdien viel de geplande productie van de zonneauto Lightyear One weg door een faillissement.

31 minuten geleden
Aegon lijdt 3 miljoen verlies bij redding Credit Suisse

AMSTERDAM (ANP) - Verzekeraar Aegon lijdt waarschijnlijk 3 miljoen euro verlies bij de redding van Credit Suisse. Dat komt omdat achtergestelde obligaties van de noodlijdende Zwitserse bank, waarin het Nederlandse concern had geïnvesteerd, bij de reddingsactie in één klap waardeloos zijn gemaakt.

47 minuten geleden
Overheid VS verlengt biedingstermijn voor omgevallen SVB

WASHINGTON (ANP/BLOOMBERG) - De Amerikaanse overheid verlengt de periode voor biedingen op de juridische opvolger van de omgevallen Silicon Valley Bank (SVB), die Silicon Valley Bridge Bank wordt genoemd. Volgens de Federal Deposit Insurance Corporation (FDIC) is er veel interesse van meerdere partijen in een overname of een aankoop van banktegoeden en bezittingen bij de Californische bank. Er is meer tijd nodig om alle opties te bekijken om zo de beste uitkomst te krijgen, aldus de FDIC.

1 uur geleden
Amazon schrapt nog eens 9000 banen, na eerdere grote ontslagronde

SEATTLE (ANP/BLOOMBERG) - Amazon schrapt de komende tijd nog eens 9000 banen. Het is de tweede grote ontslagronde bij het webwinkel- en techconcern nadat begin dit jaar al 18.000 banen verdwenen bij het bedrijf. Topman Andy Jassy maakte de reorganisatie bekend in een e-mail aan het personeel die Amazon ook op de website plaatste. De nieuwe ontslagronde treft onder meer clouddienst AWS, de advertentietak en streamingdienst Twitch.

1 uur geleden
Leveranciers gewaarschuwd om invloed op prijs in winkel

DEN HAAG (ANP) - Meerdere leveranciers hebben een waarschuwing gekregen van de toezichthouder Autoriteit Consument en Markt (ACM) omdat ze probeerden invloed uit te oefenen op de prijzen die winkels vroegen voor hun producten. Dat mag niet, winkeliers moeten zelf kunnen bepalen hoeveel ze aan consumenten vragen.

1 uur geleden
Zwitserse pensioenfondsen denken aan rechtsgang om Credit Suisse

GENÈVE (ANP) - Een stichting die Zwitserse pensioenfondsen vertegenwoordigt denkt na over juridische stappen vanwege de overname van Credit Suisse door UBS. De Ethos Foundation, waarvan de leden flinke belangen hebben in beide Zwitserse banken, vindt dat de aandeelhouders wat te zeggen hadden moeten hebben over de overname. Ook denken zij dat er betere strategische opties waren voor Credit Suisse.

2 uur geleden
Regionale bank First Republic zakt op verdeeld Wall Street

NEW YORK (ANP) - First Republic Bank ging maandag opnieuw onderuit op de aandelenbeurzen in New York. De bank uit Californië zakte ruim 18 procent nadat kredietbeoordelaar S&P Global voor de tweede keer in een week tijd de kredietrating van de bank had verlaagd. De wankele regionale bank kreeg vorige week nog 30 miljard dollar op haar rekeningen gestort door elf grote Amerikaanse banken om voldoende geld beschikbaar te hebben om aan alle geldverzoeken van klanten te voldoen. Volgens S&P zijn de problemen van de bank daarmee echter nog niet opgelost.

2 uur geleden