Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Tesla stelt verhogen productie in fabriek Shanghai uit

Tesla stelt verhogen productie in fabriek Shanghai uit

SHANGHAI (ANP/RTR/BLOOMBERG) - Tesla stelt het verhogen van de productie in zijn grote fabriek in Shanghai met een week uit. Aanvankelijk zou de fabrikant van elektrische auto's vanaf maandag de productie weer opvoeren, maar dat wordt toch pas volgende week, aldus een interne memo ingezien door persbureau Reuters. Shanghai ging de afgelopen weken gebukt onder strenge lockdowns vanwege het coronavirus. De stad kondigde zondag versoepelingen aan.

Vanaf 16 mei had Tesla zo'n 2600 voertuigen per dag van de band willen laten rollen in Shanghai, maar dat wordt nu een week uitgesteld. Volgens het meest recente memo worden er nu dagelijks zo'n 1200 auto's geproduceerd. Vanaf 23 mei wordt dat aantal opgevoerd naar de beoogde dagelijkse 2600 voertuigen.

Tesla heeft moeite om genoeg personeel te vinden dat nabij de fabriek woont en werkt zodat de productie op niveau kan blijven, zei een ingewijde tegen Reuters. De fabriek van Tesla in Shanghai kan doorgaans rond de 2100 voertuigen per dag maken, maar kwam vorige maand niet verder dan zo'n 1500 door de lockdowns. Tesla wilde nog niet reageren.

Versoepelingen

Bedrijven in de miljoenenstad mogen alleen heropenen als ze kunnen aantonen dat werknemers geïsoleerd kunnen werken. Er is ook nog veel onduidelijkheid over voorraden als gevolg van de lockdowns.

Shanghai kondigde zondag versoepelingen aan na wekenlange lockdowns die begin april ingingen vanwege corona-uitbraken. Vanaf 1 juni zou de stad terug moeten keren naar normaal. Bijna alle districten van de stad zijn besmettingsvrij, buiten de gebieden die in quarantaine zijn.

Tesla zou verder naar verluidt meer dan 4000 voertuigen hebben klaarstaan om verscheept te worden vanuit havenstad Shanghai. Een aantal dagen terug zou Tesla al eens 4767 voertuigen hebben verscheept.

Meer uit Financieel

Japanse elektronicabedrijven zetten Nikkei op stevige winst

TOKIO (ANP) - De aandelenbeurs in Tokio liet maandag een stevige winst zien onder aanvoering van de Japanse elektronicabedrijven Sony, Sharp en Panasonic. Ook de andere Aziatische markten wonnen terrein. Beleggers trokken zich op aan de hogere slotstanden op Wall Street, waar positief werd gereageerd op de goedkeuring van het akkoord om het schuldenplafond van de Amerikaanse overheid te verhogen. Zaterdag zette de president Joe Biden de langverwachte handtekening onder de overeenkomst. Daarmee zijn de betalingsproblemen van de Verenigde Staten definitief afgewend.

23 minuten geleden
Driekwart ondernemers kan hogere kosten niet doorberekenen

AMSTERDAM (ANP) - Driekwart van de ondernemers in Nederland zegt hogere kosten niet of slechts voor een deel te kunnen doorberekenen aan klanten. Dat komt vooral doordat ze vrezen klanten kwijt te raken aan de concurrentie. Ook zijn prijzen vaak vastgelegd in afspraken met klanten, meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) op basis van onderzoek bij ondernemers.

6 uur geleden
OPEC+ verlaagt olieproductie om prijs te stutten

WENEN (ANP/DPA) - Het oliekartel OPEC+ wil volgend jaar ongeveer 40 miljoen vaten (van 159 liter per stuk) per dag produceren. Volgens het Russische persbureau Tass betekent dit een verlaging van het totale productievolume van de groep olieproducerende landen en bondgenoten als Rusland met 1,39 miljoen vaten per dag.

12 uur geleden
Focus beleggers op olie en Apple na langverwachte schuldendeal

AMSTERDAM (ANP) - Beleggers zullen deze week hopen dat het optimisme op de wereldwijde beurzen van voor het weekend nog even doorzet. De afgelopen tijd heerste er veel onzekerheid vanwege het uitblijven van een deal voor het verhogen van het Amerikaanse schuldenplafond. Maar zaterdag zette de president Joe Biden de langverwachte handtekening onder de overeenkomst. Daarmee zijn de betalingsproblemen voor de federale overheid van de Verenigde Staten definitief afgewend.

15 uur geleden
Onenigheid met Afrikaanse leden OPEC+ over olieproductiedoelen

WENEN (ANP/BLOOMBERG/RTR) - De Afrikaanse leden van oliekartel OPEC+ worden steeds meer onder druk gezet om de ruimte binnen hun doelstellingen voor olieproductie op te geven. Die ruimte zou dan toekomen aan de Verenigde Arabische Emiraten (VAE), die graag meer willen produceren. Met name Angola en Nigeria hebben moeite om hun doelstellingen te halen.

20 uur geleden
Egypte zet sleepboten in voor tanker met pech in Suezkanaal

CAÏRO (ANP/RTR) - Drie Egyptische sleepboten zijn erin geslaagd om een olietanker met motorpech in het Suezkanaal weg te slepen. Dat meldt de Suez Canal Authority (SCA) die toeziet op het scheepvaartverkeer in het kanaal. Die tanker stremde het verkeer in de kortste scheepvaartroute tussen Azië en Europa. Voorzitter van de SCA Osama Rabie meldt nu in een verklaring dat het verkeer in beide richtingen weer is hervat.

21 uur geleden
Topman Qatar Airways: eersteklas verdwijnt in nieuwe vliegtuigen

ISTANBUL (ANP/BLOOMBERG) - Vermogende reizigers die vliegen met Qatar Airways kunnen binnenkort niet langer een dutje doen in een van de luxueuze ligstoelen in de eersteklas. De luchtvaartmaatschappij gaat die namelijk schrappen in de volgende generatie langeafstandsvliegtuigen. Volgens topman Akbar Al Baker is het rendement op de stoelen de investeringen niet meer waard.

21 uur geleden