Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Tesla steelt show op positief gestemd Wall Street

Tesla steelt show op positief gestemd Wall Street

NEW YORK (ANP) - De aandelenbeurzen in New York zijn dinsdag met forse winsten gesloten, waarbij Tesla opnieuw een opmerkelijke positieve uitschieter was. Wall Street reageerde tevreden op het herstel van de beurzen in China en de maatregelen van de Chinese centrale bank om de financiële impact van het nieuwe coronavirus te verzachten. Verder kwam een flink aantal bedrijven, waaronder Google-moeder Alphabet, met resultaten.

De Dow-Jonesindex eindigde 1,4 procent hoger op 28.807,63 punten. De brede S&P 500 klom 1,5 procent tot 3297,59 punten en technologiegraadmeter Nasdaq ging 2,1 procent vooruit tot 9467,97 punten.

Tesla sprong bijna 14 procent omhoog door aanhoudend optimisme bij beleggers en analisten over de fabrikant van elektrische auto's. Tesla steeg maandag al bijna 20 procent dankzij positieve resultaten uit het samenwerkingsverband voor accu's met Panasonic.

Amazon

Internetmarktplaats eBay klom bijna 9 procent, na berichten dat beursbedrijf Intercontinental Exchange (ICE) een overnamebod zou hebben gedaan op de moederonderneming van het Nederlandse Marktplaats. Met dat bod van ICE zou eBay gewaardeerd worden op wel 30 miljard dollar.

Amazon sloot met een plus van 2,3 procent, waarmee de beurswaarde van het technologieconcern voor het eerst boven de 1000 miljard dollar uitkwam.

Alphabet

Alphabet rapporteerde een hogere omzet. De inkomsten uit advertenties stegen evenwel minder hard dan een jaar eerder. Verder werd bekend dat Google te maken krijgt met een nieuw privacyonderzoek in de Europese Unie, wegens mogelijke overtredingen met het verzamelen van locatiedata. Alphabet daalde 2,6 procent.

De in New York genoteerde Nederlandse chipproducent NXP Semiconductors ging 3,8 procent vooruit, dankzij resultaten en vooruitzichten die goed vielen bij beleggers.

Olie

ConocoPhillips meldde een gedaalde winst en verloor 4,6 procent. Het olie- en gasconcern had te maken met lagere prijzen en verminderde productie. Modemerk Ralph Lauren verraste met zijn omzet- en winstcijfers over het voorbije kwartaal, geholpen door goede verkopen in de belangrijke feestdagenperiode. Ralph Lauren kreeg er 9 procent bij.

Royal Caribbean Cruises won 1,3 procent. De cruisemaatschappij blijft positief voor dit jaar ondanks de onrust rond het coronavirus. Wel worden cruises van de maatschappij die uit China zouden vertrekken, afgelast.

De euro was 1,1044 dollar waard tegen 1,1035 dollar in Europa. Een vat Amerikaanse olie zakte 0,9 procent tot 49,67 dollar. Brentolie daalde 0,8 procent op 54,02 dollar per vat.

Meer uit Financieel

TenneT: nieuwe kerncentrales niet probleemloos op stroomnet

ARNHEM (ANP) - De twee nieuwe kerncentrales die het kabinet wil laten bouwen, kunnen in de meeste gevallen niet probleemloos op het overvolle stroomnet worden aangesloten. Hoogspanningsnetbeheerder TenneT deed onderzoek naar verschillende mogelijkheden met kerncentrales in het Zeeuwse Borssele en op de Maasvlakte in Rotterdam, de twee locaties die het kabinet in beeld heeft.

56 minuten geleden
Verzekeraar NN schittert op Damrak, Air France-KLM hard omlaag

AMSTERDAM (ANP) - Verzekeraar NN Group was donderdag de grote winnaar bij de hoofdfondsen op het Damrak na de publicatie van gunstige jaarresultaten. Het concern deed vooral goede zaken bij onderdeel NN Bank dankzij de gestegen rente. Ook ging het volgens het bedrijf goed met het Nederlandse schadebedrijf. NN Group zag de jaarwinst wel dalen, maar liet in de tweede helft van het jaar een sterke verbetering zien.

2 uur geleden
Hoogleraar: ambitie van bouw bijna miljoen woningen niet haalbaar

DEN HAAG (ANP) - De komende jaren gaan geen 981.000 woningen gebouwd worden, het aantal dat het demissionaire kabinet tot 2030 voor ogen heeft. Dat zegt ook Peter Boelhouwer, hoogleraar Huisvestingssystemen aan de TU Delft, tijdens de Woontop in Den Haag. "De opgave is enorm", voegt hij daaraan toe. Boelhouwer denkt dat het woningtekort de komende jaren bovendien zal oplopen. Eerder gaven andere vastgoedexperts al aan dat de kabinetsplannen niet haalbaar zijn.

3 uur geleden
Controle op verhuurders Airbnb strenger door nieuwe Europese wet

DEN HAAG (ANP) - Mensen die hun huis verhuren aan vakantiegangers via platforms als Airbnb en Booking krijgen binnenkort te maken met strengere Europese regels. Het Europees Parlement heeft donderdag ingestemd met een wet die voorschrijft dat de platforms gegevens over verhuurders moeten delen met onder meer gemeenten. Lokale bestuurders kunnen daardoor strenger optreden als verhuurders zich niet aan de regels houden.

4 uur geleden
Weight Watchers onderuit op Wall Street na vertrek Oprah

NEW YORK (ANP) - Weight Watchers ging donderdag onderuit op de aandelenbeurzen in New York. Beleggers schrokken van de aankondiging dat Oprah Winfrey dit jaar stopt als bestuurslid van de dieetorganisatie. De presentatrice zit sinds oktober 2015 in het bestuur, maar stelt zich niet beschikbaar voor een nieuwe termijn bij de aandeelhoudersvergadering in mei. Eerder zorgde Oprah ook al voor opschudding, nadat zij toegaf afslankmedicijnen te gebruiken. Het aandeel WW International kelderde bijna 22 procent.

4 uur geleden
Forse kwartaalwinst voor El Al door oorlog in Gaza

TEL AVIV (ANP/RTR) - De Israëlische luchtvaartmaatschappij El Al heeft in het laatste kwartaal van 2023 aanzienlijk meer winst gemaakt dan in dezelfde periode het jaar daarvoor. El Al vervoerde veel militaire reservisten naar Israël en profiteerde van het feit dat ze een van de weinige luchtvaartmaatschappijen is die nog van en naar Tel Aviv vliegt.

5 uur geleden
Air France-KLM: geen geld apart gezet voor onwettige coronasteun

PARIJS (ANP) - Air France-KLM heeft vooralsnog geen voorziening getroffen voor de miljarden aan coronastaatssteun die het luchtvaartconcern onterecht heeft ontvangen. Dat meldde topman Ben Smith in een toelichting op de jaarcijfers. Het gaat om steunpakketten van Frankrijk en Nederland die het bedrijf door de pandemie moesten helpen. Daarvoor had de Europese Commissie toestemming gegeven, maar die werd onlangs nietig verklaard door de Europese rechter.

5 uur geleden