Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Tesla opent nieuwe fabriek in Mexicaanse industriestad Monterrey

Tesla opent nieuwe fabriek in Mexicaanse industriestad Monterrey

MONTERREY (ANP/BLOOMBERG) - De Amerikaanse fabrikant van elektrische auto's Tesla opent een fabriek in het noorden van Mexico, maakte het Mexicaanse staatshoofd Andrés Manuel López Obrador bekend. De fabriek wordt gebouwd in de industriestad Monterrey.

Volgens López Obrador doet Tesla-topman Elon Musk een aanzienlijke investering in het Latijns-Amerikaanse land. Ook levert de fabriek veel banen op. Met de mededeling komt een eind aan weken van speculaties over in welk land Tesla zijn nieuwe fabriek gaat vestigen.

Tesla deed onder meer de toezegging om gerecycled water te gebruiken in het hele productieproces van elektrische auto's. Dat geldt ook voor de verf van auto's, zegt de Mexicaanse president. Die toezegging heeft te maken met waterschaarste in het gebied. Woensdag komen er volgens de president meer details naar buiten, dan praat Tesla investeerders bij.

Het gaat om de eerste fabriek van Tesla ten zuiden van de Amerikaanse grens en maakt onderdeel uit van de plannen van Musk om de wereldwijde productie uit te breiden. Ook onder meer BMW en General Motors hebben plannen bekendgemaakt om te investeren in de productie van elektrische auto's in Mexico.

Meer uit Financieel

Moeder Booking.com verwacht forse boete van Spaanse toezichthouder

AMSTERDAM (ANP) - De Spaanse concurrentiewaakhond CNMC wil het moederbedrijf van Booking.com een boete geven van 490 miljoen euro voor misbruik van zijn grote dominantie in de markt. Dat bevestigt een woordvoerder van het internetbedrijf voor hotelboekingen na berichtgeving door Het Financieele Dagblad.

5 uur geleden
Socialemediaplatform Reddit gaat naar de beurs in New York

NEW YORK (ANP/RTR/BLOOMBERG) - Het Amerikaanse socialemediaplatform Reddit gaat naar de beurs in New York. De onderneming heeft daarvoor een aanvraag ingediend bij beurstoezichthouder SEC. Dit wordt de eerste beursgang van een groot socialemediabedrijf sinds de notering van Pinterest in 2019.

5 uur geleden
AI-enthousiasme beleggers stuwt Wall Street naar nieuwe records

NEW YORK (ANP) - Het grote enthousiasme bij beleggers voor alles wat met kunstmatige intelligentie (AI) te maken heeft, zorgde donderdag voor nieuwe records op Wall Street. De belangrijkste beursgraadmeters in New York zijn met de hoogste slotstanden ooit de handel uit gegaan, nadat maker van chips voor AI-toepassingen Nvidia na sterke resultaten de grootste koerssprong ooit neerzette.

5 uur geleden
Europese witwaswaakhond naar ECB-thuisstad Frankfurt

BRUSSEL (ANP) - De nieuwe Europese witwaswaakhond wordt ondergebracht in Frankfurt. De Duitse stad, die ook al de Europese Centrale Bank (ECB) herbergt, is verkozen boven onder meer Parijs, Brussel en Madrid.

6 uur geleden
Recordresultaten Kinepolis na succes met Barbie en Super Mario

GENT (ANP/BELGA) - De Belgische bioscoopketen Kinepolis, met negentien vestigingen ook een grote speler in Nederland, heeft vorig jaar recordresultaten geboekt. In het eerste volledige jaar zonder coronamaatregelen zag de keten de bezoekersaantallen weer flink aantrekken, vooral geholpen door een sterke filmzomer met films als Barbie en Oppenheimer. Ook The Super Mario Bros. Movie was vorig jaar een grote publiekstrekker.

7 uur geleden
Topman Nvidia hoort bijna bij 20 rijkste mensen ter wereld

SANTA CLARA (ANP/BLOOMBERG) - Topman Jensen Huang van chipconcern Nvidia hoort bijna bij de rijkste twintig mensen ter wereld. Door de enorme koerswinst van zijn bedrijf op Wall Street werd hij donderdag in een klap zo'n 8,5 miljard dollar rijker.

9 uur geleden
Flinke koerssprong Nvidia helpt beurswaarde ASML verder omhoog

AMSTERDAM (ANP) - Chipmachinemaker ASML was donderdag de grote winnaar bij de hoofdfondsen aan de Amsterdamse beurs. Het aandeel profiteerde van de enorme koerssprong van chipconcern Nvidia op Wall Street. Ook branchegenoten ASMI en Besi gingen met flinke winsten de handel uit.

10 uur geleden