Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Tesla omlaag op Wall Street na dodelijk ongeluk met auto

Tesla omlaag op Wall Street na dodelijk ongeluk met auto

NEW YORK (ANP) - Het aandeel Tesla ging maandag omlaag op de beurzen in New York na een dodelijk ongeluk met een mogelijk zelfrijdende auto van Tesla in de Amerikaanse staat Texas. Verder verwerkten beleggers cijfers van frisdrankproducent Coca-Cola en motorfietsenbouwer Harley-Davidson. De hoofdgraadmeters op Wall Street sloten lager, na de nieuwe recordstanden op vrijdag.

Tesla verloor 3,4 procent. Volgens de politie in Houston zat een van de inzittenden vermoedelijk op de passagiersstoel en de ander op de achterbank toen de Tesla Model S van de weg raakte en tegen een boom reed. Naar verluidt zou de auto op zijn automatische piloot hebben gereden toen het ongeval zaterdag plaatsvond. Het duurde uren voordat de brandende auto was geblust omdat de batterijen van de elektrische auto vlam bleven vatten. Er wordt verder onderzoek naar de zaak gedaan, onder meer door verkeersdienst National Transportation Safety Board (NTSB).

Coca-Cola ging 0,6 procent omhoog. Het bedrijf heeft nog altijd last van de coronacrisis omdat bijvoorbeeld de verkoop aan de horeca wordt geraakt. In landen waar economie├źn langzaam weer opengaan merkt de onderneming herstel. Dit jaar wordt daarom op meer winst en omzet gerekend. Verder wil Coca-Cola zijn Zuid-Afrikaanse bottelaar CCBA naar de beurs brengen.

Harley-Davidson

De toonaangevende Dow-Jonesindex eindigde met een min van 0,4 procent op 34.077,63 punten. De brede S&P 500 daalde 0,5 procent tot 4163,26 punten en de technologiebeurs Nasdaq zakte 1 procent tot 13.907,67 punten.

Motorfietsenfabrikant Harley-Davidson verraste met veel beter dan verwachte resultaten en het aandeel steeg bijna 10 procent. Daarmee lijkt de ingezette strategie, waarbij het bedrijf zich meer richt op segmenten waar het sterk in is, zoals touringmotoren en de grotere cruiser-modellen, de juiste.

GameStop

Ook gamewinkelketen GameStop (plus 6,3 procent) wist de aandacht op zich gericht. Het bedrijf maakte bekend dat topman George Sherman uiterlijk komende zomer vertrekt. Een nieuwe roerganger moet helpen bij de overgang naar een meer e-commercebedrijf. Voor het weekend werd nog bekend dat Sherman 12 miljoen dollar aan aandelen van GameStop had verkocht.

De euro was 1,2034 dollar waard, tegen 1,1983 dollar bij het slot in Europa. De prijs van een vat Amerikaanse olie klom 0,5 procent tot 63,53 dollar. Brentolie kostte 0,6 procent meer op 67,13 dollar per vat.

Meer uit Financieel

Jongeren kopen massaal caravans en campers

UTRECHT (ANP) - Het caravan- en camperbezit onder jongeren is de afgelopen jaren fors gestegen. Tussen 1 januari 2020 en 1 september 2023 steeg het bezit onder Nederlanders tot en met 25 jaar met liefst 53 procent, in de categorie 26 tot en met 35 jaar gaat het om een toename van 35,5 procent. Het totale aantal van dit soort kampeermiddelen in Nederland groeide in deze periode met 7 procent, meldt de Kampeer en Caravan Industrie (KCI).

43 minuten geleden
Producenten krijgen ook korting op niet volledig duurzaam plastic

LEIDSCHENDAM (ANP) - Producenten en importeurs, die verpakte producten op de markt brengen, krijgen vanaf volgend jaar ook korting op het bedrag dat ze betalen voor het inzamelen en recyclen van plastic als de verpakkingen niet helemaal duurzaam zijn. Nu krijgen bedrijven alleen korting als verpakkingen volledig milieuvriendelijk zijn. Veel producenten en importeurs vinden het echter te moeilijk om aan alle eisen te voldoen. Daarom krijgen zij vanaf januari al een beetje korting als plastic verpakkingen iets duurzamer zijn.

2 uur geleden
Beleggers kijken naar banenrapport, oliebesluit en gasmarkt

AMSTERDAM (ANP/RTR) - In de eerste handelsweek van de nieuwe beursmaand oktober zal de aandacht van beleggers vooral uitgaan naar het belangrijke banenrapport van de Amerikaanse overheid. Ook komen de landen van oliekartel OPEC en bondgenoten als Rusland weer bij elkaar voor een besluit over de olieprijzen. En het is interessant om de gasprijzen in de gaten te houden. Deze week is de eerste week na het dichtdraaien van de gaskraan in Groningen.

10 uur geleden
Vakbond FNV kondigt werkonderbrekingen aan in houthandel

UTRECHT (ANP) - Vakbond FNV roept medewerkers in de houthandel op om komende tijd soms voor bepaalde tijd hun werk neer te leggen. Daarmee wil de bond zijn eisen voor een nieuwe cao kracht bijzetten. De eerste werkonderbrekingen staan maandag gepland bij een reeks vestigingen van Jongeneel en PontMeyer in Den Bosch, Eindhoven, Oss en Tilburg.

13 uur geleden
Chinese lotenverkoop fors omhoog te midden van haperende economie

BEIJING (ANP/RTR/BLOOMBERG) - De verkoop van loten voor loterijen is fors omhoog gegaan in China, te midden van de toegenomen zorgen over de Chinese economie en de flink opgelopen jeugdwerkloosheid. Volgens de laatste cijfers van de overheid van het Aziatische land ligt de lotenverkoop dit jaar vooralsnog meer dan 50 procent hoger dan vorig jaar.

14 uur geleden
Koers Bitcoin kent eerste kwartaalverlies van dit jaar

NEW YORK (ANP/BLOOMBERG) - De bitcoin kende van juli tot en met september zijn eerste kwartaalverlies van dit jaar. 's Werelds meest bekende cryptomunt, die momenteel wordt verhandeld rond de 27.000 dollar, zakte ongeveer 11 procent in waarde. Volgens kenners heeft dat onder meer te maken met de toegenomen onzekerheid over de economie en het vooruitzicht dat de rente waarschijnlijk nog langere tijd op een hoog niveau zal blijven. Ook is er de laatste tijd veel onrust rond de grote cryptobeurs Binance.

14 uur geleden
Nieuwste iPhone kan erg heet worden, Apple werkt aan oplossing

CUPERTINO (ANP/BLOOMBERG) - De nieuwste iPhone kan in de eerste dagen na aanschaf erg heet worden vanwege een bug in de nieuwste iOS 17-software en de overuren die het apparaat dan moet maken voor het updaten van apps. Dat heeft Apple toegegeven na klachten van gebruikers dat hun iPhone 15 Pro soms te warm werd om aan te raken. Het Amerikaanse concern zegt binnenkort met oplossingen te komen. Gebruikers zouden niet bang hoeven te zijn dat hun telefoon schade ondervindt.

17 uur geleden