Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Tesla omlaag op Wall Street in afwachting van nieuwe plannen

Tesla omlaag op Wall Street in afwachting van nieuwe plannen

NEW YORK (ANP) - Tesla was op de beurs in New York dinsdag een van de verliezers. Bij beleggers beginnen de zenuwen toe te nemen vanwege het 'masterplan' dat topman Elon Musk woensdag naar buiten brengt. Dan praat de maker van elektrische auto's investeerders bij. De beurskoers van Tesla is de laatste tijd nog flink gestegen. Maar kenners vrezen dat de kans daardoor aanwezig is dat de woorden van Musk juist zullen tegenvallen.

Tesla leverde dinsdag bijna 1 procent aan beurswaarde in. Tesla was ook om een andere reden in het nieuws. De fabrikant gaat een fabriek openen in het noorden van Mexico, maakte het Mexicaanse staatshoofd Andrés Manuel López Obrador bekend. Het is de eerste fabriek van Tesla ten zuiden van de Amerikaanse grens en hij maakt deel uit van de plannen van Musk om de wereldwijde productie uit te breiden.

De algehele stemming op Wall Street was terughoudend na het voorzichtige herstel een dag eerder. De zorgen over de hoge inflatie en de renteverhogingen door de centrale banken om die inflatie te bestrijden, bleven boven de markten hangen. De Dow-Jonesindex sloot 0,7 procent lager op 32.656,70 punten. De breder samengestelde S&P 500 daalde 0,3 procent tot 3970,15 punten en techbeurs Nasdaq zakte 0,1 procent tot 11.455,54 punten. Ondanks het sterke begin van het jaar tekenden de hoofdgraadmeters op de laatste dag van februari het tweede maandverlies op rij op.

Zoom Video Communications

Zoom Video Communications behoorde tot de stijgers. De videochatdienst, die enorm populair werd tijdens de coronapandemie, presteerde afgelopen kwartaal beter dan verwacht. Ook de vooruitzichten voor het huidige kwartaal vielen mee. Het bedrijf liet daarnaast weten kunstmatige intelligentie (AI) te willen gebruiken voor zijn diensten en werd daarop door beleggers ruim 1 procent hoger gezet.

Winkelbedrijf Target won ook ongeveer 1 procent na meevallende resultaten. De warenhuisketen boekte meer omzet en winst dan verwacht in het laatste kwartaal van 2022. Target, dat had gewaarschuwd voor een mogelijk zwak feestdagenseizoen, wist daarmee voor het eerst in drie kwartalen beter te presteren dan kenners hadden voorzien. De vooruitzichten voor dit jaar vielen wel wat tegen. Later deze week komen andere grote Amerikaanse retailers als Lowe's, Costco, Macy's en Best Buy nog met kwartaalcijfers.

Dollar- en oliekoers

De euro was 1,0576 dollar waard, tegenover 1,0600 dollar bij het slot van de Europese beurzen eerder op de dag. Een vat Amerikaanse olie kostte 1,6 procent meer op 76,85 dollar per vat. Brentolie werd 1,8 procent duurder op 83,89 dollar per vat.

Meer uit Financieel

Steeds meer 15- en 16-jarigen aan het werk

DEN HAAG (ANP) - Steeds meer 15- en 16-jarigen zijn de afgelopen jaren gaan werken. Bijna een derde van de werkenden ging aan de slag als vakkenvuller. Ook werkten ze relatief vaak in de horeca, als verkoopmedewerker in de detailhandel of achter de kassa.

3 uur geleden
Steeds meer 15- en 16-jarigen aan het werk

DEN HAAG (ANP) - Steeds meer 15- en 16-jarigen zijn de afgelopen jaren gaan werken. Bijna een derde van de werkenden ging aan de slag als vakkenvuller. Ook werkten ze relatief vaak in de horeca, als verkoopmedewerker in de detailhandel of achter de kassa.

4 uur geleden
Vakbond ziet zo'n 60 werknemers Aviko staken om cao-conflict

UTRECHT (ANP) - Vakbond FNV bestempelt de stakingen bij Aviko in Lomm en Steenderen als een succes. Volgens vakbondsbestuurder Robert Wonnink deden in totaal zestig tot zeventig werknemers van de aardappelspecialist mee aan de acties. De actie in Lomm is zondagochtend beëindigd, die in Steenderen duurt tot zondag 23.00 uur, zegt een woordvoerder van Aviko.

11 uur geleden
Week na beursrecords gaat aandacht belegger uit naar inflatie

AMSTERDAM (ANP) - De komende beursweek maakt duidelijk of de recordreeks op de internationale aandelenmarkten een vervolg krijgt. In New York bereikten de Dow-Jonesindex en S&P 500 afgelopen week hun hoogste niveau ooit, onder andere dankzij beter dan verwachte cijfers van chipbedrijf Nvidia. Nu gaat de aandacht uit naar de kwartaalresultaten van een aantal grote bedrijven, maar ook nieuwe inflatiecijfers kunnen het gemoed van beleggers beïnvloeden.

12 uur geleden
WTO richt miljoenenfonds op om vrouwelijke ondernemers te steunen

GENÈVE (ANP/AFP) - De Wereldhandelsorganisatie (WTO) heeft een fonds opgericht voor hulp aan vrouwelijke ondernemers in armere landen bij het digitaliseren van hun bedrijf. Voor het initiatief is 50 miljoen dollar beschikbaar.

13 uur geleden
Britse premier pleit voor afpakken bevroren Russische tegoeden

LONDEN (ANP/RTR/DPA) - Westerse landen moeten meer durf tonen in de economische strijd tegen Rusland en bijvoorbeeld bevroren tegoeden afpakken. Dat stelt de Britse premier Rishi Sunak in een opiniestuk in de Sunday Times.

14 uur geleden
Vakbond pleit voor dialoog over uitbreiding Duitse Tesla-fabriek

BERLIJN (ANP) - Tesla en inwoners van het Duitse plaatsje Grünheide moeten met elkaar in gesprek over de uitbreiding van een fabriek van de elektrische-autoproducent. Dat zegt de machtige vakbond voor metaalwerkers IG Metall nadat inwoners van de gemeente bij Berlijn tegen de uitbouw van de fabriek hadden gestemd. De vakbond zelf is voorstander van uitbreiding en hoopt dat Tesla zorgen van omwonenden weg kan nemen.

17 uur geleden