Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Tesla moet ex-werknemer 118 miljoen euro betalen na racisme

Tesla moet ex-werknemer 118 miljoen euro betalen na racisme

SAN FRANCISCO (ANP/RTR/BLOOMBERG) - Een federale jury in San Francisco heeft Tesla veroordeeld tot het betalen van een schadevergoeding van 137 miljoen dollar (118 miljoen euro) aan de zwarte voormalig werknemer Owen Diaz, omdat die te maken kreeg met een racistische werkomgeving. Diaz was als uitzendkracht werkzaam in de Tesla-fabriek in Fremont in het noorden van Californië in 2015 en 2016.

De jury kwam tot de conclusie dat het bedrijf er niet in was geslaagd om te voorkomen dat de werknemer racistisch werd behandeld. De schadevergoeding bestaat uit 6,9 miljoen dollar voor emotionele schade en 130 miljoen als straf, meldt een van Diaz' advocaten. Tesla en de advocaat van het bedrijf reageerden nog niet op verzoeken om een reactie.

Tesla verklaarde eerder dat het nooit de intentie had om de rechten en veiligheid van zwarte werknemers te veronachtzamen en dat alle door Diaz gemelde incidenten waren onderzocht en opgelost. De advocate van Tesla zei ook tegen de jury dat de claims van Diaz niet werden ondersteund door bewijs.

Meer uit Financieel

IMF-lening van 15,6 miljard dollar Oekraïne formeel goedgekeurd

WASHINGTON (ANP/RTR) - Het Internationaal Monetair Fonds (IMF) heeft een vierjarig financieringspakket van 15,6 miljard dollar (omgerekend zo'n 14,4 miljard euro) voor Oekraïne goedgekeurd. Daarmee ligt het besluit formeel vast, nadat het IMF en Oekraïne anderhalve week geleden een voorlopige overeenkomst hadden gesloten.

50 minuten geleden
Royal FloraHolland draait verlies door hoge energiekosten

AALSMEER (ANP) - Royal FloraHolland heeft vorig jaar afgesloten met rode cijfers. De bloemenveiling eindigde een jaar eerder nog met een winst, maar in 2022 drukten de hoge energiekosten flink op het resultaat. Ook een afboeking van het failliet verklaarde Floriworld, een soort themapark voor de sierbloementeelt, droeg bij aan het verlies.

1 uur geleden
ING-personeel Noord-Holland, Utrecht en Flevoland staakt dinsdag

AMSTERDAM (ANP) - Medewerkers van ING-kantoren in Noord-Holland, Flevoland en Utrecht gaan dinsdag staken. Dat meldt vakbond FNV, die medewerkers van ING-kantoren in de provincies oproept naar Amsterdam te komen voor een manifestatie. Deze week legde het ING-personeel uit Noordoost-Nederland al het werk neer.

1 uur geleden
Kazachstan wil olieleveringen aan Duitsland vervijfvoudigen

ASTANA (ANP/DPA) - Kazachstan wil de olie-export voor de maand april verhogen van 20.000 ton naar 100.000 ton. Kazachstan begon begin dit jaar met het leveren van de olie, waardoor Duitsland minder afhankelijk is van Russische olie.

2 uur geleden
Philips opnieuw dagwinnaar AEX op groen Damrak

AMSTERDAM (ANP) - Philips stond aan het einde van de handelsdag vrijdag opnieuw bovenaan de AEX met een stijging van 2,4 procent. Dat is voor de tweede dag op rij, nadat het zorgtechnologieconcern donderdag ook al de grote winnaar was op Beursplein 5. Beleggers lijken nog altijd positief gestemd over uitlatingen van topman Roy Jakobs, die verklaarde waarschijnlijk dit jaar een akkoord te kunnen sluiten met patiënten die economische schade hebben geleden door defecte slaapapneuapparaten.

3 uur geleden
Maersk-dochter investeert miljard euro in uitbreiding Rotterdam

ROTTERDAM (ANP) - Het Deense containeroverslagbedrijf APM Terminals steekt een miljard euro in de verdubbeling van zijn capaciteit in de Rotterdamse haven. De uitbreiding is nodig omdat de vraag naar goederen gestegen is, legde topman Allard Castelein van Havenbedrijf Rotterdam uit tijdens de officiële aftrap van de uitbreiding. Maar de Deense expansie helpt Rotterdam ook om de grootste haven van Europa te blijven.

3 uur geleden
Arriva: woensdag verkennend gesprek over kleine cao streekvervoer

HEERENVEEN (ANP) - Vakbonden en werkgevers gaan woensdag in gesprek over de cao multimodaal, de kleinere cao in het streekvervoer die geldt voor 1300 werknemers. Het betreft een verkennend gesprek, laat vervoerder Arriva weten. Eerder meldden bonden en werkgeversvereniging VWOV dat de onderhandelingen worden hervat voor een andere cao in het streekvervoer, die geldt voor 13.000 medewerkers.

3 uur geleden