Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Tesla levert eerste Cybertrucks af aan klanten

Tesla levert eerste Cybertrucks af aan klanten

AUSTIN (ANP/BLOOMBERG) - Tesla levert na twee jaar van vertragingen en productieproblemen donderdag zijn eerste Cybertrucks af. Volgend jaar moet het futuristisch uitziende voertuig in massaproductie gaan, maar of dat gaat lukken is de vraag.

Tesla-topman Elon Musk levert de roestvrijstalen Cybertrucks, voorzien van kogelvrij glas, persoonlijk af aan klanten op het hoofdkantoor in Austin. Met de Cybertruck zet Tesla zijn eerste schreden op de zeer competitieve pickup-markt in de Verenigde Staten. Niet iedereen is overtuigd van de winstgevendheid van het nieuwe voertuig. Grote vraag is ook of het ongebruikelijke ontwerp kopers niet zal afschrikken.

Een prototype van de elektrische truck werd bijna vier jaar geleden voor het eerst getoond. De truck zou aanvankelijk al eind 2021 verkrijgbaar zijn, maar door de coronapandemie, tekorten in de toeleveringsketen, inflatie en technische problemen ontstond er forse vertraging.

Prijzen

De Cybertruck moest oorspronkelijk 40.000 dollar gaan kosten, maar Tesla heeft sindsdien de prijzen en specificaties van de Cybertruck van zijn website verwijderd. Musk zei vorige maand dat ergens in 2025 een productie van 250.000 voertuigen op jaarbasis mogelijk moet zijn.

Tesla bindt met de Cybertruck de strijd aan met Ford, Stellantis en General Motors. De Chevrolet Silverado van General Motors is al jaren een van de populairste auto's in de VS.

Meer uit Financieel

Recordomzet voor Arcadis, een derde meer winst

AMSTERDAM (ANP) - Advies- en ingenieursbureau Arcadis heeft vorig jaar een recordomzet behaald, maar zag de groei in het laatste kwartaal wel afzwakken. De operationele winst groeide in het afgelopen jaar met een derde tot 391 miljoen euro.

4 minuten geleden
Veevoerbedrijf ForFarmers houdt verlies beperkt

LOCHEM (ANP) - Veevoerbedrijf ForFarmers heeft vorig jaar afgesloten met een verlies, maar zag de resultaten in de tweede jaarhelft verbeteren. De prijzen voor grondstoffen daalden, waardoor de winstgevendheid in de loop van 2023 verbeterde. Tegelijkertijd wijst het beursgenoteerde bedrijf op moeilijke omstandigheden voor veehouders. Zij krijgen in West-Europa te maken met strengere regels rond duurzaamheid. Vorig jaar zat de vele regen en vogelgriep ook veel klanten van ForFarmers dwars.

33 minuten geleden
Stakingen volgens Aviko 'schadelijk en buitenproportioneel'

RIJSWIJK (ANP) - Aardappelverwerker Aviko noemt de nieuwe stakingen waartoe vakbond FNV heeft opgeroepen "schadelijk en buitenproportioneel". Een derde staking binnen een week staat volgens de directie van het bedrijf niet in verhouding tot het onderhandelingsvoorstel dat op tafel ligt, waarover al een akkoord is bereikt met CNV.

44 minuten geleden
Japanse beursindex Nikkei breekt record uit 1989

TOKIO (ANP/AFP) - De Nikkei op de beurs in Tokio heeft donderdag een nieuw recordniveau bereikt. De Japanse hoofdindex eindigde 2,2 procent hoger op 39.098,68 punten en overtrof daarmee eindelijk het oude record uit 1989. De Nikkei sloot op 29 december 1989 op 38.915,87 punten. Dat gebeurde tijdens het hoogtepunt van de zeepbeleconomie in Japan.

49 minuten geleden
Verzuim door griep bereikt piek in januari

SON (ANP) - Het aantal nieuwe ziekmeldingen heeft in januari het hoogste punt van het griepseizoen tot nu toe bereikt, melden arbodiensten ArboNed en HumanCapitalCare. In de eerste maand van het jaar kwam het aantal ziekmeldingen uit op 85 per 1000 medewerkers. In voorgaande maanden varieerde dit aantal van 55 in september tot 83 in november 2023. De stijging houdt verband met een toename in het aantal griepgevallen, maar volgens de arbodienst lijkt de piek inmiddels bereikt.

1 uur geleden
Ook personeel frietfabriek van Aviko in Lomm legt werk neer

LOMM (ANP) - Medewerkers van aardappelverwerker Aviko in het Limburgse Lomm leggen ook het werk neer, meldt vakbond FNV. Ze volgen daarmee hun collega's in het Gelderse Steenderen, die woensdagavond al opnieuw in staking zijn gegaan. De machines in de frietfabriek in Lomm zijn donderdag om 06.00 uur uitgegaan en worden pas zondagmorgen weer opgestart.

1 uur geleden
Denktank: grote concerns zwijgen over gevolgen uitstoot klimaat

LONDEN (ANP) - Grote vervuilende bedrijven vermelden in hun jaarrekeningen vaak niets over de gevolgen die hun uitstoot heeft voor het klimaat. Dat stelt de financiƫle denktank Carbon Tracker.

7 uur geleden