Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Tesla kan nieuwe Duitse fabriek naar verwachting snel opstarten

Tesla kan nieuwe Duitse fabriek naar verwachting snel opstarten

BERLIJN (ANP/BLOOMBERG) - Tesla begint waarschijnlijk nog voor het einde van het jaar met het fabriceren van elektrische auto's in zijn nieuwe Duitse 'gigafabriek' in de buurt van Berlijn. Dat meldt het Duitse blad Automobilwoche. Naar schatting zullen er in de eerste helft van volgend jaar al 30.000 voertuigen in elkaar gezet worden.

Tesla begon in 2019 al met de bouw van de autoassemblagefabriek, nadat het bedrijf een voorlopige goedkeuring had gekregen. Topman Elon Musk had eerder gezegd dat hij van plan was om dit jaar de productie te starten in de fabriek. Dit had eigenlijk in juli al moeten gebeuren. De lokale autoriteiten zijn echter nog steeds bezig met het evalueren van de milieueffecten van de fabriek, waarbij er vooral zorgen zijn over het waterverbruik.

Het doorgaans goed ingevoerde Automobilwoche stelt dat de toezichthouders naar verwachting binnen enkele dagen de benodigde vergunningen zullen verlenen. Dan moet het mogelijk zijn om de productie op te starten en in januari te beginnen met de echte serieproductie.

0 reacties

Om te reageren moet je eerst even inloggen.

Meer uit Financieel

Tesla boekt recordwinst in slotkwartaal 2021

AUSTIN (ANP) - De maker van elektrische auto's Tesla heeft het laatste kwartaal van 2021 afgesloten met een recordwinst van 2,3 miljard dollar, omgerekend iets meer dan 2 miljard euro. Dat betekende op jaarbasis een stijging met 760 procent. De sterke groei is onder meer te danken aan een in gebruik genomen fabriek in China, waar het auto's voordeliger kan produceren.

53 minuten geleden
Bloomberg: ECB wil van banken blootstelling aan Rusland weten

FRANKFURT (ANP) - De Europese Centrale Bank (ECB) wil naar verluidt van Europese banken weten hoeveel geld ze uit hebben staan in Rusland. De stap van de Europese toezichthouder, waarover persbureau Bloomberg op basis van ingewijden over bericht, volgt op de oplopende spanningen rondom Oekraïne.

55 minuten geleden
Wijziging belastingregels goed te merken op woningmarkt

DEN HAAG (ANP) - De gewijzigde belastingregels per 1 januari 2021 zijn goed te merken in de woningmarktcijfers. Zo is voor het eerst in jaren het aantal starters op de woningmarkt gestegen, meldt het Kadaster. Maar de instantie zegt daarbij gelijk dat de vergelijking tussen het slotkwartaal van 2021 met het eind van 2020 mank gaat. Dit vanwege het belastingvoordeel dat per 1 januari vorig jaar gold voor starters tot 35 jaar oud. Daardoor stelden vele koopstarters hun koopambities tot in het nieuwe jaar uit.

2 uur geleden
EIB: bouwsector wacht robuuste groei in komende jaren

AMSTERDAM (ANP) - De bouwsector zal de komende jaren te maken krijgen met een sterke productiegroei. Daardoor zal ook de krapte op de arbeidsmarkt in de sector verder toenemen. Dat concludeert het Economisch Instituut voor de Bouw (EIB) in een nieuw rapport.

3 uur geleden
Amerikaanse centralebankenkoepel hint op rentestap in maart

WASHINGTON (ANP/RTR/BLOOMBERG) - De Federal Reserve heeft de Amerikaanse rente woensdag als verwacht ongemoeid gelaten. De kans dat bij de volgende beleidsvergadering van de centralebankenkoepel in maart de rente wordt verhoogd is wel groot. Volgens Fed-preses Jerome Powell kan de Fed de rentes dan verhogen zonder daarbij de arbeidsmarkt te verstoren, zei hij in een toelichting.

3 uur geleden
Geen vrachtvluchten Lufthansa via Frankfurt door omikron

FRANKFURT (ANP) - Luchtvaartmaatschappij Lufthansa verbiedt doorvoer van vracht via zijn hub in Frankfurt. Door een toenemend aandeel corona-infecties en het daarmee gepaard gaande ziekteverzuim heeft de maatschappij te weinig mankracht om de vluchten af te handelen.

4 uur geleden
Nord Stream 2 richt Duitse dochteronderneming op

SCHWERIN (ANP/DPA) - De uitbater van gaspijpleiding Nord Stream 2 heeft een dochteronderneming opgericht om de certificering van de leiding rond te krijgen. Gastransportbedrijf Gas for Europe is met zijn hoofdkantoor in het Duitse Schwerin gevestigd, zo werd woensdag bekendgemaakt.

5 uur geleden