Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Tesla hoger op Wall Street na cijfers productie en leveringen

Tesla hoger op Wall Street na cijfers productie en leveringen

NEW YORK (ANP) - Tesla behoorde dinsdag tot de stijgers op de aandelenbeurzen in New York. Het bedrijf maakte meevallende cijfers bekend over de productie en leveringen van elektrische auto's in het afgelopen kwartaal.

Het Amerikaanse bedrijf leverde in het tweede kwartaal bijna 444.000 auto's aan klanten, aanzienlijk meer dan de 387.000 stuks in het voorgaande kwartaal. Vergeleken met het tweede kwartaal van vorig jaar gaat het om een daling van 4,8 procent. Toch zijn de leveringsaantallen boven de verwachtingen van marktkenners. Volgens het bedrijf werden er in het tweede kwartaal bijna 411.000 auto's gebouwd. Aandelen Tesla gingen kort na de opening 4,6 procent omhoog. Maandag won Tesla al 6 procent.

De Dow-Jonesindex noteerde kort na opening een fractie lager op 39.165 punten. De breder samengestelde S&P 500 zakte 0,2 procent tot 5465 punten en de technologiegraadmeter Nasdaq daalde 0,3 procent tot 17.834 punten. Op maandag, de eerste handelsdag van de tweede jaarhelft, waren nog plussen tot 0,8 procent op de koersenborden te zien.

Beleggers

Beleggers op Wall Street luisteren dinsdag naar wat voorzitter Jerome Powell van de Federal Reserve te zeggen heeft. De Amerikaanse centralebankpresident doet mee aan een paneldiscussie op het forum voor centrale bankiers van de Europese Centrale Bank (ECB) in het Portugese Sintra. Ook ECB-president Christine Lagarde doet mee aan die discussie. Mogelijk zegt Powell wat over het toekomstige rentebeleid van de Fed.

Verder komen er nog cijfers over de vacatures in de Verenigde Staten. Eind deze week staat ook het belangrijke banenrapport van de overheid op de agenda. De arbeidsmarkt speelt een belangrijke rol bij het rentebeleid van de Fed. Deze week komen dan ook nog de notulen van de meest recente vergadering van de Fed naar buiten. Die zullen ook bestudeerd worden voor aanwijzingen over het rentebeleid.

Mediabedrijf Paramount Global klom 3,6 procent. Miljardair Barry Diller zou met zijn digitale mediaconglomeraat IAC een overnamebod op Paramount bestuderen.

Meer uit Financieel

Airlines omlaag op verder positief gestemde Europese beurzen

AMSTERDAM (ANP) - Luchtvaartmaatschappijen eindigden maandag in het rood op de Europese beurzen. Ryanair heeft de winst het afgelopen kwartaal fors zien dalen door flinke druk op de ticketprijzen. De Ierse budgetvlieger verwacht ook voor de belangrijke zomerperiode dat de ticketprijzen lager zijn dan eerder gedacht. Het aandeel noteerde bij het slot 17 procent lager op de aandelenbeurs in Dublin. EasyJet, een andere budgetvlieger, verloor ruim 7 procent in Londen.

30 minuten geleden
Vergelijker: autopremie steeds hoger door dure elektrische auto's

EINDHOVEN (ANP) - Automobilisten zijn steeds meer geld kwijt aan hun autoverzekering. De gemiddelde premie is inmiddels opgelopen tot 90,38 euro per maand, een stijging van ruim 9 procent vergeleken met januari vorig jaar. Dat meldt de financiƫle vergelijkingssite Geld.nl op basis van eigen onderzoek. De kenners verwachten dat de verzekeringspremie voorlopig blijft stijgen.

2 uur geleden
Techaandelen herstellen op Wall Street na recente zware verliezen

NEW YORK (ANP) - De grote Amerikaanse techbedrijven wisten maandag wat te herstellen op de aandelenbeurzen in New York. De S&P 500-index en techgraadmeter Nasdaq beleefden vorige week nog de slechtste beursweek sinds april dit jaar door de verkoopgolf in de techsector. Beleggers deden hun techaandelen vorige week van de hand door zorgen over de sterk gestegen waarderingen van deze aandelen. Deze week maken de resultaten van Tesla en Google-moederbedrijf Alphabet mogelijk duidelijk of de hoge waarderingen in de techsector gerechtvaardigd zijn.

2 uur geleden
Verkoop illegale Chinese fatbikes verpest imago, vindt fabrikant

DOETINCHEM (ANP) - De verkoop van illegale, makkelijk op te voeren fatbikes door Chinese fabrikanten verpest het imago van de fietsen. Dat stelt Niels Willems, medeoprichter van fatbikefabrikant Brekr en initiatiefnemer van het Convenant Veilige Fatbikes samen met drie andere Nederlandse fabrikanten. De fatbike wint snel aan populariteit in Nederland, maar onterecht is het beeld ontstaan dat het een onveilige fiets is, aldus Willems, die inschat dat dit jaar al 50.000 fatbikes zijn gekocht in Nederland.

4 uur geleden
ACM spreekt Meta aan op misleiding consumenten met term 'gratis'

DEN HAAG (ANP) - Europese consumententoezichthouders, waaronder de Nederlandse Autoriteit Consument en Markt (ACM), spreken Meta aan op misleiding van consumenten bij de introductie van betaalde accounts. Volgens de waakhonden heeft het Amerikaanse techbedrijf consumenten onder druk gezet bij het bieden van de keuze tussen een betaalde en een zogenaamd 'gratis' versie van Facebook of Instagram.

4 uur geleden
Bijna 6 miljoen reizigers Schiphol in juni, meer dan vorig jaar

SCHIPHOL (ANP) - Schiphol heeft in juni bijna 6 miljoen passagiers verwerkt, wat 5 procent meer is vergeleken met een jaar eerder. Ook het aantal vluchten van en naar de luchthaven ging omhoog.

5 uur geleden
Kosten van computerstoring 'heel lastig' in kaart te brengen

DEN HAAG (ANP) - De totale kosten van de wereldwijde computerstoring van afgelopen vrijdag zijn volgens onafhankelijk techexpert Bert Hubert "heel lastig" in kaart te brengen. "De uiteindelijke kosten van dit alles zijn enorm uitgespreid."

5 uur geleden