Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Tesla geeft extra korting in China om verkopen aan te jagen

Tesla geeft extra korting in China om verkopen aan te jagen

SHANGHAI (ANP/BLOOMBERG) - Tesla biedt meer kortingen aan Chinese klanten die deze maand nog een elektrische auto van de Amerikaanse fabrikant kopen. Daarmee probeert Tesla de verkopen op de belangrijke Chinese markt aan te jagen. De extra korting is de zoveelste geste van Tesla die in China te maken heeft met stevige concurrentie van lokale merken. Daarbij zou in de fabriek van Tesla in Shanghai ook sprake zijn van overcapaciteit.

Het autoconcern van miljardair Elon Musk geeft een extra korting van 6000 yuan (822 euro) voor Model 3 sedans en Model Y SUV's. Die auto's zijn vanaf 265.900 yuan en 288.900 yuan te koop als ook de overheidssubsidies van de prijzen zijn afgehaald.

Eind oktober verlaagde Tesla al de prijzen voor zijn auto's. Ook bood Tesla al kortingen op verzekeringen aan en stelde de automaker een aanbevelingsprogramma in. Elke Model 3 of Model Y die vandaag in China wordt besteld, wordt binnen een maand geleverd, zo staat op de website van Tesla. De wachttijd was eerder dit jaar nog 22 weken.

Zorgen

Eerder deze week kwam naar buiten dat Tesla de productie in zijn fabriek in Shanghai deze maand mogelijk met 20 procent verlaagt op maandbasis, al zou het bedrijf de productie wel weer snel op kunnen voeren als daar vraag naar is. Evengoed wakkeren de berichten de zorgen aan dat de verkopen van Tesla in de grootste automarkt ter wereld achterblijven bij de verwachtingen.

Het bedrijf leverde in november een recordaantal van 100.291 auto's af vanuit de fabriek in Shanghai, aldus China's Passenger Car Association eerder deze week. Daarbij werd niet aangegeven hoeveel auto's voor de binnenlandse markt waren en hoeveel er werden geëxporteerd.

Meer uit Financieel

FNV staakt eerste kwartaal 2023 net zo vaak als normaal in jaar

DEN HAAG (ANP) - FNV heeft in de eerste drie maanden van dit jaar al in 23 sectoren en bedrijven gestaakt. Volgens de vakbond is dat bijna net zo veel als het jaargemiddelde van de laatste tien jaar, dat op 24 ligt. Er is een recordaantal van dertig ultimatums verstuurd. Daaruit concludeert de bond dat "FNV-leden op meer werkvloeren bereid zijn actie te voeren voor een goede cao."

3 uur geleden
Bioscoopketen AMC hard omhoog op Wall Street na overnamegeruchten

NEW YORK (ANP) - Bioscoopketen AMC is op de beurs in New York 13 procent meer waard geworden. Beleggers reageerden op een artikel van nieuwssite Intersect waarin staat dat webwinkelconcern Amazon het bedrijf overweegt te kopen. Er zou nog geen bod zijn gedaan, maar het techbedrijf zou AMC-bioscopen willen gebruiken om door Amazon geproduceerde films onder de aandacht te brengen.

7 uur geleden
Senatoren uiten harde kritiek op toezichthouders banken in VS

NEW YORK (ANP/BLOOMBERG/RTR) - Amerikaanse financieel toezichthouders hebben van zowel Democraten als Republikeinen harde kritiek gekregen op hun optreden rond het omvallen van enkele regionale banken. Tijdens een hoorzitting in de Senaat kregen ze onder andere de vraag waarom ze niet eerder ingrepen bij de Silicon Valley Bank, die de risico's van stijgende rentes niet goed had afgedekt.

8 uur geleden
FTX-oprichter ook verdacht van omkoping Chinese beambten

NEW YORK (ANP/BLOOMBERG) - De van fraude verdachte oprichter van de failliete cryptobeurs FTX, Sam Bankman-Fried, heeft er nog een aanklacht bij gekregen. Openbaar aanklagers in New York betichten hem er nu ook van Chinese overheidsfunctionarissen te hebben omgekocht.

9 uur geleden
Voormalig Audi-baas krijgt mogelijk voorwaardelijke celstraf

MÜNCHEN (ANP/DPA) - De voormalige topman van Audi, Rupert Stadler, krijgt mogelijk een voorwaardelijke celstraf voor zijn aandeel in grootschalig gesjoemel met dieselauto's van het merk. Dan moet hij wel schuld bekennen, maakte de rechtbank van München bekend.

10 uur geleden
Veel mis met veiligheid afhandelaars op Schiphol, ziet inspectie

DEN HAAG (ANP) - Bij het werk van grondpersoneel op Schiphol is nog veel mis met de veiligheid. Regels die het werk rond gelande vliegtuigen veiliger moeten maken, werden vorig jaar vaak niet nageleefd. Ook meldden betrokkenen lang niet alle risicovolle situaties bij een bureau dat deze voorvallen analyseert, terwijl dit wel verplicht is.

10 uur geleden
ILT: meer waarschuwingen en boetes over nachtvluchten Schiphol

SCHIPHOL (ANP) - De Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT) heeft vorig jaar meer boetes en waarschuwingen uitgedeeld aan luchtvaartmaatschappijen omdat zij zonder geldige reden nachtvluchten hebben uitgevoerd op Schiphol. Volgens een rapport van de ILT werden vorig jaar vijfhonderd overtredingen van de regels rond zogenoemde nachtslots geconstateerd. Dat waren er 37 een jaar eerder.

11 uur geleden