Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Tesla fors omlaag op positief gestemd Wall Street

Tesla fors omlaag op positief gestemd Wall Street

NEW YORK (ANP) - Tesla is maandag haast 9 procent van zijn waarde kwijtgeraakt op Wall Street. Beleggers reageerden op tegenvallende leveringen van elektrische auto's in het derde kwartaal. De beurzen in New York waren in algemene zin juist positief gestemd en alle grote beursgraadmeters stegen hard, daarbij voortgestuwd door de hogere prijzen voor olie en metalen.

Tesla leverde afgelopen kwartaal 343.830 auto's af. Dat betekende een nieuw record, maar analisten rekenden in doorsnee op 358.000 auto's. Het bedrijf heeft naar eigen zeggen te maken met uitdagingen in de transportcapaciteit. De kwartaalleveringen zijn een belangrijke graadmeter voor Tesla. Topman Elon Musk trok verder de aandacht door op Twitter met een vredesplan voor de oorlog in Oekraïne te komen waarbij Rusland de Krim zou behouden, wat hem op veel kritiek kwam te staan.

De Dow-Jonesindex sloot met een winst van 2,7 procent op 29.490,89. De breed samengestelde S&P 500 steeg 2,6 procent tot 3678,43 punten en techbeurs Nasdaq werd 2,3 procent hoger gezet op 10.815,43 punten.

OPEC+

Olie werd flink duurder na berichten dat oliealliantie OPEC+ de productie flink wil verlagen. Daarmee willen de betrokken landen de prijzen stutten en dat werkte direct. Een vat Amerikaanse olie werd 4,6 procent meer waard op 83,15 dollar. Brentolie kostte 4 procent meer op 88,57 dollar per vat. Oliemaatschappijen als ExxonMobil, Chevron en ConocoPhillips wonnen tot 7,5 procent. Oliedienstverleners Baker Hughes, Schlumberger en Halliburton gingen tot ruim 7 procent vooruit.

Norwegian Cruise Lines steeg 0,4 procent. Het cruisebedrijf maakte bekend deze week al zijn coronamaatregelen te beëindigen. Dat betekent dat ook ongevaccineerde reizigers weer met de cruisemaatschappij mee kunnen.

Peloton

Fitnessapparatenmaker Peloton Interactive werd haast 8 procent hoger gezet. Dat bedrijf sloot een deal met hotelketen Hilton om zijn apparaten te gaan leveren aan die keten. De 5400 Hilton-hotels in de Verenigde Staten krijgen hometrainers en loopbanden van Peloton.

Biotechnoloog Myovant Sciences was een opvallende stijger met een koerssprong van ruim 36 procent. De Japanse grootaandeelhouder Sumitovant Biopharma heeft een bod gedaan om heel Myovant over te nemen, maar dat werd verworpen. Volgens Myovant is dat bod veel te laag en wordt het bedrijf daarmee ondergewaardeerd.

De euro was 0,9824 dollar waard. Bij het slot van de Europese beurzen was dat nog 0,9822 dollar.

Meer uit Financieel

INretail: winkeldrukte tijdens Black Friday-weekend behapbaar

DEN HAAG (ANP) - Winkeliers in verschillende binnensteden hebben zaterdag flink meer klanten ontvangen als gevolg van Black Friday. Wel spreekt brancheorganisatie INretail van "een gezellige drukte", in tegenstelling tot de laatste Black Friday zonder coronabeperkingen.

23 minuten geleden
FNV roept op tot actie voor eerlijke oplossing ‘inkomenscrisis’

AMSTERDAM (ANP) - Zo'n 4000 leden van vakbond FNV zijn zaterdag samengekomen in het Olympisch Stadion in Amsterdam. Daar protesteerden zij tegen "de inkomenscrisis" in Nederland, voor een "rechtvaardige samenleving en eerlijke oplossingen" voor de geldproblemen van Nederlanders. Er kwamen sprekers uit verschillende sectoren voorbij. FNV-voorzitter Tuur Elzinga sloot de manifestatie af met de inzet van de vakbond voor het aankomende jaar.

41 minuten geleden
Nederlanders deden online recordaantal Black Friday-aankopen

AMSTERDAM (ANP) - Black Friday heeft ondanks de inflatie geleid tot een recordaantal onlineverkopen. Niet alleen sloegen consumenten hun slag op vrijdag, ook gedurende de week wisten retailers al te profiteren van meer klandizie. Dat melden betalingsdienstverlener Klarna, creditcarduitgever ICS en Betaalvereniging Nederland.

5 uur geleden
Onderzoek: Duitsers halen broekriem steeds verder aan om inflatie

FRANKFURT (ANP/DPA) - De stijgende prijzen in Duitsland leiden ertoe dat steeds meer Duitsers letten op hun koopgedrag, merkt marktonderzoeker NielsenIQ op basis van onderzoek onder ruim 10.000 mensen. Als gevolg daarvan kopen mensen minder luxe producten of gaan ze minder vaak uit eten.

5 uur geleden
Seoul experimenteert met zelfrijdende bus, eigen route in centrum

SEOUL (ANP/AFP) - De Zuid-Koreaanse hoofdstad Seoul heeft sinds vrijdag een busroute waar geen buschauffeur aan te pas komt. De route is onderdeel van een experiment om mensen zich op hun gemak te laten voelen met zelfrijdende voertuigen op de weg.

6 uur geleden
Amerikanen gaven online recordbedrag uit tijdens Black Friday

SAN JOSE (ANP/RTR) - Amerikanen hebben tijdens Black Friday niet eerder zoveel geld uitgegeven in webshops, verwacht marktonderzoeker Adobe Analytics.

7 uur geleden
Amper oranjekoorts onder winkelend publiek

DEN HAAG (ANP) - De oranjekoorts is tijdens het lopende wereldkampioenschap in Qatar voetbal duidelijk minder hevig bij het winkelend publiek dan bij andere WK's en EK's. Sommige winkeliers hebben hun assortiment aan oranje artikelen tot een minimum beperkt en bij andere gaan de oranje vlaggetjes, petjes of kerstballen maar mondjesmaat over de toonbank.

8 uur geleden