Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Tesla en IBM uitblinkers op Wall Street

Tesla en IBM uitblinkers op Wall Street

NEW YORK (ANP) - De aandelenbeurzen in New York zijn woensdag met kleine uitslagen gesloten. Beleggers verwerkten de belofte van China om er alles aan te doen om verspreiding van het nieuwe coronavirus tegen te gaan. Technologieconcern IBM behoorde tot de winnaars na cijfers. Verder was er bovengemiddelde aandacht voor automaker Tesla.

De leidende Dow-Jonesindex sloot de sessie een fractie lager op 29.186,27 punten. De brede S&P 500 sloot juist iets hoger op 3321,75 punten en techgraadmeter Nasdaq won 0,1 procent tot 9383,77 punten.

IBM behaalde in het vierde kwartaal een marginaal hogere omzet dan een jaar eerder. Het was de eerste stijging van de opbrengsten in vijf kwartalen, geholpen door sterke resultaten van de cloudtak. Het aandeel won 3,4 procent.

Tesla

Tesla won dik 4 procent en zag zijn beurswaarde door de grens van 100 miljard dollar breken. Daarmee streefde de maker van louter elektrische auto's qua waarde Volkswagen voorbij. Het aandeel Tesla kreeg onder andere een zetje door een overwinning in een juridisch conflict met de Amerikaanse staat Michigan. Die gaf het merk onder voorwaarden toestemming om zijn auto's direct te verkopen aan consumenten, in plaats van via dealers.

Het aandeel Netflix verloor 3,6 procent. De streamingdienst wist qua aanwas van abonnees afgelopen kwartaal zijn eigen verwachtingen te overtreffen. Wel werd op de Amerikaanse markt de concurrentie van Disney+ gevoeld. De prognose voor nieuwe abonnees in het lopende, eerste kwartaal was verder minder dan analisten in doorsnee hadden verwacht.

Boeing

Boeing verloor 1,4 procent. De vliegtuigmaker verwacht de productie van de gewraakte 737 MAX voor de zomer te hervatten. Volgens Boeing-baas Dave Calhoun wordt het toestel niet geschrapt. Om aandeelhouders gerust te stellen, beloofde hij ook dat niet wordt getornd aan het dividendbeleid. Ook personeel dat tot voor kort aan het toestel werkte, hoeft volgens de Boeing-baas niets te vrezen.

De euro was 1,1093 dollar waard tegen 1,1086 dollar bij het slot van de Europese beurzen. Een vat Amerikaanse olie kostte 3 procent minder op 56,60 dollar. Brentolie zakte 2,4 procent in prijs tot 63,05 dollar per vat.

Meer uit Financieel

ABN AMRO: veel bedrijven nog niet voorbereid op zero-emissiezones

AMSTERDAM (ANP) - Veel transportbedrijven zijn waarschijnlijk niet op tijd klaar voor de zero-emissiezones die vanaf 2025 in tientallen steden worden ingevoerd. Daarvoor waarschuwen deskundigen van ABN AMRO na eigen onderzoek onder bijna 180 medewerkers van ondernemingen in de transportwereld.

5 uur geleden
Huishoudens sparen weer minder dan in coronatijd

DEN HAAG (ANP) - Nederlandse huishoudens hebben in de eerste drie maanden van dit jaar minder gespaard dan een jaar eerder, meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). In plaats daarvan gaven consumenten meer uit, onder meer door de gestegen prijzen. Maar ook de minder strenge coronaregels spelen een rol, want in het eerste kwartaal van dit jaar was er veel meer mogelijk dan een jaar terug toen onder meer de horeca dicht was.

5 uur geleden
Inzet van uitzendkrachten wordt duurder

DEN HAAG (ANP) - De inzet van uitzendkrachten wordt duurder nu de roep om extra personeel bij veel bedrijven flink is toegenomen. Volgens het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) was de prijsstijging in de uitzendbranche in de eerste drie maanden van dit jaar beduidend sterker dan in de voorgaande twee kwartalen.

5 uur geleden
Baas Bundesbank is het openlijk oneens met beslissing ECB

FRANKFURT (ANP/RTR/BLOOMBERG) - Het Duitse centralebankhoofd Joachim Nagel is het openlijk oneens met een belangrijke beslissing die de Europese Centrale Bank (ECB) vorige maand heeft genomen. Een week na de aankondiging dat de rente binnenkort omhoog gaat besloten de beleidsmakers bij de ECB namelijk om de onrust op de obligatiemarkten aan te pakken. De baas van de Bundesbank kan zich niet vinden in de oplossing die toen is gecommuniceerd.

7 uur geleden
Extra gaswinning in Noorwegen om gastoevoer op peil te houden

OSLO (ANP/BLOOMBERG) - De Noorse overheid stemt in met het opvoeren van de gaswinning voor een aantal grote gasvelden. Op die manier zou het Scandinavische land de flink opgevoerde export naar de rest van Europa langer vol kunnen houden.

10 uur geleden
EasyJet onderuit op beurs na plots vertrek operationeel directeur

AMSTERDAM (ANP) - EasyJet was maandag een grote verliezer op de Europese beurzen. De operationeel directeur van de Britse luchtvaartmaatschappij vertrok plotseling, net nu de prijsvechter kampt met veel geannuleerde vluchten en stakingen. Verder was het beeld bij beleggers op deze eerste dag van de week gemengd. Iedereen bleef terughoudend door de zorgen over een mogelijke recessie.

11 uur geleden
Wall Street viert Onafhankelijkheidsdag, beurzen gesloten

NEW YORK (ANP) - De aandelenbeurzen in New York blijven maandag de hele dag dicht vanwege de viering van Onafhankelijkheidsdag in de Verenigde Staten. Dinsdag opent Wall Street weer zijn deuren.

14 uur geleden