Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Tesla door Californië beschuldigd van misleidende reclame

Tesla door Californië beschuldigd van misleidende reclame

SACRAMENTO (ANP/BLOOMBERG) - Tesla is door de Californische toezichthouder DMV beschuldigd van misleidende reclame rond de zelfrijdende mogelijkheden van zijn auto's. Zo noemt Tesla de huidige variant Autopilot en test het een geavanceerdere versie met de naam Full Self-Driving of volledig zelfrijdend. Het Californische Department of Motor Vehicles vindt dat Tesla daarmee de indruk wekt dat de auto's veel meer zelfstandig kunnen dan eigenlijk mogelijk is.

Volgens de overheidsdienst heeft Tesla met zijn "onjuiste of misleidende" verklaringen de wet in Californië overtreden. De Californische toezichthouder wil via een hoorzitting Tesla nu dwingen met betere namen en omschrijvingen te komen om te laten zien wat de functies daadwerkelijk doen. Als de overheidsdienst gelijk krijgt, dan kan Tesla boetes opgelegd krijgen.

Autopilot ligt ook om andere redenen al langer onder een vergrootglas. De Amerikaanse federale toezichthouder NHTSA onderzoekt verschillende ongelukken met Tesla's waarbij de zelfrijdende functies van die auto's aan stonden. Daaronder zijn ongelukken waarbij de Tesla's tegen geparkeerde voertuigen van hulpverleners bij ongelukken aanreden.

Tesla-topman Elon Musk houdt echter vol dat zelfrijdende auto's veiliger zijn dan auto's die door mensen worden bestuurd. Per gereden kilometer zou de kans op een ongeluk kleiner zijn.

Meer uit Financieel

Reuters: Musk wil concurrent start-up hersenimplantaten overnemen

SAN FRANCISCO (ANP) - Miljardair Elon Musk heeft een concurrent van zijn eigen start-up Neuralink benaderd om die over te nemen. Dat meldt persbureau Reuters op basis van ingewijden. Synchron houdt zich net als Neuralink bezig met hersenimplantaten waarmee mensen computers kunnen aansturen. Dat bedrijf zou echter dichter bij een goedkeuring van de Amerikaanse medische toezichthouder FDA zijn om zijn producten echt bij patiëntern te kunnen laten implanteren.

23 minuten geleden
Veel vraag naar Lamborghini's, nu bestelde bolide komt begin 2024

SANT'AGATA BOLOGNESE (ANP/BLOOMBERG) - Sportwagenmerk Lamborghini is zo populair dat de hele productiecapaciteit voor volgend jaar al besteld is. Dat betekent dat iemand die nu bijvoorbeeld een sportwagen van het type Aventador of Huracán of een Urus-SUV bestelt, die bolide pas op zijn vroegst begin 2024 krijgt.

2 uur geleden
Gazprom stopt gastoevoer Nord Stream opnieuw vanwege onderhoud

SINT-PETERSBURG (ANP/AFP) - Gazprom legt eind deze maand de gastoevoer via de Nord Stream-pijplijn opnieuw voor drie dagen stil. Het Russische staatsgasbedrijf geeft onderhoud van de pijplijn als reden aan. De sluiting staat van 31 augustus tot en met 2 september gepland. De stap zal opnieuw tot zorgen leiden of Gazprom na het onderhoud weer gas gaat leveren.

3 uur geleden
Forse stijging moederbedrijf Thuisbezorgd helpt AEX niet aan plus

AMSTERDAM (ANP) - De Amsterdamse AEX-index is vrijdag met een verliesbeurt de week uitgegaan. Alle aandacht op het Damrak ging uit naar maaltijdbezorger Just Eat Takeaway, dat na de verkoop van zijn belang in de Braziliaanse branchegenoot iFood ruim een kwart aan waarde won. Het moederbedrijf van Thuisbezorgd.nl ontvangt tot 1,8 miljard euro van techinvesteerder Prosus. Dat bedrijf, dat 1,3 procent daalde, had de rest van iFood al in handen en wordt dus de enige eigenaar.

4 uur geleden
Brancheorganisaties goede doelen teleurgesteld over stap ING

AMSTERDAM (ANP) - Brancheorganisaties voor goede doelen zijn "zeer teleurgesteld" over de aankondiging van ING om tot het einde van dit jaar geen stichtingen en verenigingen meer te accepteren die een rekening willen openen. De Samenwerkende Brancheorganisaties Filantropie (SBF) benadrukt de belangrijke rol die goede doelen hebben en roept ING dan ook op "zo spoedig mogelijk op dit besluit terug te komen".

4 uur geleden
Zakenkrant: bioscoopketen Cineworld vraagt faillissement aan

BRENTFORD (ANP) - De Britse bioscoopketen Cineworld, de twee na grootste bioscoopketen ter wereld, vraagt faillissement aan. Dat meldt zakenkrant Wall Street Journal op basis van bronnen.

5 uur geleden
Retailer Bed Bath & Beyond keldert op negatief Wall Street

NEW YORK (ANP) - Retailer Bed Bath & Beyond werd vrijdag 40 procent lager gezet op de aandelenbeurzen in New York. De Amerikaanse verkoper van huishoudelijke artikelen leverde daarmee de forse koerswinst aan het begin van de week weer in. De koersval volgde op het nieuws dat investeerder en GameStop-voorzitter Ryan Cohen zijn belang in Bed Bath & Beyond heeft verkocht. Cohen verdiende naar verluidt zo'n 68 miljoen dollar met de verkoop.

5 uur geleden