Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Tesla door Californië beschuldigd van misleidende reclame

Tesla door Californië beschuldigd van misleidende reclame

SACRAMENTO (ANP/BLOOMBERG) - Tesla is door de Californische toezichthouder DMV beschuldigd van misleidende reclame rond de zelfrijdende mogelijkheden van zijn auto's. Zo noemt Tesla de huidige variant Autopilot en test het een geavanceerdere versie met de naam Full Self-Driving of volledig zelfrijdend. Het Californische Department of Motor Vehicles vindt dat Tesla daarmee de indruk wekt dat de auto's veel meer zelfstandig kunnen dan eigenlijk mogelijk is.

Volgens de overheidsdienst heeft Tesla met zijn "onjuiste of misleidende" verklaringen de wet in Californië overtreden. De Californische toezichthouder wil via een hoorzitting Tesla nu dwingen met betere namen en omschrijvingen te komen om te laten zien wat de functies daadwerkelijk doen. Als de overheidsdienst gelijk krijgt, dan kan Tesla boetes opgelegd krijgen.

Autopilot ligt ook om andere redenen al langer onder een vergrootglas. De Amerikaanse federale toezichthouder NHTSA onderzoekt verschillende ongelukken met Tesla's waarbij de zelfrijdende functies van die auto's aan stonden. Daaronder zijn ongelukken waarbij de Tesla's tegen geparkeerde voertuigen van hulpverleners bij ongelukken aanreden.

Tesla-topman Elon Musk houdt echter vol dat zelfrijdende auto's veiliger zijn dan auto's die door mensen worden bestuurd. Per gereden kilometer zou de kans op een ongeluk kleiner zijn.

Meer uit Financieel

Moederbedrijf Perry Sport, Aktiesport en Sprinter failliet

AMSTERDAM (ANP) - Sports Unlimited Retail, het moederbedrijf van de sportketens Perry Sport, Aktiesport en Sprinter, is door de rechter in Amsterdam failliet verklaard. De 54 winkels, waar in totaal zo'n 1100 mensen werken, blijven voorlopig wel open. Een door de rechter aangestelde curator gaat kijken of er nog een doorstart inzit.

1 uur geleden
McDonald's wil over enkele jaren 50.000 restaurants hebben

CHICAGO (ANP/BLOOMBERG) - McDonald's wil in 2027 wereldwijd zo'n 50.000 restaurants hebben. Nu staat de teller bij de Amerikaanse fastfoodketen nog op ruim 41.000 locaties, maar McDonald's streeft ernaar komende jaren duizenden nieuwe vestigingen te openen.

1 uur geleden
FNV: 24 uursstaking bij ijsfabriek Ben & Jerry's in Hellendoorn

HELLENDOORN (ANP) - De ijsfabriek van Ben & Jerry's in Hellendoorn gaat donderdagochtend vanaf 07.00 uur, 24 uur lang plat, meldt FNV. Volgens de vakbond leggen medewerkers het werk neer uit onvrede over het uitblijven van een goede cao bij hun moederbedrijf Unilever.

1 uur geleden
Google lanceert nieuw model voor kunstmatige intelligentie

MOUNTAIN VIEW (ANP) - Google komt met een nieuwe technologie voor kunstmatige intelligentie (AI). Het model heeft de naam Gemini gekregen. Google zelf noemt de lancering "een grote mijlpaal in de ontwikkeling van AI en het begin van een nieuw tijdperk voor ons".

2 uur geleden
Wall Street veert op na banenrapport ADP

NEW YORK (ANP) - De aandelenbeurzen in New York zijn woensdag hoger geopend. Beleggers op Wall Street verwerkten een meevallend rapport van loonstrookverwerker ADP over de banengroei in het Amerikaanse bedrijfsleven. Dat cijfer geldt als een voorproefje van het belangrijke arbeidsmarktrapport van de overheid dat vrijdag wordt gepubliceerd.

2 uur geleden
ACM adviseert om vast energiecontract af te sluiten

DEN HAAG (ANP) - Met het einde van het prijsplafond in zicht, adviseert de Autoriteit Consument & Markt (ACM) mensen die zekerheid willen om een vast energiecontract af te sluiten. Volgens de toezichthouder liggen de prijzen van vaste contracten momenteel onder het huidige prijsplafond. Ook zijn die contracten nu goedkoper dan variabele contracten.

2 uur geleden
Europese Commissie wil autodeal met Verenigd Koninkrijk verlengen

BRUSSEL (ANP) - Om een dreigend tekort aan batterijen en elektrische auto's in de EU-landen tegen te gaan, stelt de Europese Commissie voor om gunstige Brexit-afspraken te verlengen tot 2027.

4 uur geleden