Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Tesla doet flinke stap terug op Wall Street

Tesla doet flinke stap terug op Wall Street

NEW YORK (ANP) - Tesla was woensdag een opvallende daler op een groengekleurd Wall Street. De maker van elektrische auto's deed een flinke stap terug na de spectaculaire koersstijging van de afgelopen tijd. Over de gehele linie was het sentiment op de beurzen in New York positief. De zorgen over het nieuwe coronavirus werden naar de achtergrond gedrukt, na berichten dat wetenschappers mogelijk een effectief medicijn hebben gevonden tegen de besmettelijke ziekte.

De Dow-Jonesindex eindigde 1,7 procent hoger op 29.290,85 punten. De brede S&P 500 steeg 1,1 procent tot een recordslot van 3334,69 punten en technologiebeurs Nasdaq won 0,4 procent tot 9508,68 punten.

Tesla verloor ruim 17 procent aan beurswaarde. Beleggers namen massaal hun winst. Sinds begin dit jaar was het aandeel van Tesla nog ongeveer in waarde verdubbeld, dankzij aanhoudend optimisme over het bedrijf.

Starbucks

Starbucks ging bijna 1 procent omlaag. Pershing Square heeft zijn belang in de koffieketen van de hand gedaan. Volgens het investeringsvehikel van miljardair Bill Ackman zou het rendement op het aandeel komende tijd waarschijnlijk toch teruglopen.

Wall Street verwerkte verder weer een reeks bedrijfsresultaten. Zo zag Walt Disney de kwartaalomzet flink stijgen. Het entertainment- en mediaconcern deed onder meer goede zaken met films als Frozen II en Star Wars: The Rise of Skywalker. Beleggers waren toch niet tevreden vanwege de flinke kosten die het concern maakt voor zijn nieuwe streamingdienst. Het aandeel zakte ruim 2 procent.

Olie

Autofabrikant Ford Motor ging daarnaast dik 9 procent onderuit, na tegenvallende resultaten en vooruitzichten. Snap, het bedrijf achter de app Snapchat, zakte een kleine 14 procent door teleurstellende cijfers en prognoses. De resultaten van autoconcern General Motors (GM) waren beter dan verwacht en het aandeel won bijna 2 procent.

De euro was 1,0999 dollar waard, tegen 1,1003 dollar bij het slot van de Europese beurzen eerder op de dag. Een vat Amerikaanse olie werd 3 procent duurder op 51,09 dollar. Brentolie kostte 2,9 procent meer op 55,52 dollar per vat.

0 reacties

Om te reageren moet je eerst even inloggen.

Meer uit Financieel

'Amazon zoekt naar coronatesten om personeel werkend te houden'

SEATTLE (ANP/RTR) - De Amerikaanse webwinkelreus Amazon is hard op zoek naar coronatesten om zijn personeel aan het werk te kunnen houden. Volgens een intern document voert de onderneming daarover gesprekken met twee Amerikaanse testmakers.

24 minuten geleden
'Vergadering OPEC en bondgenoten uitgesteld'

DUBAI (ANP) - Landen van het oliekartel OPEC en bondgenoten stellen hun vergadering per videoverbinding uit. Dat meldt persbureau Reuters op basis van ingewijden. De digitale vergadering over productieverlagingen zou maandag plaatsvinden, maar wordt waarschijnlijk verschoven naar 8 of 9 april om partijen meer tijd te geven voor onderhandelingen.

3 uur geleden
Economen voorzien opnieuw miljoenen nieuwe steunaanvragen VS

NEW YORK (ANP/BLOOMBERG) - Het aantal nieuwe aanvragen voor een werkloosheidsuitkering in Verenigde Staten zal door de coronacrisis ook deze week in de miljoenen lopen. In doorsnee verwachten economen gepeild door Bloomberg dat 5 miljoen Amerikanen een steunaanvraag doen.

3 uur geleden
Eigenaar HEMA vraagt schuldeisers om water bij de wijn

AMSTERDAM (ANP) - De eigenaar van HEMA, investeringsmaatschappij Ramphastos, vraagt schuldeisers van de winkelketen genoegen te nemen met minder dan het openstaande schuldbedrag. In ruil daarvoor wil het investeringsfonds van miljardair Marcel Boekhoorn zelf vers kapitaal steken in het bedrijf.

4 uur geleden
Koolmees verwacht zeker 100.000 aanvragen loonkostenregeling

DEN HAAG (ANP) - Het aantal door de coronacrisis getroffen bedrijven dat zich bij het loket van uitkeringsinstantie UWV meldt voor een loonkostenregeling, kan al gauw oplopen tot 100.000. Dat zegt minister Wouter Koolmees van Sociale Zaken in een interview met het AD.

5 uur geleden
Staat lijdt nederlaag in slepende zaak rond SNS Reaal

AMSTERDAM (ANP) - De Nederlandse staat heeft voor de Hoge Raad een nederlaag geleden in de zaak rond de nationalisatie van de verzekeraar en bank SNS Reaal. Onderzoek naar mogelijk wanbeleid bij het bedrijf voorafgaand aan de onteigening moet zich richten op het financiƫle concern als geheel, oordeelde de hoogste rechtbank van Nederland. Dat is tegen de zin van de overheid.

6 uur geleden
'Familiebedrijf Trump ontslaat honderden werknemers'

WASHINGTON (ANP) - De Trump Organization, het familiebedrijf van de Amerikaanse president Donald Trump, heeft zo'n 1500 medewerkers ontslagen of met verlof gestuurd te midden van de coronacrisis. Dat meldt The Washington Post.

10 uur geleden