Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Terugtreden Sandberg is 'einde tijdperk' bij moeder Facebook

Terugtreden Sandberg is 'einde tijdperk' bij moeder Facebook

MENLO PARK (ANP/RTR/BLOOMBERG) - Topman Mark Zuckerberg van Facebook-moederbedrijf Meta Platforms noemt het terugtreden van operationeel directeur Sheryl Sandberg "het einde van een tijdperk". De 52-jarige Amerikaanse stond al jaren bekend als een van de drijvende krachten achter het zakelijke succes van het socialemediaconcern.

In een reactie op haar vertrek wijst Zuckerberg erop dat het Sandberg was die hem heeft geleerd hoe je een bedrijf moet runnen. Sandberg kwam in 2008 bij Facebook toen Zuckerberg nog maar 23 jaar oud was. Hij laat weten dat hijzelf en zijn vrouw Priscilla Sandberg ook al jaren als een goede vriend beschouwen.

Sandberg werd alom beschouwd als het zakelijke genie achter de onderneming die vorig jaar goed was voor bijna 120 miljard dollar aan omzet. Naast Zuckerberg was ze ook het belangrijkste gezicht van het bedrijf. Ze heeft Facebook vaak publiekelijk verdedigd toen het bedrijf veel kritiek over zich heen kreeg, omdat het te weinig zou doen om haatzaaien, racisme en nepnieuws te bestrijden.

Filantropische stichting

Naar eigen zeggen wil Sandberg meer tijd vrijmaken voor werk voor haar filantropische stichting, vandaar haar besluit. Ze gaat niet helemaal weg bij Meta maar blijft na haar stap terug later dit jaar nog een zetel houden in het bestuur.

Haar opvolger wordt Javier Olivan, die momenteel leiding geeft aan de groei-inspanningen van het bedrijf waar ook Messenger, Instagram en Whatsapp onder vallen. Ondanks dat Sandbergs opvolger geen onbekende is, zijn beleggers woensdag geschrokken van de aanstaande wisseling van de wacht. Meta Platforms verloor op Wall Street na de aankondiging bijna 3 procent aan beurswaarde.

Meer uit Financieel

Tesla en GM stijgen op Wall Street na deal over laadpunten

NEW YORK (ANP) - Tesla en General Motors (GM) behoorden vrijdag tot de stijgers op de aandelenbeurzen in New York. Beleggers reageerden verheugd op de aankondiging dat ook GM, bekend van Chevrolet en Hummer, de door Tesla ontwikkelde stekker voor elektrische auto's gaat gebruiken voor zijn voertuigen. Eigenaren van een elektrische auto van GM kunnen daardoor vanaf volgend jaar in de Verenigde Staten terecht bij alle laadpunten van concurrent Tesla. Het aandeel GM won 4 procent.

7 minuten geleden
FNV dreigt met staking bij afhandelaar Swissport Cargo op Schiphol

SCHIPHOL (ANP) - Vakbond FNV dreigt met stakingen bij vrachtafhandelbedrijf Swissport Cargo op Schiphol. De directie van het bedrijf krijgt van de bond nog tot woensdag halverwege de dag de tijd om in te gaan op eisen voor een nieuwe cao, anders zullen medewerkers hun werk neerleggen.

1 uur geleden
Timmermans doet handreiking om natuurherstelwet te redden

BRUSSEL (ANP) - Eurocommissaris Frans Timmermans komt de tegenstanders van de natuurherstelwet tegemoet nu het erom spant of die het wel zal halen. Zo wil hij het verbod op verslechtering van de natuur afzwakken. Dat voorschrift is een van de belangrijkste bezwaren van critici als het Nederlandse kabinet, de christendemocraten en sommige liberalen in het Europees Parlement.

3 uur geleden
Chemiebedrijven IMCD en DSM zetten AEX in het rood

AMSTERDAM (ANP) - De AEX-index op het Damrak ging vrijdag licht omlaag door forse koersverliezen van IMCD en DSM-Firmenich. De chemiebedrijven kampten met een winstwaarschuwing van de Britse branchegenoot Croda International, die daarop bijna 14 procent verloor in Londen. IMCD en DSM-Firmenich raakten rond de 6 procent kwijt in Amsterdam.

3 uur geleden
UBS bereikt akkoord over verliesgarantie overname Credit Suisse

ZÜRICH (ANP/BLOOMBERG) - UBS en de Zwitserse overheid hebben een akkoord bereikt over een dekking van de verliezen die de Zwitserse bank zou kunnen lijden als gevolg van de redding van zijn Credit Suisse. UBS heeft daarmee de laatste grote horde genomen om de historische overname van zijn branchegenoot af te ronden. Door de overname ontstaat een bankkolos die twee keer zo groot is als de gehele Zwitserse economie.

4 uur geleden
NS moet werknemers definitief toeslag betalen over alle vakantie

DEN HAAG (ANP) - De Nederlandse Spoorwegen (NS) moeten hun personeel definitief onregelmatigheidstoeslag betalen over alle vakantiedagen. Dat heeft de Hoge Raad beslist die daarmee een eerdere uitspraak van het gerechtshof bekrachtigde. De uitspraak kan een dure worden voor NS dat duizenden werknemers mogelijk nog geld verschuldigd is.

4 uur geleden
Mogelijk doorbraak gesprekken tussen VDL en vakbonden rond Nedcar

HOLTUM (ANP) - Na enkele informele gesprekken eerder deze week lijkt er een doorbraak te komen in de onderhandelingen tussen vakbonden en industrieconcern VDL rond autofabriek Nedcar. Volgens CNV-bestuurder Jeroen Bruinsma is Nedcar-eigenaar VDL "bereid om grote stappen te zetten".

4 uur geleden