Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Terugkerende woonbootbewoners hebben nog geen leidingwater

Terugkerende woonbootbewoners hebben nog geen leidingwater

MAASTRICHT (ANP) - De geëvacueerde bewoners van woonboten aan de Stuwweg in Maastricht die vrijdag terug naar huis mochten, zitten in hun accommodatie nog zonder drinkwater. Er komt geen water uit de kraan, zei een woordvoerster van Waterleiding Maatschappij Limburg (WML) zaterdag. Uit onderzoek door WML zaterdagochtend bleek dat een leiding die op de bodem ligt van de waterloop waar de woonboten liggen, defect is. Maandag gaan monteurs van WML die leiding herstellen.

Volgens de woordvoerster is nog niemand van de mensen die vrijdag terug naar hun woonboot konden, daar ook permanent gebleven. Ze verblijven nog steeds in de opvang in hotels of bij familie. "Maar als mensen er willen blijven kunnen ze van ons flessen met water krijgen", zei ze.

Langs de Stuwweg in Maastricht liggen ruim dertig woonboten. De bewoners daarvan werden vorige week woensdag geëvacueerd toen een dam doorbrak van het water langs de Stuwweg. Een van de woonboten raakte op drift en botste tegen een brug, die sindsdien ernstig ontzet is. Rijkswaterstaat liet daarop een nooddam aanleggen om de stroming uit het water te halen. De bewoners van de boten ten zuiden van die nooddam mochten vrijdag weer terug naar huis.

Kapot geslagen dam

Ten noorden van die nooddam liggen nog eens zo'n twintig woonboten, maar die liggen op het droge omdat het water een stuk verderop is weggelopen uit de kapot geslagen dam. Rijkswaterstaat laat daar eerst een tweede nooddam aanleggen. Zodra die klaar is wordt de eerder aangelegde nooddam doorgestoken, zodat het water weer op peil komt en de woonboten gaan drijven.

De kapotte dam werd vorige week woensdag deels doorbroken door het hoge, snelstromende water vanuit de Maas. Helikopters van Defensie hebben het gat vorig weekend grotendeels dichtgegooid met zware stenen, maar de dam lekt nog steeds. Daardoor zakten de woonboten naar de bodem van het droogvallende gedeelte.

Meer uit Binnenland

Honderden herdenken Wieteke van Dort, veel melati speldjes

DEN HAAG (ANP) - Vele honderden mensen hebben woensdagmiddag in de Kloosterkerk in Den Haag afscheid genomen van Wieteke van Dort. Volgens een woordvoerder van de familie kwamen "zeker zes-, zevenhonderd mensen samen" om te praten, te luisteren naar muziek en te bidden. Veel aanwezigen droegen een melati speldje, een symbool van de Indische gemeenschap in Nederland.

11 minuten geleden
Zaterdag eerste huwelijk tussen mensen zelfde geslacht op Curaçao

WILLEMSTAD (ANP) - Twee vrouwen trouwen zaterdag op Curaçao en daarmee zijn ze het eerste stel van hetzelfde geslacht dat met elkaar trouwt in het land. Zo'n twee weken geleden oordeelde de Hoge Raad dat mensen van hetzelfde geslacht per direct mogen trouwen op Aruba en Curaçao.

1 uur geleden
Serval mag toch naar Stichting AAP en wordt dus niet afgemaakt

DEN HAAG (ANP) - De teruggevonden serval die vorige week ontsnapte in Lexmond mag toch naar Stichting AAP. De organisatie die exotische dieren in nood opvangt, had eerst geen plek. Daarop besloot de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) volgens de Dierenambulance dat het dier moest worden afgemaakt, maar daartegen voerde de Dierenambulance woensdag actie in Den Haag.

1 uur geleden
Verkeer rond Amsterdam staat voor derde dag op rij vast

AMSTERDAM (ANP) - Het is de derde dag op rij dat het verkeer vaststaat op de wegen rond Amsterdam. Door werkzaamheden op de A10 en een ongeluk bij knooppunt De Nieuwe Meer stond er rond 17.00 uur zo'n 35 kilometer file. Ook op de A9 is het druk. Weggebruikers moeten rekening houden met een uur vertraging.

2 uur geleden
Dierenambulance voert actie om afmaken serval te voorkomen

DEN HAAG (ANP) - De Dierenambulance voert woensdagmiddag actie voor het gebouw van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) in Den Haag omdat zij niet willen dat de in Lexmond teruggevonden serval wordt afgemaakt. Het baasje van de serval wil het dier niet terug en daarop besloot de RVO het dier te laten inslapen, aldus de actievoerders.

3 uur geleden
Werkstraf geëist tegen Pegida-voorman voor groepsbelediging

DEN HAAG (ANP) - Tegen Edwin Wagensveld, de voorman van de radicaal-rechtse groepering Pegida, is woensdag in hoger beroep een taakstraf van veertig uur geëist voor onder meer groepsbelediging. Wagensveld had de Koran een fascistisch boek genoemd. Volgens de advocaat-generaal leverden de uitlatingen van Wagensveld "geen bijdrage aan het maatschappelijk debat" en hij noemde ze "onnodig grievend".

4 uur geleden
Vijf jongens aangehouden voor mishandeling minderjarige Hoogvliet

HOOGVLIET (ANP) - Vijf minderjarige jongens zijn woensdag aangehouden omdat zij mogelijk een rol hebben gespeeld bij een zware mishandeling van een 13-jarige jongen in Hoogvliet, meldt de politie. Het slachtoffer werd vrijdagavond door vijf jongens achtervolgd op de Ruitwagen en vervolgens geschopt en geslagen met een gebroken oogkas tot gevolg.

4 uur geleden