Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Terughoudendheid op Europese beurzen door coronazorgen

Terughoudendheid op Europese beurzen door coronazorgen

AMSTERDAM (ANP) - De Europese aandelenbeurzen lieten donderdag kleine winsten zien. Beleggers bleven terughoudend door de aangescherpte coronamaatregelen in verschillende landen en de mogelijke negatieve impact daarvan op het economische herstel. Ook moeten de markten het stellen zonder richtinggevend nieuws uit de Verenigde Staten, waar de beurzen gesloten zijn vanwege Thanksgiving Day.

De AEX-index op Beursplein 5 noteerde rond het middaguur 0,3 procent in de plus op 805,28 punten. De MidKap won 0,1 procent tot 1059,82 punten. De beursgraadmeters in Londen en Parijs stegen tot 0,2 procent.

De DAX in Frankfurt klom 0,1 procent, ondanks dat de groei van de Duitse economie in het derde kwartaal iets lager uitviel dan eerder gemeld. Ook bleek uit cijfers van onderzoeksbureau GfK dat Duitse consumenten negatief gestemd zijn, net voor het belangrijke feestdagenseizoen. Nieuwe coronabeperkingen en de hoge Duitse inflatie zetten het vertrouwen van de consumenten onder druk.

Adyen

Fintechbedrijf Adyen was de sterkste stijger bij de hoofdfondsen op het Damrak, met een winst van ruim 3 procent. Chiptoeleverancier ASMI en chemicaliëndistributeur IMCD volgden met plussen van 1,4 procent. Telecomconcern KPN en zorgtechnologiebedrijf Philips sloten de rij met verliezen tot 1,6 procent.

In de MidKap won Air France-KLM 0,3 procent. Volgens persbureau Bloomberg wil Brussel dat gevaccineerden na negen maanden een boosterprik halen om hun Europese coronareisbewijs te behouden. De Europese Commissie dringt erop aan dat EU-landen dezelfde regels gaan hanteren om verwarring voor reizigers te voorkomen.

ForFarmers

ForFarmers kondigde aan dat topman Yoram Knoop volgend jaar vertrekt bij het veevoederbedrijf. Hij zegt na acht jaar toe te zijn aan een "nieuwe fase". Het bedrijf is al op zoek naar een nieuwe topman. Het aandeel daalde 0,7 procent.

In Parijs steeg Rémy Cointreau 11 procent. De Franse drankenproducent verhoogde zijn verwachtingen na sterke resultaten in de afgelopen zes maanden. Het bekende cognacmerk verkocht vooral meer drank in de VS en China en verhoogde ook zijn prijzen. Orange verloor 0,2 procent. Topman Stéphane Richard vertrekt bij het Franse telecomconcern nadat hij in een fraudezaak werd veroordeeld vanwege medeplichtigheid.

De euro was 1,1220 dollar waard, tegen 1,1195 dollar een dag eerder. Een vat Amerikaanse olie werd 0,6 procent goedkoper op 77,89 dollar. Brentolie kostte 0,5 procent minder op 81,86 dollar per vat.

0 reacties

Om te reageren moet je eerst even inloggen.

Meer uit Financieel

ACM doet onderzoek naar kartel in voedselverwerkingssector

AMSTERDAM (ANP) - De Autoriteit Consument & Markt (ACM) onderzoekt een mogelijk kartel in de voedselverwerkingssector. De toezichthouder heeft onlangs al invallen gedaan bij verschillende bedrijven in Nederland en met de hulp van een collega-toezichthouder bij een bedrijf in het buitenland. De namen van de bedrijven werden niet gegeven.

43 minuten geleden
Studie: Tel Aviv nu duurste stad ter wereld

LONDEN (ANP/DPA) - De Israëlische kuststad Tel Aviv is de duurste stad ter wereld voor het dagelijks leven. Tel Aviv verdrong de Franse hoofdstad Parijs van de koppositie op de ranglijst van duurste steden die wordt samengesteld door het Britse blad The Economist.

54 minuten geleden
Chinese vicepremier Liu vol vertrouwen over groei in 2022

BEIJING (ANP/BLOOMBERG) - De Chinese vicepremier Liu He heeft het volste vertrouwen in de economische vooruitzichten voor de Chinese economie in het komende jaar. Ook beloofde Liu meer steun voor kleinere en buitenlandse bedrijven en verwacht hij dat de groei dit jaar de doelstellingen van de regering in Beijing zal overtreffen.

57 minuten geleden
Intertrust zakt op herstellend Damrak

AMSTERDAM (ANP) - Intertrust werd woensdag flink lager gezet op de Amsterdamse beurs. De daling volgde op de aankondiging van investeerder CVC dat de gesprekken over een overname van de financieel dienstverlener zijn afgebroken. De Europese beurzen lieten daarentegen een breed herstel zien na de verliesbeurt een dag eerder.

2 uur geleden
Musk maakt klokkenluiders belachelijk met verkoop Tesla-fluitje

AUSTIN (ANP) - Tesla heeft een bijzonder fluitje op de markt gebracht, de 'cyberwhistle'. "Blow the whistle on Tesla!", schreef topman Elon Musk op Twitter. Het lijkt erop dat hij met het fluitje een sneer wil uitdelen naar voormalig medewerker Owen Diaz. Die klokkenluider, in het Engels whistleblower, klaagde meermaals over een racistische werkomgeving in de Tesla-fabriek in het noorden van Californië in 2015 en 2016.

2 uur geleden
ING: volgend jaar 2,5 procent productiegroei in Nederland

AMSTERDAM (ANP) - De Nederlandse industrie zal volgend jaar naar verwachting een groei van de productie met 2,5 procent laten zien, na de 7,5 procent groei dit jaar. Dat schrijft ING in een rapport. De bank spreekt van een robuuste vraag uit binnen- en buitenland ondanks alle problemen in de toeleveringsketen, de tekorten aan onderdelen en het personeelsgebrek.

2 uur geleden
Verkoopprijzen industrie naar nieuw recordniveau

ZEIST (ANP) - De Nederlandse industrie heeft zijn verkoopprijzen in november naar een nieuw recordniveau getild, vooral vanwege de aanhoudende verstoringen in de wereldwijde toeleveringsketen. Dat meldt de Nederlandse Vereniging van Inkoopmanagers (Nevi). Mogelijk kan de nieuwe Omikron-variant van het coronavirus de leveringsketen nog verder gaan ontregelen.

2 uur geleden