Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Teruggekeerde Nederlanders hebben quarantaineplek gekregen

Teruggekeerde Nederlanders hebben quarantaineplek gekregen

DEN HAAG (ANP) - De vijftien Nederlanders en twee Chinese partners die vanwege het nieuwe coronavirus zijn teruggekomen uit China hebben hun quarantaineplek toegewezen gekregen. Of de meesten thuis in afzondering gaan of niet kan de GGD maandagavond niet zeggen. "Bij zo'n beslissing wordt naar elk geval apart gekeken", zegt een woordvoerder van de GGD. "Als het mogelijk is gaan ze thuis in quarantaine, anders wordt een andere plek gezocht".

De evacués werden na hun aankomst, maandag kort na middernacht, naar een basis van Defensie in Huis ter Heide gebracht. Daar is bepaald wie op een centrale plek in quarantaine kan en wie thuis in afzondering gaat. De teruggekeerde mensen zijn volgens het RIVM niet ziek, maar mogen desondanks veertien dagen niet met anderen in aanraking komen. Ook thuis niet. "Zo is bijvoorbeeld een studentenhuis geen optie", laat de GGD weten. "Ook een pakketje aannemen bij de voordeur is er niet bij. Daarnaast staan ze continu in contact met ons."

Maar als de thuissituatie het niet toelaat, is een aparte ruimte van een vakantiepark bijvoorbeeld ook een mogelijkheid. Een isolatiekamer in een ziekenhuis behoort eveneens tot de mogelijkheden, hoewel dit volgens het RIVM onwaarschijnlijk is.

Het besmettelijke coronavirus brak voor het eerst uit in de Chinese stad Wuhan. Meerdere landen, waaronder Nederland, hebben burgers uit de provincie Hubei gehaald, waarin Wuhan ligt.

Meer uit Binnenland

Minderjarigen aangevallen in Heenvliet, twee personen aangehouden

HEENVLIET (ANP) - In het Zuid-Hollandse Heenvliet (gemeente Nissewaard) zijn zaterdagavond laat twee minderjarigen aangevallen. Een 15-jarige jongen uit Heenvliet raakte bij de aanval lichtgewond. Hij is in een ambulance onderzocht.

2 uur geleden
Tien gewonden door val stellage, niemand in levensgevaar

GEESTEREN (ANP) - Door de val van een stellage op voetbalsupporters in het Overijsselse Geesteren zijn in totaal tien mensen gewond geraakt, meldt de brandweer Twente. Zaterdagavond viel een groot spandoek dat aan een hijskraan hing op publiek dat klaarstond voor een oefenduel tussen FC Twente en Stevo.

7 uur geleden
Gewonden door val stellage op voetbalpubliek bij oefenduel Twente

GEESTEREN (ANP) - In het Overijsselse Geesteren zijn zaterdagavond meerdere mensen gewond geraakt nadat een stellage op hen terecht was gekomen, meldt de brandweer Twente. Het ongeluk gebeurde op het voetbalveld van de club Stevo. Een groot spandoek dat aan een hijskraan hing kwam voorafgaand aan het oefenduel tegen FC Twente naar beneden.

9 uur geleden
Geen explosieven in verdacht pakketje langs A7 bij Boerakker

BOERAKKER (ANP) - Het verdachte pakketje dat zaterdag aan het begin van de middag werd aangetroffen op een carpoolplaats langs de A7 bij het Groningse Boerakker bevat geen explosieven. Dat meldt de politie na onderzoek.

14 uur geleden
Vijf verdachten Mallorca-zaak in cassatie om schadevergoeding

DEN HAAG (ANP) - Vijf van de zeven verdachten uit de Mallorca-zaak, waarin de dood van Carlo Heuvelman (27) centraal stond, gaan in cassatie tegen de uitspraak van het gerechtshof. Ze zijn het niet eens met de schadevergoeding die ze moeten betalen. Advocaat Anis Boumanjal, de advocaat van Sanil B., bevestigt berichtgeving hierover door RTL Boulevard.

14 uur geleden
Verdacht pakketje langs A7 bij Boerakker, weg deels afgezet

BOERAKKER (ANP) - Op een carpoolplaats langs de A7 bij het Groningse Boerakker is zaterdag aan het begin van de middag een verdacht pakketje gevonden. Dat bevestigt de politie na berichtgeving door RTV Noord. De omgeving is afgezet en de politie doet onderzoek. De A7 is voor het onderzoek deels afgesloten, meldt een woordvoerder.

15 uur geleden
Na het weekend volop zon en temperaturen tot 30 graden verwacht

HOUTEN (ANP) - Na een wisselvallige periode wordt het de komende dagen warm, zoals gebruikelijk is voor deze tijd van het jaar. Volgens weerbureau Weeronline loopt de temperatuur zondag mogelijk op tot 24 graden. Halverwege de week kan het zelfs 30 graden worden.

15 uur geleden